Zatracená láska

Zatracená láska https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437130/bmid_zatracena-laska-fXi-437130.jpg 4 277 82

Zatracená láska série

1. díl >

Devatenáctiletá Anna Laneová má přísné rodiče, a tak na rozdíl od svých vrstevnic nemůže chodit na večírky ani randit s kluky. I přesto hledá kličky, jak domácí pravidla obcházet a zároveň dál zůstat hodnou dcerou. Jednoho dne se stane svědkyní přepadení. Nepříjemná událost ji svede dohromady s Maddoxem, o dva roky starším klukem, který se rozhodne, že Annu získá. Podaří se mu to?... celý text

Přidat komentář

paja0903
30.04.2024 1 z 5

Musím uznat, že kniha má krásné tajemné obálky, které mě knihkupectví uchvátily ale to je vše.

Opravdu prosím už tohle nepište. Je to ohrané. Myslím, že bych tu mohla jmenovat milion knížek, které mají podobné téma neli úplně stejné. Co na tom každý vidí a proč každému to připadá dost žhavé?
Ona - slušná holka bez jakého problému
On - rebel s tajemnou minulostí s sexy tělem, kterému každá holka vleze do postele.
Ehh otázka? Proč je v každé takové hloupé knize právě tohle? Copak hodné a slušné holky opravdu dokážou rebela ovládnou? Nebo...chápete jak je to myšleno? Protože tohle bylo ve všech knihách (krásná katastrofa, After.....)

Pokračovat ve čtení nechci. Je mi jasné kam to vede a jak to skončí...2 hvězdy a jen proto, že ty obálky jsou fakt pěkný

Marry123
27.04.2024 2 z 5

Sladké, naivní, miloučké. No hodně mi to připomíná After (a to jsem to ani nečetla) Maddox je takovej Hardin a Anna je Tessa. Dočetla jsem to jen pro tu čtivost a jisté napětí ke konci i když bylo předvídatelné. A nemůžu nezmínit jak mě štvalo číst dvě identické události pokaždé z pohledu jednoho z nich, i když mi je jasný že to mělo svůj důvod skřípaly mi z toho zuby :D. Každopádně k dalším dílům se rozhodně nechystám, na tenhle žánr jsem asi už vážně moc stará... Amen


Áža707
30.03.2024 4 z 5

Musím přiznat, že kniha mi přišla ještě lepší než, když jsem jí četla poprvé. Příběh jako takový ubíhal velmi dobře a celkově mě to bavilo. Bylo zde i patřičné napětí a děj krásně gradoval. Co mě doopravdy mrzí, že zde není větší lákadlo na další díl, který by si kniha rozhodně zasloužila. I když musím říct, že ta jedna věc mě doopravdy překvapila, protože mě to příjde moc uspěchané a hnané na sílu, ale uvidím, co příjde dál.

Postavy jsem si oblíbila. Anna je takový ta typická nevýrazná myška s dobrými známkami a skvělou reputací. Musíom přiznat, že jsem s Annou doopravdy hodně soucítila a vím, že plno lidí odsuzuje, že Anna se neozvala a tátovi se více nebránila. Vím, že tyhle věci nejsou jednoduchý a stejně si získala můj obdi některým svým jednáním. Annin otec byl naprostý pedant a psychopat a jeho jednání jsem doopravdy nechápala a strašně moc mě štval, doopravdy jsem zvědavá, zda jeho jednání bude mít nějakou větší dohru. Maddox je klasický badboy, kterého si ovšem zamilujete. Má svou temnou stránku, ale zase i tak nějaké své zásady a pochopitelně démony, ale nedozvíte se vše. Strašně se mi líbila jeho reakce po soudu. Vrámci toho, že jsem četla knihu po několika čtenářkách, tak mě překvapilo kolik z nich Maddoxe odsoudila za to, že chodí za školu nebo že pije a má tetování. Z vedlejších postav jsem si zamilovala Kennyho a doufám, že dostane v dalších dílech ještě více prostoru.

Střídání pohledů bylo fajn, ale je pravda, že některé části, které se opakovaly mě trochu vadily až nudily. Jsem ráda, když se dozvím něco víc o jednotlivých postavách a zároveň se příběh posune. Někdy byl příběh usměvný a smála jsem se u něj, naopak zde naleznete i nějaké chvilky k zamyšlení. Příběh je určen pro mladší čtenáře, ale vůbec mi to nevadilo. Jsem doopravdy zvědavá, co nám přinese vztah Anny a Maddoxe do budoucna a též vztah Anny k její rodině. Na další díl se těším a chystám se v blízké době. Knihu mohu doopravdy doporučit, pokud máte rádi romantické příběhy.

4/5

TaronaBirk
14.01.2024 5 z 5

Zpočátku mi trochu vadilo, že byly kapitoly z pohledu Anny i Maddoxe téměř totožné. Rozhovory byly úplně stejné, dozvěděli jsme se minimum nových informací.
Jinak jsem si tuto knihu zamilovala, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Hlavní postavy jsou velice sympatické. Jen Annin otec mě často vytáčel svým chováním :D
Ihned po dočtení prvního dílu jsem začala číst druhý. Opravdu skvělá kniha, doporučuji!

Týna24
13.12.2023 5 z 5

Příběh je skvělý, moc dobře se to četlo, dost často jsem měla pocit že nečtu ,ale prožívám to vším možným, jako kdybych já byla hlavní hrdinka či hrdina. Moc se mi libí že je to vyprávěné z pohledu Anny i Madoxe.

Literabook
24.10.2023 2 z 5

Dvakrát stejné kapitoly, ale opravdu totožné. To jsem snad ještě nikde nečetla. Příběh klasický, bad boy a puťka. Anna byla na svůj věk úplně mimo. Maddox zase žádný velký zvíře ani drsňák. Ten si mě celkem získal, ale příběh už bohužel ne. Ze zvědavosti jsem četla i druhý díl.

Tesaknihy
09.08.2023 2 z 5

Knížka nebyla špatná, ale bylo pro mě utrpení číst dvakrát totožné vyprávění. Dva pohledy postav byly úplně stejné. Autorka jen okopírovala text a změnila z ona na on. To bylo první, co příběh zbytečně kazilo. Druhé, co mi vadilo byla nespisovná čeština. Někde jsem přemýšlela, zda to nejsou spíš chyby... Místo dlouhého í bylo všude krátké i a další jiné podobné výrazy. Hlavní postava Anna měla často výkyvy nálad a zbytečně se hádala. Maddox byl super a celý příběh hodně táhl. Pro mě to bylo tak na 2,5 - 3/5 bodů.

johi_murasova
18.06.2023 4 z 5

Knihu jsem si přečetla na doporučení @readwith_renat a byla jsem vážně opravdu překvapená a o to víc, když jsem se dozvěděla, že knihu napsala česká autorka. Moc se mi líbilo střídání pohledů, mohli jsme totiž vidět jak se cítí hlavní hrdina i hrdinka, až teda na opakované konverzace, asi mě úplně nebavilo číst stejný rozhovor dvakrát, naštěstí to bylo jen na začátku. Postavy mi byly sympatické, Anna i Maddox mi přišli fajn a koncept bad boy-good girl mám ráda a neomrzí. Těším se až si přečtu další dva díly, nebo jiné knihy autorky.

michaelakoc
14.06.2023 3 z 5

Miluji prvotiny českých autorek a občas jsem po přečtení spíše zklamaná, protože to prostě nebylo tak poutavé jako knihy od zahraničních autorek, tady je tomu ale úplně naopak. Za A) bych vůbec nepoznala, že se jedná o prvotinu, protože je to doopravdy dobře a poutavě napsané. Příběh rozhodně není pouze romantický, ale má mnoho jiných vrstev. Za B) kdyby mi někdo řekl, že to napsala nějaká zahraniční autorka a jedná se o překlad, věřila bych tomu.

Na příběhu miluji úplně všechno a nenudila jsem se ani chvilku. O to více jsem překvapená, že nás čekají další 2 díly, protože 1. díl skončil uzavřeně. Ale jsem natěšená, protože vidím, že zde na DK mají další díly vyšší hodnocení, tak mi něco říká, že to bude stát za to.

Už jen první interakce, rozhovor a doteky mezi Annou a Maddoxem jsou elektrizující a příběh začne hned zostra. Líbí se mi lehce kriminální zápletka, líbí se mi stalking na univerzitě, miluji temnou stránku Maddoxe a lituji Anny a toho, jak se k ní chová její vlastní otec.

Ptáčátko k Anně prostě patří.

To, jak Maddoxe všichni škatulkují pouze podle vzhledu, je smutná pravda, ale on dokazuje od samého začátku, jaký doopravdy je. Rozhodně to není typický bad boy, má charakter, zásady a nic nedělá bezdůvodně.

Anna potřebuje konečně dospět a to se jí s Maddoxem pomalu daří.

Vedlejší postavy mě také moc bavily, i ty negativní - rodiče Anny, matka a ségra Maddoxe, Hannah, Eric, Patty, Juanita, Kyle, Kenny, Emily ..., všichni.

Spoilerovat konec rozhodně nebudu, protože celou dobu jsem si myslela, že se stane něco a ono se stalo úplně něco jiného. Byla jsem doopravdy překvapená, takže další plusové body.

A má TOP scéna z celé knihy, když vynechám to nervy drásající finále? Opět nebudu spoilerovat, o co jde. Ale napíši soud, Anna, sníh, sukně, halenka, party, Maddox a jeho "Máš kam jít a taky jsi přišla."

Jediné, co trochu vytýkám, je opakující se děj, kdy je příběh vyprávěn nejdříve z pohledu Anny a poté Maddoxe. Mám ráda, když se střídají 2 hlavní postavy, ale tak, že příběh pokračuje a ne že se vracíme v ději vždy o kousek zpátky a poté si zopakujeme, co se stalo, jen z druhé strany. A celkově mám asi raději části Maddoxe, protože Anna byla relativně lehce čitelná, Maddox tolik ne, proto jsem si jeho kapitoly užívala o něco více, ale kdyby se tam neopakoval ten děj.

Peetullka
18.05.2023 3 z 5

Příběh není skvělý a ani není ani špatný - průměrný, ale čtivý.
Hodná holka, která poslouchá rodiče a kluk sígr, ale je citlivý. Klasické klišé.
Hodně mi vadilo, že jsem příběh četla dvakrát, z pohledu Anna a poté Maddoxe , přeskakovala jsem odstavce, protože to bylo to samé a nešlo to jinak.
Anny otec byl asi přehnaný, taky bych se sebrala a odešla.
Celý příběh hodnotím 3 * a nevím, zda sáhnu po dalším díle.

Moniska2410
08.05.2023 3 z 5

Příběh není vůbec špatný, nedá se mu vytknout čtivost.

Co mi vadilo, že sem jeden děj četla 2x , i když to bylo vždy z jiného pohledu. Vlastně jsem věděla co tam bude a přistihla sem se, že přeskakuju odstavce.

Anna, vadilo mi jak se neuměla postavit otci. Vždyť jí je 19 proboha, ale chovají se k ní jako by jí bylo 10. Mě by mrdlo.

Maddoxe jsem si zamilovala, má vše co takový " bad boy " má mít, tetování, piercing, jezdí na motorce, ale přitom je to hodný a citlivý kluk.

Takže i když tam bylo pár věcí, které mi vadily, čtení sem si užila. Nedokázala sem se od toho odrhnout.

petraLI
19.04.2023 2 z 5

Tak tohle opravdu ne! Půl knihy za mnou a myslím, že mi praskne hlava z pošahaného tatíka, nevyspělé a hysterické Anny. Nemá to ani hlavu ani patu, takže knihu odkládám a třeba někdy jindy. Bohužel.

Lucyk01
04.04.2023 5 z 5

Tato kniha byla moje první kniha od této české autorky. Vůbec jsem nevěděla, co mám od knihy očekávat. Ale toto? To bylo famózní!

Příběh mě totálně pohltil od začátku až do konce. Příběh byl originální, realistický a bylo v něm tolik zvratů, které mi rozbyly srdíčko na tisíc kousků a pak znovu slepily.

Hlavní postavy jsem si od první chvíle oblíbila. Anna se někdy chovala na zabití, ale pak to zase něčím vyrovnala, takže se mi tolik nezprotivila. A Maddox?? Žádný hrdina, ale idol mého srdce. Nový crush. Měl plno chyb, ale to k tomu patří. Milovala jsem jeho pohled.

Ale hodně mě štvali rodiče Anny. Tomu tátovi bych jednu facku klidně dala, ale určitě bych od něj hned utekla, i když k tomu nemám tendence.

V tomto díle se seznamujeme se světem, ve kterém žijí postavy a vypráví se jejich příběh. Kniha se četla sama a čtenáře hluboko pohltí do sebe.

Nemohla jsem se od knihy odtrhnout. Příběh byl realistický a na konci knihy jsem na jsem byla překvapená, jakým směrem se příběh ubírá, i když jsem něco tušila, ale osobu jsem si netipla. Ale už dost, nebudu nic víc spoilerovat. Opravdu to stojí za to!

Každopádně po dočtení prvního dílu jsem se musela hned vrhnout na další díl. Autorku a celý příběh všem moc doporučuji. Určitě v budoucnu se ke knize ještě jednou dostanu.

Renka931
13.01.2023 3 z 5

Na knihu mě nalákal TT, čekala jsem od ní něco víc. Zpočátku mi připadalo , jako bych četla něčí slohovku, ale časem jsem si zvykla. Co mi ale vadilo celou dobu byly kapitoly z pohledu Anny i Mada- protože na pár vět byly uplně stejné a to mě teda otravovalo. Znovu už bych si tu knihu nevybrala…

Knihomol_ka
01.12.2022 5 z 5

Knihu jsem zpozorovala na tiktoku a tak jsem se nemohla dočkat až si ten příběh přečtu i já. Byla jsem vážně mile překvapená, jelikož knihu napsala naše česká autorka a musím říct, že se jí vážně povedla !
Je to takové krásné romantické počteníčko, které není vůbec náročné na čtení a potěší snad kohokoliv.
Na knize musím vyzvednout, že se mi tam líbí, střídání pohledů obou hlavních postav, takže víme přesně jak se cítila hlavní hrdinka i hrdina. Velké plus za mě. Příběh mi přijde takový typický celkem - slušná holka, která se zamiluje do bad boye, ale mě tyto příběhy nikdy neomrzí a ráda si je vždy přečtu. Hlavní hrdinka i hrdina mi vážně sedli. Líbilo se mi jak se u nich pomalinku vytvářel vztah. Za mě prostě super. Další dva díly už mám objednaný a těším se co si pro nás autorka připravila nadále

Eva_Skala99
17.11.2022 5 z 5

Úžasná kniha, skvělý příběh. Vůbec bych si nemyslela, že knihu napsala česká autorka. Klobouk dolů. Víc takových autorek prosím. Doporučuji!

zaandulee
28.07.2022 4 z 5

Tuto knihu bych zařadila mezi dost nenáročné čtení. Je to taková romantická pohodovka. Jelikož moc nečtu knihy od českých autorek/autorů, knihy mi většinou nesednou, zejména kvůli místům děje, která jsou mi známá.

Romantická linka, která je ústředním bodem knihy mi docela sedla. Vztah hlavních postav byl celkem toxický, hlavně v 2. díle, možná podobnost se sérií After od Anny Todd. Celkově mě však kniha bavila natolik, že jsem četla i pokračování. Byla plynulá, čtivá, jednoduchá, taková jednohubka.

Vaiolet
14.06.2022 5 z 5

Zatracená láska se mi líbila. Je to zase něco jiného než na co jsem zvyklá. Odlišný styl psaní a střídání pohledů na stejnou situaci.
Když odhlédnu od celkem klišovitého námětu (hodná holka, zlej kluk, zakázaná láska...), tak musím hodnotit 5*. Děj se mi líbil, příjemně plynul a za celou knihu se mi nestalo, že bych se dostala do fáze, že to už dál číst nechci. Všechny postavy mi sedli a nikdo mě vyloženě neštval, teda až na Anny tátu, ten byl dost psycho.
Myslím si, že na naší českou YA scénu je kniha nadprůměrná. Jsem ráda, že jsem na autorku narazila a s chutí si přečtu i další knihy, které se jí podaří vydat.

viktoria167
02.06.2022 3 z 5

Nenadchne, neurazí. Koniec na môj vkus príliš dramatický, prišlo mi to trochu nereálne a asi by som dala o hviezdu navyše, keby si autorka vybrala na koniec trochu inú drámu. Alebo to nebolo také vyhrotené. Ani zápletka s políciou a s tým svedectvom mi tam veľmi nesadla. Neviem, nedokážem asi vysvetliť, čo mi na tom tak vadilo. Možno mi to tam prišlo zbytočné? Jo a tiež dôležité spomenúť, že mi extrémne vadilo opakovanie scén z oboch pohľadov, išlo by to určite vyriešiť aj inak.

knihomolkaMist
28.05.2022 1 z 5

Já nevím, ale tohle mi nějak nesedlo...
Jsem velký milovník hate-love romantiky s takovým tím drsňákem, ale tohle? Eeeeh :/ Přišlo mi, jako by autorka dělala z hlavního hrdiny drsňáka až na sílu... zbytečné explicitní výrazy, ...
Nelíbilo se mi to, nedočetla jsem to... mrzí mě to :(