Zlý pes

Zlý pes https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495218/bmid_zly-pes-ykx-495218.jpg 4 244 73

Šéfinspektor Robert Kett série

< 2. díl >

Některé mýty vás mohou zabít. Když je na norfolkském venkově brutálně zavražděna mladá žena, místní z vraždy viní Černého Ďasa – mytického divokého psa. Má to však háček: podle ran na jejím těle ženu nezabilo zvíře. Detektiv šéfinspektor Robert Kett bojuje se svým vlastním děsem. Jeho žena je stále pohřešovaná, zranění z jeho posledního případu doprovází neustávající bolest a on má co dělat, aby se zvládl postarat o své tři malé děti. Když se objeví druhá oběť, ještě krvavější než ta předchozí, Kett se zaplétá do honu na jednoho z nejkrutějších sériových vrahů, jaké kdy Anglie spatřila. Honu na vraha, který možná loví i Ketta samotného. Svižný britský krimi-thriller, který nebudete schopni odložit.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Bad Dog , 2019


více info...

Přidat komentář

Charlesska
včera 4 z 5

Ubírám jednu hvězdičku za "nesmrtelnost" hrdiny - další Harry Hole :-) Jinak super.

Kubajzz
20.04.2024 4 z 5

No četlo se to samo :) Takle série mě baví, i když zlobivé dětičky mi přijdou trochu přehnané. Jak to dopadne s bulikem bylo celkem jasné :) A jsem zvědavý, co se dozvím v dalším dílu o zmizelé manželce :)


wooloong
17.04.2024 4 z 5

Robbie i nadále nezvládá své tři dcery, naštěstí nedostanou v tomto díle tolik prostoru, protože se o ně stará chůva, a šéfinspektor si je tedy nemusí tahat do práce. Detektivní zápletka je poněkud přitažená za vlasy, ale budiž, je to příběh, ne realita. Vždycky mě zaráží ta urputná snaha některých autorů detektivek vytvořit postavu detektiva, který přichází na scénu jako téměř génius, který vyřeší každý případ, aby ho nechali vzápětí zachovat se jako úplného debila a následně ho s gustem zrakví takovým způsobem, že reálný člověk by ani nevstal. Pak toho chudáka s mnohačetnými zraněními donutí k tomu, aby se dobelhal chytit padoucha, který nemá nic lepšího na práci než zmasit toho chudáka ještě víc, a přitom se mu svěřovat, jak a proč spáchal své zločiny. Robbie Kett je v tom mistr nad mistry, jemu se na 250 stranách podařilo zrakvit hned několikrát.

babystar
25.03.2024 4 z 5

Docela nechutný příběh, v němž se šéfinspektor Kett přesvědčí, že nic není takové, jak se na první pohled jeví. Pachatel mi "došel" až zároveň s Kettem. Dětičky se už poněkud zcivilizovaly, ale jen díky nové chůvě. Jejich otec na jejich zvládnutí nemá ani schopnosti a ani čas. Ani Kett sám se ovšem nepoučil a opět riskoval život. Naštěstí měl kolem sebe obětavé kolegy.

marekB78
12.03.2024 5 z 5

Tahle série mě baví stále víc. Zajímavý případ a zase pachatel, u kterého byste to nečekali. A navíc Kettova manželka... Musím se hned pustit do dalšího dílu :)

marie8567
06.03.2024 5 z 5

Takže: že začátku to bylo:co to sakra?tohle nedám.......potom:to zní zajímavě.....a potom: kdo,co,kde kdy?nemůžu presrat číst.....chci to vědět.....

Takže za mě super

Slezadav
04.03.2024 4 z 5

Ve šlépějích Doručovatelek jde o detektivní thriller s hlavní postavou detektiva Ketta. I hodnocení bude velmi podobné jako u prvního dílu této série.
Jde o zajímavou detektivku z prostředí anglického maloměsta, kde záhadný pachatel zavraždí ženu vcelku zvířecím způsobem. Tato kniha se asi nedá označit za bůhví jak originální nebo přelomovou. Nicméně jde o pohodové čtení, které neurazí a zábavu obstará. Nic hlubšího nečekejte. Neuvěřitelně se to podobá klasickým televizním detektivkám typu Mentalista apod (včetně rámcového příběhu ztracené ženy).
Jednotliví členové sboru tady zapadají stále hlouběji do svých stereotypů. Stále se opakuje situace, že někdo neumí vařit čaj a stále jsem nepřišel na chuť částem s Kettovou rodinou. Ano je to nutné na zpomalení děje a odlehčení, ale mě to prostě příliš nebavilo.
Kett je stále stejný nepříliš uvěřitelný maniak, který riskuje svůj život a porušuje jeden předpis za druhým. Přesně jako v televizních detektivkách. Co považuji za velmi silnou stránku této knihy je hlavní záporák a celkově vše co dělá. Jelikož psy zrovna v oblibě nemám, tak na mě příběh i rozuzlení působilo docela silně. Dávám slabší 4/5 a pokračování se nebráním.

mataj
28.02.2024 5 z 5

Již první díl série s inspektorem Kettem a jeho povedenými dětmi se mi líbil, a tento druhý byl podle mě ještě lepší. Napětí, akce, neotřelá zápletka, překvapivé rozuzlení ale i lehký humor, to vše jsem v knize našla a již mám připravený další díl, ve které se snad dozvím, co se stalo jeho ženě.

Satyrka
25.02.2024 5 z 5

Tak tohle bylo mnohem mnohem lepší než první díl!
Název knihy a obálka opět trefné. Psů tu máme víc než dost. Oproti prvnímu dílu mě ale kniha vtáhla a já ji přečetla během jediného dne. Nešlo ji odložit. Zkrátka taková ta situace - chci tě dočíst, ale nechci!
Celý "Kettův" tým je sympatický, mají přátelské vztahy s trochou přátelského posťuchování, a narozdíl od jiných detektivek se tu místo kávy pořád vaří (převážně hnusný) čaj. Nejednou jsem se zasmála, panuje mezi nimi fakt skvělá atmosféra.
Sice tu bylo pár věcí, co se mi nějak podařilo odhadnout, pár věcí, co se objevuje asi v každé detektivce, ale odhalení pachatele tentokrát bylo "wow" a nečekané. I když opět stejný princip jako u všech dobrých detektivek. A sice jsem čekala, že to bude stejný princip (aneb *spoiler* pachatele musíme znát, musí se v knize objevit, nebo o něm musí padnout větší zmínka *konec spoileru*), ale stejně mě to překvapilo.
Robertovy dcery tu byly tak akorát, i když se zásobou drzosti a rozmazlenosti, ale kdo jsem já, abych soudila? Matka ne, takže na druhou stranu nevím, jak to chodí v reálu.
Nepřekvapí to, co je asi v každé takové knize - policista inspirovaný Chuckem Norrisem.
Po tom, co se stalo na konci samozřejmě nemůžu jinak než jít na další díl. Snad bude minimálně tak dobrý jako tento!
*Poznámky obsahující spoilery*:
- Opravdu bylo tak strašně nutné chytit hlavního padoucha, zatímco riskoval ne jen svůj život, ale i život dalších? Aka Kobra 11. K tomu se váže i ten Chuck Norris - ta představa, jak Ketta vše musí bolet a přesto se musí postarat o své malé dcery, k tomu ani pořádně neodpočívá. Umřela bych!
- A další detektiv, který si osvojil psa, který nějak souvisel s případem. I když v tomto případě velmi vzdáleně.
- A je děsivé, jak snadno jde člověk "přeměnit" na něco jiného. Co se z člověka může stát, jak "snadno" lze zapomenout na svou lidskost.

Tereza137
12.02.2024 5 z 5

Jestli první díl byl úžasný, tak tento je naprosto dokonalý! A to jsem si myslela, že už ani nejde.

Opět nás doprovází skvělý humor, který většinou vedou tři dcery šéfinspektora Ketta a neskutečně se k té knize hodí, jelikož skvěle tímto způsobem rozjasňují atmosféru celého příběhu.
Samotný případ se zde většinou soustředí na psychologii jak hlavního hrdiny, tak samotného vraha a musím říct, že se to autorovi opravdu povedlo na výbornou, a tímto způsobem knihu posouvá na další úroveň. Taky mě příjemně překvapilo, jak byl vrah zvrácený, jelikož mučil svoje oběti a nutil je do věcí, které by mě v životě snad ani nenapadly, že vůbec jdou udělat.

Konec byl napínavý, překvapující a upřímně jsem zírala, co autor vymyslel, a jak to celé zakončil. Jsem neskutečně zvědavá, co mě čeká v dalších dílech, už se nemohu dočkat!

Dumicek
06.01.2024 5 z 5

Za mě opět skvělá kniha s inspektorem Kettem. Ten člověk mě baví a nejen on,ale i kolegové. Lehký humor, který doprovází knihu je moc fajn a je dobrý na odlehčení příběhu. Co se týce příběhu, tak za mě rozhodně super nápad. Jo inspektor Kett je takový nesmrtelný divoch, který se do všeho vrhá po hlavě a vždy z toho nějak vyvázne, ale proč ne? Zlý pes byl pro mě temný a ještě temnější byla jeho cesta zrození..jdu se vrhnout hned na další díl, protože jsem zvědavá co je s Billie.

Avila
31.12.2023 4 z 5

I druhý díl série se četl dobře. Fajn napsaná zápletka s přiměřenou dávkou humoru. Určitě si přečtu další díly.

wlado
29.12.2023 4 z 5

Skvelé čítanie, až na deti detektíva Ketta, ktoré mi pijú krv. Našťastie sú to len stručné pasáže. Kniha má spád, popis situácií a postáv je zvládnutý perfektne.

SilvieSisinka
26.12.2023 5 z 5

Od tohoto svižného britského kriminálního thrilleru se nebudete moci odtrhnout.Tesim se na další díl.

SimonaP
25.11.2023 2 z 5

No nevím, celé mi to přišlo takové těžko uvěřitelné. Kett se bezhlavě a bez pomoci vrhá do nebezpečných situací a o tak snadné vytvoření hlavního záporáka mám pochyby. A nechápu, jak absolutně nesnesitelné dcery detektiva můžou někomu připadat roztomilé.

TerezaaBaarova
23.11.2023

Přesně tohle je můj šálek čaje. Pořádný dechberoucí thriller. Hnusný zločin, humor, odvaz a dějová linka hlavní postavy. Líbí se mi detektiv Kett a jeho příběh s manželkou Billie, která je ztracená (možná se ve třetím díle dozvíme, jak to s ní je), líbí se mi jeho tři dcery, jejich postavy jsou milé odlehčení.

Špekyn
23.11.2023

Pěkný thriller. Příběh celkem originální, i když odhalení bylo poněkud náhlé. Velmi pěkně stupňované napětí střídané s odlehčením v podobě nezbedností malých dcer hlavního hrdiny. Nemůžu se dočkat dalšího dílu, kde se snad odhalí pravda o zmizení manželky hlavního hrdiny!

moudivlacek
19.11.2023 5 z 5

Těšila jsem se a zklamaná nejsem.
Čirá hrůza na začátku, která zprvu je připisována velkému psu. Ale důkazy jsou trochu jiného názoru.
Smutný tragický příběh protkaný humorem ze života rodinky detektiva Ketta, či čaje detektiva Petera.
Konec knihy je jasný úvod té další. Jsem zvědavá, jak to s Billie dopadne.

Hvězdinka
11.11.2023 3 z 5

3,5 hvězdičky, příjemně plynoucí detektivka. Zločin tedy zase tak úplně příjemný nebyl, ale styl psaní, kdy se člověk zasměje i při tak ohavném zločinu, mi sedí. Těším se na další díl.

Makůvka
05.11.2023 5 z 5

Já byla opět spokojená. Zajímavá zápletka, sympatický vyšetřovací tým, který vždy drží při sobě. Děj byl místy hodně napínavý, z toho poklidně plynul, hlavně když se na scéně objevily Robertovy tři nezbedné dcery. Moc se mi v knížce líbil lehký humor, který příběh oživil a zlehčil.
Jediné, čeho bylo příliš, tak vracení se, ke zmizení inspektorovy manželky. Tak doufám, že v dalších dílech se už únos jeho ženy vyřeší, abych si plně vychutnala hlavní zápletku.