Maják, mnich a mrtvý dědeček

Maják, mnich a mrtvý dědeček https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/161829/bmid_majak-mnich-a-mrtvy-dedecek-FMJ-161829.jpg 3 55 13

George Larkson je obyčejný kluk na Novém Zélandu: sní o tom, že se stane rockovou hvězdou, tajně miluje svoji spolužačku a ve škole se k smrti nudí. Jeho život se však obrátí v naprostý chaos, když ho jednou v noci navštíví jeho mrtvý dědeček. Vzápětí mu začnou předávat tajuplné zprávy pavouci a k završení všeho se ráno ve dveřích objeví neznámý tibetský mnich s životně důležitým úkolem: George je jediný, kdo může zachránit lidstvo a celý svět před zkázou – záhadný reinkarnační maják nesmí padnout do zločinných rukou... Přestože román zkoumá vážná témata, jako je smrt, reinkarnace, ekologické hrozby, přelidnění a otázka svobodné vůle, činí tak osvěžujícím způsobem: kombinuje fantasy, science fiction, dobrodružno a komično, překypuje svižnou akcí, energickými dialogy a okamžiky, kdy budete doslova vybuchovat smíchy. Ideální čtení pro přemýšlivé dospívající i jejich rodiče. -- 1. vydání.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Prince of Soul and the Lighthouse , 2012


více info...

Přidat komentář

Archšermířka
03.02.2021

Rychle přečteno, ale znovu číst nebudu. Zajímavý pohled na téma reinkarnace a smyslu života. Určitě zajímavé, ale trochu šílené. Ke konci knihy mi přišlo, že autor pouze natahuje příběh a spád příběhu upadal.

Annkag
05.04.2019 3 z 5

Zaujímavé,vtipné ale miestami hlboké....kniha,ktorá zmenila môj pohlad na reikarnáciu.


marta0912
27.03.2016 4 z 5

Taková kravina XD ale opravdu mě to bavilo.
Občas se v knížce našla nějaká chyba, třeba když chyběla " na konci přímé řeči, na to by si mělo nakladatelství dát pozor.

teacup
29.09.2015 5 z 5

Asi se mi knížka zrovna trefila do nálady, přečetla jsem za nedělní odpoledne a výborně jsem se bavila :)

PaajaS
19.08.2015 1 z 5

Čeho je moc, toho je příliš? I tak by se dala charakterizovat tato kniha. Autor se snažil do přímočarého děje vměstnat až moc úvah o různých tématech, přičemž některá rozváděl více, jiná méně. Navíc rozhovory hrdinova mozku s ostatními orgány, z mého hlediska, spád příběhu spíše brzdily. Kniha mě zklamala.

Mishule
07.07.2015 5 z 5

Podle mého dost dobrá knížka, originálně napsaný neobvyklý příběh.

Hipi
17.12.2014 2 z 5

Naprostý souhlas s Honajzem. Velice přesně vystihl i můj dojem z téhle knížky...

Jana_Z
17.06.2014 4 z 5

Knížka mě prostě pobavila. Nejlepší byl samozřejmě dědeček. Takové odpočinkové čtení mezi něčím náročnějším.

LordSnape
15.05.2014 4 z 5

První dvě třetiny mě bavily hodně. Zajímavé a neotřelé postavy s příběhem, který mi nepřišel ani moc vtipný, ale přesto takový milý. Myslím si, že knihu hodně zvedá z průměru postava dědečka, který je fakt super. To se nicméně nedá říci o často dost zbytečných poznámkách pod čarou a trochu uspěchané poslední třetině, kde pak po dějovém zvratu a rozuzlení záhady s oním majákem už moc zábavy nezbývá. Při tom všem ale musím přihlédnout k tomu, že je to psáno převážně pro mládež a myslím si, že kdybych byl mladší, určitě bych byl nadšený.

honajz
07.04.2014 2 z 5

Velmi slabá knížka. Jak literárně, kde pro větší počet stránek je nám ta trocha mála faktů neustále znovu a znovu omílána dokolečka a opakována jak pro hloupé, kde jsou jen na větší počet stran stupidní dialogy (hlavně ty mezi orgány těla, ale i třeba všechny ty dialogy typu „Ano. - Ano?. - Ano. - Aha, tak ano.“), kde připadne jeden dobrý vtip na spoustu špatných a trapných, kde postavy jsou sice střelené, ale jen občas a každou chvíli jinak, přitom jim chybějí běžné lidské reakce. Tak i samotným vyzněním, kde už v počátku jsem měl podvědomý pocit, že zde někdo četl Riordana a jen si schéma trošičku uzpůsobil. Je to ukecané, užvaněné, nevtipné, zbytečně natahované - příběh by sám o sobě stačil na povídku - a skutečně netuším, co kdo v tomto viděl za filozofické poselství, když jde jen o směsku moderních keců a velmi nepřesvědčivou kritiku náboženství.

Fifth Element
05.12.2013 2 z 5

Tato kniha ve mne vzbudila rozporuplne pocity. Celkem jsem se na ni tesila, ale nejlepsi na ni byla nejspis jen ta anotace, i kdyz ne uplne presna. Ale at si nazor vytvori kazdy sam..

Modrý medvěd
27.09.2013 4 z 5

Jediné, co mi na knize vadilo, byly komentáře pod čarou - inspirace Terry Pratchettem. Nicméně dle mého spousta těchto poznámek byla zbytečná a lepší službu by udělaly zakomponované v textu. Navíc hodně těchto odkazů jsem přehlédla a všimla jsem si jich až na konci stránky. Nevím, zda to byla moje nepozornost (nechala jsem se unášet textem) nebo špatně zvolený font písma. U Pratchetta jsem nikdy tento problém neměla.
I přesto knihu doporučuji. Pobavila jsem se, zamyslela a ještě dlouho o knize po přečtení přemýšlela. Co víc si může autor přát :-)

Arianne
06.07.2013 5 z 5

Úžasně čtivá kniha s neotřelým námětem a perfektně vylíčenými postavami. Jsme svědky rozpomínání se teprve osmnáctiletého novozélandského chlapce na své minulé životy a poslání, s nímž se vrací na zem znovu a znovu. Začátek je bláznivě filosofický, kdy jen žasneme nad tím, jak někdo v dnešní době může mít natolik otevřeno mysl, aby dokázal vnímat znamení takovým způsobem jako George Larson. Je naprosto ideální četbou v období, kdy se nemůžete rozhodnout, na jaký žánr vlastně máte náladu, najdeme zde pobavení s duchovním průvodcem dědečkem, který Nirvánu vyměnil za kafe a cigarety, napětí při úprku před padouchy, kteří se inkarnují spolu s Georgem a chtějí jeho poslání za každou cenu zmařit, mír a (pro náš kulturní okruh) nepochopitelné jednání tibetského mnicha Tenzina i dojetí nad rozhodování o tom, co všechno může člověk obětovat, aby zachránil svět.

Štítky knihy

pro mládež

Autorovy knížky

Fredrik Brounéus
švédská, 1971
2013  67%Maják, mnich a mrtvý dědeček

Kniha Maják, mnich a mrtvý dědeček je v

Přečtených79x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce23x
Chystám se číst14x
Chci si koupit1x