aninkah aninkah komentáře u knih

☰ menu

Rakvář Rakvář Sharon J. Bolton

Nerada dávám oblíbené autorce tak nízké hodnocení, ale prostě mě kniha tentokrát "nechytla". Začala jsem číst s velkým nadšením, jako ostatně veškeré knihy od autorky. Knihy ze série Lacey Flynn mívám dočtené do 2 dnů (pomaleji to nejde :-).Rakváře jsem dočetla za více než 14 . Konec byl fajn, ale dojem z knihy nezachránil. Byla jsem ráda, že jsem dočetla a knihu mohu odložit.

15.12.2020 2 z 5


Malé temné lži Malé temné lži Sharon J. Bolton

Jedna velká tragédie a mnoho temných myšlenek a smutku. Napínavé čtení až do poslední stránky...

22.03.2019 5 z 5


Má ji rád, nemá ji rád Má ji rád, nemá ji rád Sharon J. Bolton

Výborně napsaná kniha, přečetla jsem ji během dvou dnů, protože to prostě pomaleji nešlo:) Všechny postavy mi byly moc sympatické a opravdu jsem byla zvědavá, jak to autorka vyřeší. A vyřešila opravdu geniálně.. Určitě se ke knize ráda vrátím a posbírám si ty drobné nápovědy, které nám autorka nechala abysme přišli na to, jak to asi bylo..Pokud jste ještě nečetli, ráda doporučuji.

12.07.2017 5 z 5


Kéž by! Kéž by! Nikola Hoření

Krásná kniha, která mě velmi překvapila. Provedením, nápadem, myšlenkou. Každý má svá přání, sny. Děti, dospělí, zvířata. Je už na nás, jak a jestli je zrealizujeme, nebo zůstanou skryty v našich hlavách (a na stránkách knih). Nehledejte v ní příliš textu- skoro tam není. O to více se ale můžete soustředit na vizuální stránku.

08.11.2016 5 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Jedna z několika knih, které ráda doporučuji k přečtení. Najdete tam vše. Akci, napětí, romantiku i otázky a situace, které nutí k přemýšlení. A málem bych zapomněla. Je tak nádherné vidět a číst! A mj. přemýšleli jste, co Vám roste na zahrádce :-)?

14.09.2016 5 z 5


Lékař umírajícího času Lékař umírajícího času Vladimír Körner

Rudolfinská doba v nejryzejší podobě. Špína, mor, válka, nádhera a velkolepost upadajícího dvora a jeho dvořanů.. Všudypřítomný smutek. Nic ve stylu "Císařův pekař" nečekejte.Ve společnosti Mistra Jesseina projdete mnoho zemí, setkáte se se zajímavými postavami české i světové historie, až dojdete do Prahy, na Staroměstské náměstí.....

14.09.2016 5 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

V této knize je cítit napětí a zlo. Jako bych tam byla s nimi, prožívala jejich příběhy, strach a smrt. Parádní kniha, která vtáhne do děje. Čekáte, kdo bude další. A prostě nevíte...

14.09.2016 5 z 5


Jmenuji se Červená Jmenuji se Červená Orhan Pamuk

V knihkupectví jsem si řekla, že jen nahlédnu. Ale od přečtení první věty „Jsem teď mrtvola, tělo na dně studny" nešlo jinak, než dočíst. Mimo příběhu o tom, co se stalo tělu ve studni, se dozvíte neuvěřitelné množství příběhů slavných miniaturistů, nahlédnete do kaligrafické dílny a budete číst o velkých příbězích lásky v osmanské literatuře. Zvláště tyto odkazy na literaturu a autory byly pro mě velkým překvapením a těším se, až si je někdy přečtu. Jediné co mě mrzí je to, že výborný rejstřík obsahující vysvětlení některých pojmů a medailony různých miniaturistů jsem objevila až když jsem měla přečtené ca 2/3 :-) Nenapadlo mě totiž listovat na konec knihy a hledat tak báječnou pomůcku pro četbu.

07.08.2016 5 z 5


Zázrak svaté Winifredy Zázrak svaté Winifredy Ellis Peters (p)

Můj oblíbený "Cadfael". Odehrává se ještě před knihou "Jeden mrtvý navíc" a politika tentokrát v příběhu nehraje žádnou roli. Ale nechybí vražda, chamtivost, láska, přátelství a samozřejmě ani napětí :-) Jak to nakonec s ostatky Winifred dopadne, to už musíte zjistit sami... Knihy o bratru Cadfaelovi se obvykle dají číst zvlášť, nenavazují na sebe, ale cesta do Walesu pro ostatky je vzpomínaná ještě asi ve třech pokračováních- byla by velká škoda si tento díl nepřečíst- věřte mi :-)

09.06.2016 5 z 5


Dárce Dárce Lois Lowry

Krásná kniha, čte se sama a zanechá dojem... Alespoň pro mne ideální kombinace.. Nedávno jsem zjistila, že "Dárce" je součást tetralogie (zatím v ČR nepřeložené), a tak se těším na pokračování a možná (?) na shledání s Jonasem....

22.01.2016 5 z 5


Červený Bedrník - I. díl: Červený Bedrník Červený Bedrník - I. díl: Červený Bedrník Emma Orczy

Také vlastním (kompletně) toto vydání, a hodnotit lze jen kladně. Moc se mi líbí i grafická úprava a Hudečkovy ilustrace. Tento díl mám zároveň nejraději. Nechybí vážné ani humorné okamžiky- Bedrník byl opravdu lstivý.... Ráda doporučuji.

18.12.2015 5 z 5


Ve znamení lilie Ve znamení lilie Siegfried Obermeier

Těžko popsatelná kniha. Na jednu stranu hlavního hrdinu a jeho pohnutky chápu, ale na stranu druhou mi z některých pasáží bylo opravdu zle. Zvlášť když vím, že si autor dal práci s hledáním historických pramenů a to co v knize popisoval se opravdu dělo... Dávám 4* za autorovu perfektní práci a vtáhnutí do děje.

18.12.2015 4 z 5


3x soudce Ti 3x soudce Ti Robert van Gulik

Má oblíbená :-) Spousta čínských reálií a záporáci, kteří jsou opravdu zákeřní a zlí. Naštěstí je zde soudce Ti, a tak nemají sebemenší šanci.. Z tohoto "Třikrát..." mám nejradši Strašidelný klášter. Výborně popsaná atmosféra, chlad, mlha, záhadné místnosti, podivné společenství budhistických mnichů..... a zločin.

17.12.2015 5 z 5


Vyvolení Vyvolení Chaim Potok

Od této knihy jsem moc nečekala, anotace mě příliš nezaujala. Ale ....jsem moc ráda, že jsem knihu nakonec otevřela. Obsahuje opravdu krásný a zajímavý příběh o přátelství dvou chlapců- Reuvena a Dannyho. A také o jejich otcích- jeden je chasid, druhý se věnuje vědeckému výkladu Talmudu. Ač jsou všichni Židé, názorové odlišnosti je rozdělují. Kniha se mi četla velmi lehce, příběh byl plný zajímavých faktů z oblasti judaismu, historie, ale zároveň i takový milý a křehký.. Určitě se ke knize ráda vrátím. Od Ch. Potoka jsem přečetla většinu knih, ale Vyvolení jsou pro mě osobně asi nej..

17.12.2015 5 z 5


Synnøve ze Slunečného návrší Synnøve ze Slunečného návrší Bjørnstjerne Bjørnson

Četla jsem už dávno, ale pocit pohody a hezkého příběhu vydržel. Jedna z mála severských knih, ve které jsou hlavní hrdinové úplně normální a autor je nevystaví jedné tragédii za druhou :-).

09.12.2015 5 z 5


Návrat krále Návrat krále J. R. R. Tolkien

Zakončení velkolepého příběhu zrádného Saurona, moudrých a čestných králů, houževnatých trpaslíků, lehkonohých elfů, statečných hobitů, lstivých i mocných čarodějů a jiných ras Středozemě. Krásná kniha, ráda se k ní vracím. Jsem ráda, že kniha obsahuje i dodatky o dalších osudech Středozemě...

08.12.2015 5 z 5


Skákavý žabák a jiné prózy Skákavý žabák a jiné prózy Mark Twain (p)

Nadčasová a neuvěřiteně vtipná kniha. Některé povídky jsou opravdu nezapomenutelné :-) Lék na špatnou náladu.

07.12.2015 5 z 5


Jih proti Severu 1 Jih proti Severu 1 Margaret Mitchell

Zajímavý děj války Jih proti Severu, výborně popsané prostředí a tehdejší společnost. Scarlett mi vadila už od prvního přečtění, ale stejně mi to nezabrání si knihu opět s radostí přečíst :-).

06.12.2015 4 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Jedna z knih, o které jsem přemýšlela dlouho po dočtení.. Výborně vykreslená atmosféra, drsné prostředí blat a rašelinišť, zoufalství.. Kde je hranice mezi láskou, nenávistí, posedlostí? I téměř 170 let po napsání knihy jsou postavy a jejch boj o štěstí a lásku stále živé... Neuvěřitelné.

06.12.2015 5 z 5


Pokání bratra Cadfaela Pokání bratra Cadfaela Ellis Peters (p)

Je velká škoda, že tento případ je poslední. Rozhodně me ale nezklamal, ba naopak. Nechybí zrada, vyšetřování zákeřné vraždy, přátelství, odpuštění.. Tento Cadfael má (dle mě) i výborně propracované postavy, které mají své vlastní pohnutky a chování. Nic není černé, ani bílé. A víc neprozradím :-)

06.12.2015 5 z 5