Aldi1990 Online Aldi1990 komentáře u knih

☰ menu

Ta z katovny Ta z katovny Diana Štelová

Strastiplný příběh o hledání pravdy, sebe sama, ale i způsobu, jak čelit svým démonům, o tužbách, zklamáních a bolestech, ale i tom, že nikdy, navzdory všem těžkostem, nemáme přestat žít svůj život. Diana Štelová nás ve svém poutavém a dramaticky gradujícím románu, plného silných emocí, zavede na odlehlé místo kousek od německých hranic, kam se uchýlí hlavní hrdinka, která hledá útočiště před světem, kde jí vztahy s lidmi nemohou ublížit a kde, jak doufá, uteče před svými úzkostmi a temnými vzpomínkami. Zároveň nás autorka nechá nahlédnout do dávné minulosti, kde hraběnka Celestýna vzdoruje svému krutému manželovi. Diana Štelová v téhle psychologické próze s prvky gotického románu dokázala, jak vytříbený má smysl pro jazyk a díky svižně plynoucímu ději a neskutečné čtivosti jsem knihu přečetl takřka na jeden zátah. Za mě skvěle zvládnutá psychologie obou hlavních hrdinek, kterou vykresluje s umnou důkladností, a fantasticky se jí povedlo vystihnout tísnivou a temnou atmosféru, která příběh provází. Zároveň krásnou formou sděluje, že naděje může být ukrytá všude tam, kde se ji rozhodneme hledat.

06.06.2023 5 z 5


Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Nikdo mě nedokáže tak rozesmát a rozplakat jako Fredrik Backman...

21.11.2021 5 z 5


Pekelný plášť Pekelný plášť Simona Michálková

Pekelný plášť je krásný příběh o magii, přátelství, odpuštění, lásce i naději. Přestože fantasy knížky příliš nevyhledávám, tahle mě naprosto nadchla! Je napěchovaná humornými průpovídkami, které mi místy připomínaly animovanou pohádku Shrek (kterou zbožňuju), a které pohádkový příběh posouvaly na vyšší úroveň (přistihl jsem se, že se usmívám skoro na každé druhé stránce, protože ty dialogy byly naprosto famózní). Zároveň je kniha nabitá akcí, napínavými scénami i silnými momenty. Nechybí jí ani čtivost, čte se svižně a lehce, autorce se nedá upřít bohatá slovní zásoba a překrásná hra s českým jazykem; výborné byly také časté slovní hříčky, které provází celý příběh. Opravdu moc se mi líbil popis pekla a taky bych rád vyzdvihl vnitřní pochody hlavních hrdinů, které autorka vystihla naprosto bravurně. Knížku odporučuju všemi deseti! A těším se na další autorčin příběh!

06.03.2021 5 z 5


Na Seně Na Seně Vojtěch Rauer

Smekám! Ta kniha byla naprosto boží. Byla úžasná, čtivě napsaná, lehce vtipná i dramatická, nic nechybělo, postavy prokreslené, děj absolutně nikde nevázl. Celé jsem si to náramně užil. Za mě jedno velké doporučení a objev roku 2020 a už teď se těším na další knihu tohoto mladého a nadaného autora:-)

26.09.2020 5 z 5


Malý život Malý život Hanya Yanagihara

Kniha, která rozplakala svět... A mě taky.

02.01.2020 5 z 5


Dvojí mysl Dvojí mysl Martin Rousek

Autor Martin Rousek má výjimečný styl psaní, s jakým jsem se snad doposud nesetkal, celkově pro mě byla kniha výjimečná a poutavá a napínavá a prostě skvělá. Nechybí jí nervy drásající napětí, které je ovšem občas prokládané vtipnými replikami, u kterých jsem se i nasmál a to se mi u knih často nestává. Hlavní hrdinku Lilly si zamilujete, mě si získala okamžitě. Mohu jen a jen doporučit a nemůžu se dočkat, s čím přijde autor příště!

12.12.2019 5 z 5