Na Seně přehled

Na Seně https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447922/bmid_na-sene-pBM-447922.jpg 4 109 109

Vzduchem se nesla vůně sena, klubovna byla jejich domovem a čas chlapectví se zdál být věčný. Aspoň tak to vypadalo na začátku parného léta toho roku, kdy Šíma potkal Vojtu a Tobiáše a společně zosnovali pomstu na nenáviděném starém Habešovi, který jim už dlouho škodil. Co na tom, že pivo bylo zvětralé a cigaret i dívek pomálu. Všechno vypadalo ideálně; tedy až do okamžiku, než je Tobiáš seznámil s novou partou, vedenou patnáctiletým Pavlem Neumannem, zvaným Péčko. Od té chvíle jako by dosud neohrožení kamarádi uchopili všechny výsady dospívání za špatný konec. Nikdo z nich ale netušil, jaké následky to může mít. A jak závratnou rychlostí jim život sebere dětství, aby je navždy proměnil v muže.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na Seně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (39)

Dorota09
14.01.2024 5 z 5

V rámci povinné četby jsem se rozhodla knihu přečíst. Byla poutavá a kupodivu jsem ji přečetla za jeden večer. Jediná věc, co mi kazila zážitek ze čtení byly samotné postavy a to jak se chovaly, přemýšlely nebo se rozhodovaly řešit své problémy. Jsem ve stejném věku jako oni a nedokázala jsem se do nich příliš vcítit.

Varjohukka
14.09.2023 4 z 5

Opět velmi příjemné překvapení. Příběh mě dokázal vtáhnout, byl velmi uvěřitelný.


soupik2012
30.06.2023 4 z 5

Neměla jsem ani tušení, že tuto novelu napsal tak mladý autor. Chtěla jsem knihu kritizovat, že je znát autorova nevyzrálost, ale v tomto věku, to nemohu považovat za vadu, ale přirozený proces. Autor má jistě talent, píše poutavě, ale zatím je ten jeho psaný projev hodně neučesaný. Parta kluků, žádní Rychlý šípy, ale spíš Bratrstvo kočičí pracky, zažívá ve velmi krátkém časovém horizontu tolik dobrodružství, že to až balancuje na hraně věrohodnosti. Vyzdvihnout musím samotný závěr, který právě k této partě kluků nejlépe pasoval. Kniha není příkladná, ale spíš odstrašující a snad určena více rodičům než jejich dětem. Audiokniha je vydařená, zvolený narátor se k tomuto příběhu velice hodil a načetl jí pan Jáchym Šíma.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (38. týden)

13.09.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na Seně v seznamech

v Přečtených141x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených4x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit15x
v dalších seznamech3x