Pekelný plášť

Pekelný plášť https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/443031/bmid_pekelny-plast-N4U-443031.png 4 30 13

Příběh o odvaze a nezkrotitelné touze po svobodě s pohádkovými rysy. Když se mladý princ Arim probudí po propité noci, naprosto neví, čí je. A to doslova. Arim je neviditelný a jediná cesta k tomu, jak získat zpátky svou podobu i předešlý život, vede rovnou skrz peklo. Mezitím se v jiném království probouzí z rakve krásná dívka Aeronwen. Uměle stvořená geniálním čarodějem, odsouzená sloužit starému králi. Ale ani ta se nechce smířit s nepřízní osudu. Svůj život přitom nevědomky sváže s koněm, který má velice zvláštní schopnosti. Všichni tři se vydávají na odvážnou cestu plnou nebezpečí, magie a nečekaných dobrodružství.... celý text

Přidat komentář

mnohoknih
03.03.2024 5 z 5

Tak tohle je velký dobrý. Tak milou pohádku už jsem nečetla dlouho. Úplně jsem se nad čtením rozplývala a dokonce se mi ten příběh i zdál. Příběh o nelehkém putování celkem rozmazleného prince, ne vlastní vinou bezduché královny a mluvícího koně. Každý z nich potřebuje zachránit, ať již dobrým skutkem nebo kouzelným předmětem. Taky jsou tu čarodějové zlí, neschopní i nápomocní. A peklo a čerti! To byla ta pravá lahůdka. Lucifer je sobecký, řekne jen to, co se mu hodí. Aksalon, čert kmotr. To je úplně luxusní figurka. Snad v žádném příběhu jsem o někom podobném nečetla. Torance je Luciferův zástupce a miluje šťastné konce. A taky se v příběhu pohybuje pár pirátů. Může se zdát, že je to spousta postav. Ale není. Každý mám své místo a kdyby v příběhu nebyl, tak by chyběl. Taky je tu nešťastná láska, nepochopená láska i šťastná láska čili příběh má i sociální přesah. Není důležité koho miluješ, ale jak moc a jak se u toho chováš. Příběh je to kouzelně pohodový a jsem moc ráda, že se mi dostal do rukou. Jejda, málem bych zapomněla pochválit ilustrace, kterými každá kapitola začíná. Takže chválím :-)

jitka_dankova
26.09.2023 5 z 5

Čtivá pohádka ve stylu jako od Jana Drdy. Příběh, který je psaný v er-formě, vypráví o putování neviditelného kluka, kurážného děvčete a mluvícího koně. Ti tři míří do pekla, a to do hezky českého pohádkového pekla s Luciferem jako manažerem, kotly, kouzelnými předměty a čerty, kteří ztrácejí své kouzelné ocasy (ano, vzpomněla jsem si na filmovou pohádku "S čerty nejsou žerty"). Na knize jsem si cenila toho nadhledu a nadsázky a pěkně odsýpajícího děje. Myslím, že příběh ocení především ti, kdo v dětství hltali České pohádky od Jana Drdy a chtějí si připomenout pocity a pohodu, kterou v nich pohádky probouzely (já je sama s oblibou četla jako náctiletá). Tady vlastně nejde o nějakou romantiku, ani o young adult, ani podle mne o fantasy jako takové, tohle je prostě úplně normální, lehce humorná a vlastně svým způsobem roztomilá pohádka, nic víc. A jako taková si zaslouží pět hvězdiček.


1259
19.08.2023 5 z 5

Tohle byl naprosto super příběh plný nečekaných zvratů, dobrodružství a pořádně sarkastického humoru, který dost pobaví. Jen víc takových knih a já budu vrnět blahem.

kirinka52
02.07.2023 5 z 5

Pěkná čtivá pohádka o sobeckém princi, zlomeném čaroději, dívce nejistého zrodu a mluvícím koni.

Musím říct, že místy jsem se dost pobavila nad sarkasmem některých postav. Ale nechybí zde záhady, nejistota a hlavně šťastné konce.

voody99
11.03.2022 5 z 5

Po Pekelném plášti jsem sáhla jaksi ze zvědavosti... Kniha mě neuvěřitelně překvapila. Čtivá , vtipná a hlavně opravdu povedená.
Moc se těším na další autorčiny knihy }:‑)

luculi
20.05.2021 3 z 5

Musím říct, že kniha se četla dobře, styl psaní byl dost jednoduchý a přímočarý bez zbytečného zdržování předlouhými popisy. To mi docela vyhovovalo.
Mnozí čtenáři ji označují jako young adult, ale dalo by se o tom dost polemizovat. Postavy jsou určitě starší, děj se netýká úplně témat mladistvých (puberťáckých starostí), ale právě styl textu a používání některých slov, jako například 'kamarád', způsobuje to, že kniha působí opravdu jako dětská až pohádková.
Jelikož čtení bylo nenáročné, tak příběh plynul rychle. Větší část knihy mě to opravdu bavilo, i když jsem si mnohdy říkala, že by mi vyhovovala více dospělejší akčnější a napínavější verze . Autorka by to určitě zvládla. Nicméně konec už byl poněkud zrychlený a překombinovaný. Ve světě, kde se řeší peklo, Lucifer s čerty a magie, se najednou objeví i nějací démoni či monstra přicházející portálem. To už působilo dost zmateně.
Přesto jsem ráda za přečtení. Bylo to takové zvláštní, se spoustou nevyužitého potenciálu. Pokud autorka zkusí napsat něco vypracovanějšího, tak to pravděpodobně zkusím...

Eslem
03.04.2021 3 z 5

Příjemné počtení, jehož hlavní předností jsou svižné a úsměvné dialogy. Škoda té poslední třetiny, která se autorce začala rozpadat pod rukama, počínaje Deliovou přespříliš patetickou minulostí až po akční scény s monstry. Jako celek mi tento pohádkově-fantastický slepenec přišel nesourodý, překombinovaný a zároveň v mnohém nedotažený, ale styl psaní mi opravdu sedl a doufám, že o autorce neslyším naposledy.

Aldi1990
06.03.2021 5 z 5

Pekelný plášť je krásný příběh o magii, přátelství, odpuštění, lásce i naději. Přestože fantasy knížky příliš nevyhledávám, tahle mě naprosto nadchla! Je napěchovaná humornými průpovídkami, které mi místy připomínaly animovanou pohádku Shrek (kterou zbožňuju), a které pohádkový příběh posouvaly na vyšší úroveň (přistihl jsem se, že se usmívám skoro na každé druhé stránce, protože ty dialogy byly naprosto famózní). Zároveň je kniha nabitá akcí, napínavými scénami i silnými momenty. Nechybí jí ani čtivost, čte se svižně a lehce, autorce se nedá upřít bohatá slovní zásoba a překrásná hra s českým jazykem; výborné byly také časté slovní hříčky, které provází celý příběh. Opravdu moc se mi líbil popis pekla a taky bych rád vyzdvihl vnitřní pochody hlavních hrdinů, které autorka vystihla naprosto bravurně. Knížku odporučuju všemi deseti! A těším se na další autorčin příběh!

bookcase
18.11.2020 4 z 5

Svižná, akční pohádka plná dialogů. Bavilo.

TheMelorry
01.11.2020 4 z 5

Od knihy jsem neměla příliš velká očekávání, a o to víc jsem po dočtení nadšená. V knize se propojuje zajímavý fantasy svět, neotřelé postavy a pohádkové motivy, při jejichž čtení jsem měla pocit, jakoby se mi před očima promítala některá z českých filmových pohádek. Postupně se příběh zrychluje, je akčnější, napínavější a v závěrečné části je dokonce i temnější.
Nemyslím si, že je kniha určená jen mladším čtenářům, i ti starší si v ní najdou to své.

nikolthestrange
08.10.2020 4 z 5

Ve fantasy obecně spíš průměr, ale coby middle-grade magická pohádka: super :)

LukBook
30.09.2020 4 z 5

Za mě pěkná knížka na pomezí fantasy a pohádky, která se postupně hodně slušně rozjede. Určená spíše mladším čtenářům, ale třeba se v ní ztratí i ti starší. Je tam hodně magie, ale i lásky.

janca6129
09.09.2020 5 z 5

Pekelný plášť je sice prvotina, ale opravdu krásně napsaná! Skvělá práce s jazykem, stylem vyprávění a výběrem doprovodných ilustrací. To vše pod rouškou pohádkového světa a humoru, který jistě donutí nejedny rty k úsměvu. :)

Příběh o magií stvořené dívce, mluvícím koni a neviditelném princi jsem si zamilovala a nedokázala se od čtení odtrhnout. Skvělá směs akce, lásky, dobrodružství, vlastního světa, reálií ze slovanské mytologie a českých pohádek.

Vřele doporučuji všem, kteří milují jak YA fantasy, tak stále ještě nevyrostli z pohádek. :) Za mě velmi vydařené dílko.