Archšermířka Archšermířka komentáře u knih

☰ menu

Sidonie Nádherná a konec střední Evropy Sidonie Nádherná a konec střední Evropy Alena Wagnerová

Viděla jsem kdysi představení v letním divadle a do Sidonie a jejím příběhu jsem se zamilovala. Kniha mě pohltila a přečetla jsem během chvilky. Doporučuju, velmi dobře napsané. Doporučuji.

17.02.2023


Královský klam Královský klam Steve Berry

První kniha od autora, nadchla mě. Velmi dobře napsáno. Typově podobné Danu Brownovi. Určitě si přečtu další knihy od autora.

27.01.2023


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Kniha se mi hodně líbila, ač jsem z ní měla trochu strach, jaké to bude. Velmi realistická vize budoucnosti, jak to s námi mohlo dopadnout. Děsivé. Četlo se samo, řekla bych jedna z nejlepších knih autorky.

09.02.2022


Podbrdské ženy Podbrdské ženy Jana Poncarová

Začátek mě nadchl, ikdyž jsem se chvíli ztrácela v množství osob. Myslím si, že některé vedlejší postavy, by si zasloužili více rozvinout. I tak jsem více jak první půlka četla jedním dechem. Konec mě zklamal, příliš děj časově skákal o velké úseky, což bylo matoucí a z mého pohledu zbytečné. Celkově si myslím, že kdyby kniha skončila dříve nic by se nestalo, spíše naopak. Kniha Alžběta a Nina od autorky mě nadchla více. Další od autorky se chystám i přes jisté nedostatky přečíst.

08.01.2022


Dívka v měsíčním světle Dívka v měsíčním světle Charles Dubow

Neměla jsem žádné očekávání, ale knížka mě dostala. Přečetla jsem jedním dechem. O běžných starostech života a vývoji lidských vztahů. Nikdy jsem nečetla milostný příběh z pohledu muže, velmi zajímavé. Mohu jen doporučit.

25.02.2021


Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Alžběta a Nina: Tajemství mojí babičky Jana Poncarová

První knížka od autorky, kterou jsem četla. Rozhodně budu číst další.
Knížka se mi moc líbila a přečetla jsem ji jedním dechem. Příběh, o tom co je v životě důležité, o vůli lidí žít po svém a že není nikdy pozdě čas na změnu. Člověka napadne, že by měl také víc cestovat se svými prarodiči a poznávat jejich životy.

18.02.2021


Maják, mnich a mrtvý dědeček Maják, mnich a mrtvý dědeček Fredrik Brounéus

Rychle přečteno, ale znovu číst nebudu. Zajímavý pohled na téma reinkarnace a smyslu života. Určitě zajímavé, ale trochu šílené. Ke konci knihy mi přišlo, že autor pouze natahuje příběh a spád příběhu upadal.

03.02.2021


Sherlock Holmes a myslící stroj Sherlock Holmes a myslící stroj James Lovegrove

Knížka mě zaujala jako milovnici příběhů o Holmese. I přes to že je to od nového autora je kniha velmi zdařilá, autor se odkazuje na minulé příběhy a vše skvěle navazuje. Závěr mě překvapil, ač jsem čekala nějaký podvod. Přečteno jedním dechem. Doporučuji.

05.12.2020


Rozpuštění Rozpuštění Christopher John Sansom

Historické detektivky mám velmi ráda, ale občas bývají příliš rozvleklé nebo obsahují příliš historických dat. To ale neplatí o této knize. Velmi čtivé, děj rychle utíkal. Přečteno jedním dechem. Můžu jen doporučit.

18.09.2020


Mentální trénink v individuálních sportech Mentální trénink v individuálních sportech Alena Pavlová-Havlová

Kniha mě nadchla, již delší dobu se věnuji tréninku dětí a i sama jsem "vrcholový" sportovec. Kniha mě uvedla do psychologie a určitě se tomuto tématu budu věnovat více.

07.08.2020


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Miluju styl jakým píše autorka, ale musím přiznat, že mě kniha trochu zklamala. Byla jsem velmi nadšená z knihy Hana od autorky a tato mi přišla slabší, ale bavila. Od začátku jsem tušila jak to celé dopadne, což mě mrzelo. Kniha mě ale neodrazuje od koupi další knihy od autorky.

07.08.2020


Hana Hana Alena Mornštajnová

Od autorky jsem doposud nic nečetla, ale po této knize rozhodně přečtu. Příběh mě pohltil, přečetla jsem za pár dní. Velmi zajímavé téma a dobře napsáno. Mohu jen doporučit.

28.03.2020


Sestra lovce čarodějnic Sestra lovce čarodějnic Beth Underdown

Kniha mě ze začátku pohltila, už kvůli zajímavému tématu. Ke konci byla poněkud jednotvárná, chybělo ono napětí a očekávání z mého pohledu. Velmi mě překvapilo, že hlavní postava byla postavena na základě skutečné historické postavy.
Našla jsem tam historickou nesrovnalost, kdy autorka píše že Alice měla strach, aby
nezanechala otisky prstů. V polovině 17. století otisky prstů neexistovali ještě.
Ale jako odpočinkové čtení a vykreslení doby mohu doporučit.

28.03.2020


Dívka, která musí zemřít Dívka, která musí zemřít David Lagercrantz

Oproti pátému dílu, po kterém jsme byla rozhodnuta tento nečíst, mě vtáhl do děje a četlo se samo. Začít příběh novou zápletkou je za mne dobrý krok. Celé se to nakonec propojilo a myslím že je dobře, že je serie u konce.
Původní serie měla mát dle některých zdrojů dokonce deset dílů. Velmi by mě zajímalo, jak by to bylo dál. Bohužel se to nedozvíme.
Tento díl mohu doporučit.

04.03.2020