Jméno hvězdy

Jméno hvězdy https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139938/bmid_jmeno-hvezdy-fDT-139938.PNG 4 76 24

Stíny Londýna série

1. díl >

Nad Londýnem se stahují mračna strachu a Rory je jediným klíčem k vrahově identitě... Roryini rodiče se rozhodnou pracovat v Anglii a své milované dceři nabídnou jedinečnou příležitost: rok studia na prestižní střední škole v centru Londýna. Rory se příliš dlouho nerozhoduje a za pár týdnů už směřuje z ospalého louisianského městečka do evropské metropole, kde se v té chvíli začíná opakovat nepříjemná historie. Kdosi vraždí po vzoru nikdy nedopadeného Jacka Rozparovače. Všechna těla jsou nacházena tam, kde je původní vrah znetvořil v roce 1888 - ve východní části Londýna, v jejímž srdci stojí i Roryina nová internátní škola.... celý text

Literatura světová Horory Romány
Vydáno: , Levné knihy
Originální název:

The Name of the Star , 2011


více info...

Přidat komentář

Luigi1
10.09.2023 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila a ten hororový nádech super

E.T.007
09.04.2023 4 z 5

Pomerne dosť vydarený príbeh. Zaujímavý námet, skvelá zápletka, fajn spracovanie. Čítalo sa to dobre a bavilo ma to.


Dada077
17.07.2019 4 z 5

neverila som, že ešte dokážem čítať mysteriózo-fantasy pre tínedžerov, ale text sa mi čítal pomerne dobre a rýchlo, aj koniec bol celkom zaujímavý, kniha v pohode

Daduna
04.04.2019 4 z 5

Kniha se mi zdá spíš vhodnější pro nižší věk čtenářů ale mě se moc líbila.

Nikol1010
27.12.2017 4 z 5

Knihu jsem našla ve výprodeji a docela mě mrzí, že nejsou k sehnání další díly, co jsem se dívala, tak se překlad nekoná a v angličtině se u nás neprodávají. Miluji Londýn, tak jsem byla ráda, že se tam příběh odehrává, hlavní hrdinka je sympatická a děj se mi líbil.

GabrielleE
20.08.2017 5 z 5

Tuhle knížku jsem jako dospívající milovala.
Lehce hororový děj a sympatická hlavní hrdinka.

kikizubik
22.06.2017 3 z 5

Příběh se mi moc líbil. Autorce se podařilo udržet mrazivou atmosféru až do konce. Hlavní hrdinka mi byla sympatická a to se v poslední době stane málo kdy.

soukroma
20.06.2016 2 z 5

Úvod knihy se mi velice líbil, protože se věnuje příjezdu mladé americké studentky do speciální londýnské středoškolské koleje a velice podrobně popisuje, jak se tam žije, studuje a pracuje, jaké jsou rozdíly mezi britským a americkým školským systémem a životem mladistvých studentů, a vůbec celou kulturou. Sympatické bylo, že si občas přes oceán nerozuměli - byť v angličtině - ve výrazivu či kontextu, nebo vůbec způsobu jednání.
Jakmile se ale v knize objevili duchové, ztratila jsem původní zájem a jen nevěřícně sledovala, kam se to celé řítí (jak zabít duchy, jak se duchové mohou mstít, kdo duchy vidí a proč, jak do toho všeho pasuje Jack Rozparovač...).

RadeneWriter
25.08.2015 5 z 5

Zaujímavá knižočka :)

*Pájuše*
24.05.2015 4 z 5

Jack Rozparovač... to byl přesně důvod, proč jsem si knihu koupila. A příjemně mě překvapila, na to že je to YA. :-)
Námět je úžasný a originální! "Nové" pojetí Jacka... musela jsem se smát. Přišlo mi to trošku jako paradox. :-) Autorka na stránkách knih nechala oživit nejhrůznější legendu Londýna a musím říct, že její zpracování se mi hodně líbilo. :-)
Docela jsem se i smála. Některé ty "štěky" byly šity na míru! :D Sice se vyskytly chvilky, kdy mi to přišlo místy zmatené, ale celkový dojem - palec nahoru. A ještě jedna věc mi vadí, vzhledem k tomu, že další díly nejsou vydané, štve mě, že polovina záhad zůstane neobjasněná. Hold budu muset vzít slovník - zavděk vezmu i strýčkem Googlem - a pustit se do originálu.

Andvejka
25.01.2015 5 z 5

Kniha se mi líbila, i když musím uznat, že být mladší, byla bych z ní nadšenější. Rozhodně alespoň v době, kdy mě podobně duchařsky laděné knihy bavily a já ujížděla na sérii Mediátor (čímž jsem si připomněla, že bych si jí mohla znovu po 10 letech přečíst...).

Ačkoli jsem od knihy nic moc neočekávala, ve finále jsem zklamaná nebyla.

lena_itf
11.10.2014 4 z 5

Skvělá oddechovka, přečetla jsem jí jedním dechem.
Mám moc ráda knihy z prostředí Anglie/Londýna, takže co je pro někoho nudné popisování Londýna atd, je pro mě skvělé čtení. Konec knihy je velmi překvapivý... a víc už neprozradím :-D

Katie46
27.07.2014 3 z 5

Kniha se mi ze začátku docela zamlouvala ale poté mi začali vadit dlouhé a nudné popisy prostředí.
Od knihy jsem možná čekala něco trochu jiného a tak mě trochu zklamalo, jak se vše vyvinulo a kdo byl vlastně
ten vrah. Do knihy mi to nesedlo.
Co se mi na knize líbilo, byla inspirace Jackem Rozparovačem a jeho vraždami. Přišlo mi to na knize zajímavé
a tajemné.
Rozhodně mi stačilo ji přečíst jen jednou.

mayaassiova
23.12.2013

Kniha se mi velmi líbí, tak jsem zvědavá, jak to dopadne:)

Temný snílek
24.09.2013 4 z 5

Duchařský thriller, který místy hraničí až s hororem. Nejde ani tak o brutální vraždy žen, jako o děsivou atmosféru vycházející z příběhu s duchy. Na druhou stranu to s tím strachem autorka příliš nepřehání, a tak tu je mnoho tajemna a záhad.
Kniha se nejvíce hodí pro mládež, která ocení napětí, akci, humor, citová rozpoložení hlavních postav i náznak zamilované atmosféry, kdy se Rory zakouká do chlapce ze školy. To však nemá pro příběh nikterak významnou roli, tady je důležitější napětí.

Petra17
29.08.2013 4 z 5

Přečtená za 4 dny, řekla bych, že vůbec můj rekord. ještě jsem asi nepřečetla 300 stránek za pár hodin. Bavila mě,stojí za přečtení, ale není to trhák, ke kterému by jste se museli vracet. Jednou a dost. Takový průměr :) Pravda je, že jsem od ní čekala méně.

Nikolka001
12.08.2013 5 z 5

Velmi příjemná kniha,která čtenáře donutí neodtrhnout se od příběhu. Od knihy jsem opravdu čekala méně. Jsem mile překvapena,že se mi kniha líbila natolik,že mi po zádech běhal mráz. :) Knížku moc doporučuji! Už se těším na další díl! .. :)))

Lenny33
08.08.2013 2 z 5

Musím říci, že po většinu knihy jsem se celkem nudila a opravdu hodně odstavců plného nezáživného popisu jsem prostě přeskákala a nečetla, jinak bych knihu snad nikdy nedočetla - navíc nato kolik jsem toho přeskočila jsem se pořád v ději skvěle orientovala.
Co mě hnalo ve čtení dál byl děj, který se mi zdál vcelku zajímavý. Poslední třetina pro mě byla velkým překvapením - konečně se dostavilo nějaké to napětí, akce, emoce,... už jsem to ani nečekala, ale nakonec se přeci jen ukázalo, že kniha za něco stojí.
Co mi vůbec nesedělo byl vztah Rory a J. Na mě to působilo dojmem, že tam žádný vztah ani nebyl a že autorce někdo poradil, aby ho do děje také zakomponovala, tak tam prostě přidala pár líbacích scén a konec.

U knihy jsem zažívala krušné chvíle, mnohdy už jsem myslela, že čtení vzdám, ale jsem ráda, že jsem vytrvala. :) A popravdě jestli vyjde další díl, přečtu si ho.
Kniha je takový horší průměr. Děj je dobrý, pokulhává zde to, jak je kniha napsána. Přesné hodnocení bych dala 2,5*.

Esko*
03.08.2013 4 z 5

Vůbec to nebylo tak špatné, jak jsem podle hodnocení čekala. Takové průměrné čtení, které neurazí, ani nenadchne. Zápletka obstojná, četlo se to dobře, napětí tam bylo. Prostředí temného Londýna se k ději hodilo. Hlavní hrdinkou jsem byla sice krapet zmatená, jak tady už ostatní psali, občas se chovala dost pitomě (pořád mi ale nalezla tak na nervy jako třeba Bella ze Stmívání). Za mě nejlepší postava: Alistair z knihovny, i když se tam nevyskytoval často. Zmatené to možná trošku bylo, ale souhlasím s komentářem níže, že kdyby to tak nebylo, ani by mě to nebavilo - navíc to nebylo zas takové, že by se v tom člověk nevyznal. Myslím, že nic jiného na vytknutí nemám. Mě se to líbilo. Ale přiznám se rovnou, že kdybych to neobjevila v levných knihách, tak mě nenapadne si ji koupit.

Nikusscha
18.07.2013 4 z 5

Knižka je dobře napsaná a děj je zajímavý. Oceňují nápad a myšlenku.