Samotka

Samotka https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475045/bmid_samotka-eoP-475045.jpg 4 200 44

Útěk z Výhně série

< 2. díl >

Pod nebem je peklo. Pod peklem je Výheň Káznice jménem Výheň… Představa smrti je tu vaší nejmenší starostí. Útěk je pouhý začátek… Mysleli jsme, že se nám podařilo vyváznout, že jsme volní. Mělo nás napadnout, že z Výhně nevede cesta ven. Ocitli jsme se ještě hlouběji v útrobách vězení: zavření na samotce v místech, kde žijí skutečné noční můry: správce, sípáči a něco ještě mnohem, mnohem horšího... Čas neúprosně běží. Jestli brzy neutečeme, udělají z nás stvůry – jako z nich. Navždycky. V temnotě díry ožívají nejhorší přízraky.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fobos
Originální název:

Solitary , 2009


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
16.02.2024 5 z 5

Výborně, zajímavě, jednoduše a poutavě napsaná kniha. Fajn pokračování, těším se na další díl.

Rosse
02.01.2024 3 z 5

Nebudeme si tu něco nalhávat Lockdown nasadil hodně vysokou laťku, kterou bude velmi těžké překonat. Série má velký potenciál a já doufám, že jej autor využije/využil naplno. Ráda se nechám překvapit, zda se autor dokáže ještě víc vytáhnout nebo bude držet zbytek dílů v "slušném průměru".

Když opomenu jednu hluchou část (dost dlouhou na to, že má kniha cca 250 stránek), při které jsem se dost nudila, zas tak špatné to nebylo. Dočkali jsme se akce a napínavého závěru, který nemohl skočit jinak než opět otevřeně. Kdo o sérii již slyšel, tak tohle pro něj nebude překvapením. Myslím si, že se máme ještě na co těšit.


Merlin_CZ
31.07.2023 5 z 5

výborné pokračování

Luskal
22.07.2023 5 z 5

O kousek slabší, než první díl, obzvláště, když si během čtení člověk přečte anotaci ke 3. dílu :D
Nicméně napětí autor umí budovat dobře, líbí se mi, že i když se jedná o knihu s dětskými hlavními postavami, nečeká všechny happy end.
Už se těším na další díly

Erlif
12.05.2023 4 z 5

Budu se tu opakovat jako jiní.. jednička byla bomba, ve dvojce prostředí už známe.... a kniha neměla o moc co nového nabídnout... Navíc, když se ví, že je ještě další díl...

Takže malinko kniha ztratila to své kouzlo, ale stejně pořád byla hodně čtivá a děj utíkal a už byl člověk na konci.. a opět ještě, že jsem měla po ruce další díl :)

Mona7741
15.03.2023 4 z 5

Bohužel i já musím souhlasit, že tento díl mi přišel malinko slabší oproti jedničce. Nebavila mě část zaměřená na úvahy, představy, halucinace...
Ale stejně musím říct, že jsem stále z této trilogie nadšená a je to mé první čtení z kategorie Fantasy.

mareksevc
08.01.2023 4 z 5

jednotka mala pre mna väčší wow faktor ale pokračovanie slušné

KLHannah
12.12.2022 3 z 5

(SPOILER) Popravdě, druhý díl mě trošku zklamal. To, co jsem byla ochotná odpustit prvnímu dílu, mě na druhém, kde se skoro nic nedělo, dost štvalo. Trošku zvrhle jsem čekala, že budu číst to, co nás čeká až ve třetím díle (to jsem ještě nevěděla, že série bude mít víc dílů než tři). Samotka byla čistě o samotce. Ale takovou samotku by chtěl každý. Volně si lítat po Výhni se zmutovaným klukem (který mi vůbec nebyl sympatický), bez povšimnutí dozorců nebo správce - to je vedení výhně tak opilé svou mocí, že nepoužívají kamerový systém? I kdyby jim pomohl jen s krysami? Všichni se po třech dnech v díře složí, ale kdepak naši kluci výletníci. Samotková morzeovka byla ale fajn. I vše kolem Donovana. Hodně mě to zasáhlo.
Přes veškerá negativa mě zajímá, co jsou zač sípači, kdo je ve vedení Výhně a co udělají z Alexe a jak se to bude celé vyvíjet dál.

petrulka
07.11.2022 5 z 5

Tak tohle bylo něco. Dostala jsem hodně málo odpovědí, zato otázek by bylo čím dál tím víc. Konec je perfektní. Doufám, že brzy vyjde další díl:-)

Vixiene
08.09.2022 4 z 5

Samotka je druhým dílem povedeného románu Lockdown. Alex se pokouší utéct z Výhně, což je ukrutné vězení pod zemí, odkud se nikdy nikdo nedostal, ale do cesty se mu staví mnoho překážek. Tento díl je plný temnoty, smrti a beznaděje a bavila jsem se u něj stejně dobře jako u prvního dílu.

Nečetli-li jste první díl, určitě jej vyzkoušejte, knihy jsou krátké a svižné a myslím si, že je škoda, že se jim dostává poměrně málo pozornosti a nečetlo je až tolik lidí.

midone
12.08.2022 4 z 5

Bylo to dobré, to jako jo. Čtivé, akční, zajímavé..... Akorát mi trošičku, maliličko, ale jen kapičku začalo vadit, že se ten děj tak jako točí v kruzích. To je pobíhání sem tam sem tam, jdetioživotpasáž, sem tam a nic víc.

6591
10.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Druhý díl není až tak úžasný jak první ale má své kouzlo. Na začátku Alex říká, že je zlý člověk a nemělo mi ho být líto. A přesto mám teď po dočtení knihy nakrajíčku. Autor si u udělal rozjezd na pokračovaní na které se už teď velice těším.
Doporučiji si rozhodně přečíst i tento druhý díl Útěku z Výhně.

TessieB
10.08.2022 4 z 5

Objednávám další díly v angličtině, protože čekání na překlad by mě asi zabilo :)) druhý díl trošičku pokulhává za prvním, ale je to především tím, že Lockdown nasadil laťku hodně vysoko. Konec Samotky byl mazec, takže věřím, že třetí díl bude slušná nálož. Jsem děsně zvědavá, jak to všechno dopadne a taky jsem fakt ráda, že jsem na tuhle sérii narazila.

DarthElle
04.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Nepřekonalo to první díl, ale druhý rozhodně nezaostává. Vůbec mi nevadilo, že polovina knihy se odehrávala ... zcela logicky na samotce a v mysli hlavního hrdiny, který se snažil ze všech sil nezešílet. Líbilo se mi, jak promlouval se svým "vytvořeným" Donovanem, jejich rozhovory byly jedny z nejlepších. Nové postavy také zaujaly, dost jsem obrečela i ty, se kterými se už neuvidím. Teď už jen počkat až se přeloží další, pak si určitě ráda tuhle sérii pořídím do knihovničky, abych příběhy Alexe, Zeeho, Donovana a dalších měla hezky po ruce.

Tereza137
27.06.2022 4 z 5

Zde stačí opravdu jedno jediné, a to: MILUJU a těším se na další díly!

TerezaJágrová
10.06.2022 5 z 5

Tohle byla opět jízda! Přečteno jedním dechem, velmi čtivý a napínavý příběh. Nutně potřebuji další díl.

markyticka
03.05.2022 4 z 5

I druhý díl mne bavil, děj dával smysl, prostředí Výhně funguje skvěle. Díl přečten rychle, už aby vyšel třetí, čtvrtý a pátý. Čtenář se načeká, než se dozví, jak to nakonec dopadne...

KaMal
21.04.2022 3 z 5

Jak název napovídá, Alex strávil hodně času o samotě, se svými myšlenkami a přeludy. Občas vykoukl na světlo, někdy se vydal doprava, jindy doleva, aspoň tucetkrát mu šlo o život... a stejně nezískal skoro žádné odpovědi. Další díly mě už bohužel nelákají :-(

TerkaM
10.03.2022 4 z 5

Líbilo se mi to a za mě to dosahuje kvalit prvního dílu, pořád je to stejně čtivé a ač mi přijde, že tenhle díl byl spíš přemýšlecí vzhledem k tomu, kde se odehrával, stejně mě Alexovy myšlenkové pochody bavily. Neskutečně těm klukům přeji, aby se už z Výhně konečně dostali... ten konec mě hrozně mrzel. Ale na další díl jsem zvědavá a snad se jim to už konečně povede.

kachnat
15.02.2022 5 z 5

Naprosto dokonalé. Přečteno jedním dechem. Lepší než první díl.