Barabora Barabora komentáře u knih

☰ menu

Rod země a krve Rod země a krve Sarah J. Maas

(SPOILER) Ja nemám slov... Poprvé jsem knihu začala číst asi před půl rokem, ale po asi 200 stránkách, jsem knihu odložila. Teď jsem ji zase začala číst a už jsem nemohla přestat.
Prostě pecka!! Maasová je prostě skvělá a nepřestává mě ohromovat.
V jistých pasážích jsem si říkala, že kniha přece jenom pro trošku starší čtenáře, ale nevadilo mi to. Popichování a vzájemné sbližování Bryce a Hunta jsem si už od začátku užívala.
U čarodějnice léčitelky mě vůbec nepřekvapilo, kdo doopravdy je. Určitě by mě zajímalo, jak se to bude dál odvíjet. Nejen u Bryce a Hunta, ale také Ruhna a Hypaxie.
Přátelství mezi Bryce a Danikou a samozřejmě Lehabah, bylo neuvěřitelné...
Musím to všechno zpracovat, ale určitě si chci pořídit u druhý díl.
Určitě se nenechejte odradit počtem stran. Kniha je čtivá a děj se zbytečně nevleče. Moc doporučuju.

04.03.2023 5 z 5


Sucho Sucho Neal Shusterman

To byla skvělá knížka. Obecně jsem si teď oblíbila knihy od tohoto autora. Nemůžu říct, že se mi to líbilo víc, než smrtka (také od tohoto autora), ale možná že se mi to opravdu líbilo více. Asi tam bylo víc té romantiky možná. :)
Občas mě štvaly momentky. Některé byly zajímavé ale jiné byly vyloženě nudné.
Taky mi vadily postavy. Ne že bych si některé z nich neoblíbila, ale vadilo mi jejich "vykreslení". Strašně mě připadalo, že o nich skoro nic nevíme. Co se týče třeba vzhledu nebo věku.
Jinak se mi to ale moc líbilo. Bylo to čtivé a napínavé. Taková oddechovka :)
Moc doporučuju

16.02.2023 5 z 5


Supernova Supernova Marissa Meyer

Já jsem úplně... ohromné a nadšená! Mrzí mě, že to už skončilo... Bylo to stejně čtivé jako předešlé dva díly. Prakticky se to četlo samo, protože když jsme se začetla, už jsem to nedokázala odložit. Od začátku až do samotného konce se děj zbytečně neprotahoval a netáhl.
A ten konec! Ten mě úplně dostal.
Prostě skvělé. A moc doporučuju :))

15.02.2023 5 z 5


Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Já jsem nadšená! Začátek knihy byl sice pomalejší, něž u prvního dílu. Děj se občas dost táhl ale nakonec se to rozjelo a pak bylo obtížné knihu odložit. Konec mě úplně dostal! Jsem zvědavá na poslední díl.

13.02.2023 5 z 5


Protivníci Protivníci Marissa Meyer

Byla to prostě bomba! Já nevím co říct....
Knihu bylo opravdu těžké odložit, protože když jsem se začetla, bylo prakticky nemožné přestat.
Jsem zvědavá jak to dopadne a já jen doufám, že dobře. :) :D

05.02.2023 5 z 5


Renegáti Renegáti Marissa Meyer

Já nemám slov! Byli tam napětí, akce, prostě všechno tak jak má být. A i když jsem od toho neměla moc velké očekávání, protože Marvelovky a tak obecně superhrdinové nejsou tak úplně můj šálek kávy. Ale tohle mě příjemně překvapilo. Určitě se vrhnu druhý díl. :)))

04.02.2023 5 z 5


Prohnilé město Prohnilé město Leigh Bardugo

Tak to byla jízda!! Je mi opravdu líto že to už skončilo. Skvělé postavy, napětí, akce,... Prostě bomba! Autorka teď patří už určitě mezi moje nejoblíbenější vůbec. :))

29.01.2023 5 z 5


Smrtka Smrtka Neal Shusterman

Tak to bylo skvělé. Napětí, akce, prostě pecka! Jediné co mě zklamalo byl konec který mi přišel až moc rychlý. Možná odbitý. Ale to je samozřejmě jen můj názor. Hlavní hrdinové mi byli moc sympatičtí a těším se na ně v dalším díle :))

22.01.2023 5 z 5


Temná krása Temná krása Mary E. Pearson

Tak to byla pecka! Je mi strašně líto že jsem už dospěla na samotný konce. Hlavní hrdinka byla sympatická a soucitila jsem s ní za každou situaci. Prostě bomba! Doporučuju. :))

21.01.2023 5 z 5


Zrádné srdce Zrádné srdce Mary E. Pearson

Tak to bylo neuvěřitelné. Na začátku jsem měla problém se začíst, ale pak mě to vtáhlo a už nepustilo. Takže vzhůru na třetí díl. :)

15.01.2023 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Ráda jsem se vrátila aspoň na chvilku k téhle skvělé sérii. I když jsem věděla, jak to všechno vlastně dopadne, i tak mě to moc bavilo. Čekala jsem, že mě tenhle díl nebude tolik bavit jako ostatní díly, ale milé mě to překvapilo. Doporučuju číst před 1 dílem, protože já udělala tu chybu, že jsem to četla až po všech dílech, ale ničemu tk nevadí. Na konci jsem se musela ovládat abych se nerozbrečela... Moc doporučuju.

09.01.2023 5 z 5


Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

(SPOILER) Příběh se nerozjížděl dlouho ale pak mě vsákl do děje a už nepustil prakticky až do konce. První jsem si pletla jména a nevěděla jsem, kdo je kdo a o co v knize vlastně jde. Po krátkém čase jsem si ale zvykla na autorčin styl psaní a já byla ohromená.
Samé zvraty a akce, hltala jsem stránku po stránce až jsem došla na samotný konec. Konec mě moc nepřekvapil. Nečekala jsem, že jim Van Eck dá peníze, dají si sbohem a každý si půjde svou cestou, ale rozhodně jsem nečekala, že unesou Inej - Moru. Už do samotného začátku byla mou oblíbenou postavou. Kaz mě občas svou arogancí doháněl k šílenství, potom jsem si ho ale oblíbila.
Celé to prostředí se mi prostě na tenhle příběh hodilo a já jsem si ho oblíbila, jako celou tuhle skvělou knížku. Určitě si chci přečíst i další díl. :)

01.01.2023 5 z 5


Falešný polibek Falešný polibek Mary E. Pearson

Wow, já jsem ohromená bylo to skvělé čtení. Doufám, že se brzo dostanu k dalšímu dílu, abych věděla jak to nakonec dopadne. Skvělá knížka.

28.12.2022 5 z 5


Titáni Titáni Kate O'Hearn

Tahle knížka se mi opravdu líbila. Přečetla jsem ji rychle a čtení jsem si doslova a do písmene užívala. Vzhledem k otevřenému konci bych si ráda přečetla i druhý díl. Doufám, že budu mít příležitost.
Určitě doporučuji. :)

19.08.2022 5 z 5


Dcera hlubin Dcera hlubin Rick Riordan

(SPOILER) Do knihy jsem se pustila s nepříliš velkým očekáváním. Na styl psaní jsem zprvu nebyla zvyklá, jelikož je kniha napsaná v 1 osobě. Co se týče nějaké akce, bylo jí tam dost, ale rozhodně nečekejte žádné krveprolití.

Autor vymyslel příběh, který byl v mnoha ohledech... "reálný", ale třeba stroj, který je jako živý, nebo orangutan, který se dívá na "Peče celá země", vaří lasagne, peče muffiny atd. No což, reálné to vlastně být může, ale spíš ne.

Co se týče samotné hlavní hrdinky, soucítila jsem s ní a fandila ji.
I Nelinha a Ester byli fajn. A nebudu lhát všichni tam byli fajn. Tím všichni myslím celou třídu, skvěle spolu vycházeli až mi to přijde nereálné v porovnání s naší třídou, kde jsou všichni - (hlavně kluci) většinou... No, nenormální...

Ale kniha mě potěšila a já bych i řekla, že by mohl být i druhý díl...
Ale knihu doporučuji:)

16.08.2022 4 z 5


Království popela Království popela Sarah J. Maas

(SPOILER) Tento díl mě trval nejdéle přečíst. A nebylo to jen kvůli počtu stran. Chvílemi mě dokonce stránky vůbec neutíkaly a pak se to zase rozjelo a já nevnímala okolní svět. Nakonec mě mrzí, že už to skončilo a já se musím rozloučit s Aelin a ostatními.

Jen mě udivuje, jakto, že spolu s Erawanem, valgy a nestvůrami nezmizeli i čarodějnice a wyverni.... Ovšem, jsem ráda, že zůstali protože by jsme přišli o Manon, Petrah a další čarodějnice.
A třináctka... Ta mě teda dostala...

U uzavření zámku, u kterého měla Aelin, nebo Dorian přijít o život, mě příliš nepřekvapilo, když se znenadání stal zázrak, objevil se Dorianův otec, dříve zlý král Adarlanu a oba přežili.
Aelin ale odevzdala skoro všechnu svou moc a zbylo ji jen málo moci.

Sice byl Erawan ten, kdo vedl všechny ty valgy a nestvůry, ale Maevena smrt byla zdlouhavější a v jistých ohledech vyzařovala Maeve jako ta nebezpečnější. Zatímco Erawanova smrt byla poněkud rychlá.

Ale celá ta série byla skvělá a já jsem ráda, že mi vlastně chybí přečíst ještě Věž úsvitu a krvavé ostří.
Celou sérii všem doporučuji. :)

08.08.2022 5 z 5


Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Já nemám slov.
Tenhle díl byl skvělý. Ostatně jako předchozí díly.
Elide působila dle mého sebevědoměji a jsem si jí oblíbila.
Na ten konec nevím co říct. Možná jen to, že jsem nic takového nečekala. Nečekala js že to skončí takhle.... smutně.
Já se těším na poslední díl a doufám, že nebude vadit, že přeskočím věž úsvitu, protože ji nemám doma....
5* :0

10.07.2022 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Další super díl I když na začátku mě to moc nebavilo ale pak se to rozjelo a já se nedokázala odtrhnout. :)

05.07.2022 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

(SPOILER) To bylo prostě boží. První mě změny prostředí nesedla, ale pak... Jeřába jsem si oblíbila i když mě jeho arogance někdy opravdu štvala ale na konci se nepatrně změnil... Líbilo se mi, že jsme i když Celeana neboli Aelin odcestovala, nepřišli o to, co se děje ve Zlomuvalo. Dokonce si princ Dorian něco začal s léčitelkou Sorschou jak to ale s jejich vztahem dopadlo mě hodně překvapilo. Bohužel nemile. Chtělo se mi brečet.
Taky se tam objevili kapitoly, které byly vyhrazené čarodějnici Manon, kterou jsem si taky moc oblíbila. A jejího Abraxose.. Prostě je oba zbožňuju...
Skvělá kniha a já se těším na další díl.

26.06.2022 5 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Další skvělý díl.
Nemůžu jinak, než doporučit. :)

20.06.2022 5 z 5