Andělská nevěsta

Andělská nevěsta https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15321/bmid_andelska-nevesta-V5L-15321.jpg 4 117 12

Rebelové série

< 3. díl >

Anglie, 1814. Hrabě Leander Knollis je už znaven válkou i diplomatickými povinnostmi. Hnán lákavou vidinou tepla rodinného krbu se vrací domů, ale v uskutečnění plánu mu brání velmi důležitá okolnost: není ženat. A protože se Leander nikdy nedokázal zamilovat, začne svou nastávající hledat mezi ženami, které považuje za natolik rozumné, aby necítily potřebu vše komplikovat láskou a podobnými sentimentálními city. Vbrzku padne jeho zrak na ženu, která je natolik oddaná památce svého zesnulého chotě, až všem připadá naprosto nemyslitelné, že by se ještě někdy znovu zamilovala. Judith Rossiterová, mladá vdova po romantickém básníkovi, se stěží protlouká životem. Nepochybně není v situaci, kdy by mohla odmítnout Leanderovu nabídku k sňatku. Proč se ale chce krásný a zámožný šlechtic oženit s chudou matkou dvou dětí? A proč si klade za podmínku, že se do něj nesmí nikdy zamilovat? Odpovědi na tyto znepokojivé otázky Judith nezná, ale vidina života v přepychu je natolik lákavá, že Leandera vyslyší. Je si jista, že po zkušenostech z předchozího manželství se dokáže snadno ubránit milostnému citu. Přinejmenším tomu zpočátku pevně věří…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Christmas Angel , 1992


více info...

Přidat komentář

Ála1968
02.04.2023 3 z 5

Kniha byla trošku nudnější,ale líbí se mi,jak se v příbězích vyskytují i zbývajících rebelové.Ale vdova s dvěma dětmi jako manželka aristokrata bylo trošku přitažené za vlasy.

miruska1
12.05.2021 3 z 5

Docela čtivý příběh. V posledných asi 5 kapitolách Bola aj nějaká ta akce. Ale inač - zoznamili sa, vzali sa a přestěhovali sa- v podstatě příběh o ničem....


haWranka
04.03.2020 3 z 5

Stejně jako u předchozího dílu - první polovina mě vyloženě bavila, pak už to ztrácelo na dechu a zdálo se mi, že to autorka zbytečně natahuje...

andream
24.08.2019 2 z 5

Taková pohádka na letní večery, jako oddychovka oki, dobře se čte

zimolka
27.07.2019 5 z 5

Opět krásný příběh,hlavní hrdinové,jak Leander,tak i Judith sympatičtí rozumní,ráda se ke knize někdy vrátím.

rampapa
31.08.2018 5 z 5

Úžasná kniha.

vcielka
06.12.2017 4 z 5

Neviem preco ale napriek tomu ze tam dokola Judyth omiela ako Leandera miluje (omiela si to v hlave) nejak to tam nie je citit. Autorka nezachytila v knizke to kuzlo lasky. Su to len slova. Ani vlastne neviem ako na to prisla. Len tak si to odrazu pomyslela bez nejakeho padneho dovodu. A aj Leanderova cesta lasky bola slabo vykreslena. I ked si to uvedomil az ku koncu knizky, resp. autorka odhalila jeho pocit az na konci knizky, to kedy si to skutocne uvedomil vlastne nie je povedane. A kedze autorka sa tak malo zaobera muzskou dusou, kedze to nema vo zvyku ani inde, tak vlastne Leandra az tak obvinit z toho ze zacal lubit z nicoho obvinit nemozem. Ktovie co sa m u v tej hlave vlastne cely cas odohravalo :) Inak Leander mal byt vojak a hlavne diplomat so zazracnymi diplomatickymi schopnostami ako "citanie myslienok" co zdedil po otcovi a bola v knihe zmienka ze je este lepsi nez otec. No nejak napriek tomu ze to bolo o nom napisane, som nikde v knizke z neho taky pocit nemala. Vlastne vobec nikde svoj potencial diplomata neuplatnoval. Inak pribeh pekny. Velmi jednoduchy a priamociary

Nini650
04.03.2017 5 z 5

Třetí kniha ze série Rebelů mě nadchla. Myslela jsem, že příběh Nicolase a Eleanor nic nepřekoná, ale omlyl. U téhle knihy jsem se bavila víc, než u předchozích dvou. Judith na mě působila dojmem pravé matky, praktická žena, která si přeje jen to nejlepší pro své děti. Rozuměla jsem jejím obávám vic, než jiným hrdinkám. Judith ani není žádná mladinká dívenka, ale dospělá žena, a dokázala si poradit v určitých pasážích o dost lepe. I ta intimní nezkušenost byla milá, lepší než číst o panně... Asi jsem už dospěla, ale tento příběh se mi líbil, kromě malé předvídatelnosti postav se příběh vyvíjí slibně, není nouze o napínavé zvraty :) tento díl vřele doporučuji :)

xindl007
30.11.2016 4 z 5

Tentokrát jsem i ráda,že jsem názory čtenářek nečetla dopředu. Můj je totiž opačný. Knížka byla mile napsaná. Oba hrdinové se rozhodli pro sňatek z rozumu,proč ne? Tehdy to nebylo nic neobvyklého. Postupné sžívání se všech členů ,stěhování,příprava na vánoce,vše bylo rozepsané. Chápu,že někoho ty pasáže můžou nudit. Ale mě knížka pohladila po duši.

havrmoni
04.12.2015 4 z 5

Pěkné, Leander úžasná postava a Judith také nebyla špatná. Oproti hrdince z minulého dílu nebyla sečtělá a vzdělaná spíš naopak,ale byla milá. Vůbec si nemyslím,že dávala najevo,že by zesnulého manžela bůh ví jak milovala. Neměla zkušenosti s láskou a se vším co k tomu patří,takže se mohla zdát chladnou. Její bývalý básník byl vzletný umělec,který jí i děti citově zanedbával. Popisování her i nakupování mělo svůj účel,já vtom viděla spíš popis chování a povah hrdinů v té či oné činnosti.

modranka
18.11.2014 2 z 5

Námet príbehu bol naozaj pritiahnutý za vlasy. Prečo by si prachatý šľachtic vešal na krk vdovu s dvomi deťmi? Ale - budiš! Nejaký námet byť musel. Judith však bola akási divná. Stále milovala prvého manžela, pritom žiaden dôvod na to nemala.Nebola s ním šťastná, nepáčili sa jej jeho básne, finančne ju nezabezpečil, nedokázal ju sexuálne uspokojiť. Tak prečo? Všetko toto však našla u Leandera - lenže jej charakteristiku autorka zmenila na formu zlatokopky. Na mieste Leandera by som jej dala vale hneď na začiatku. Veď ho len urážala a nedôverovala mu.
Samotný príbeh bol z dvoch tretín nudný, autorka opisovala hry detí, hranie kariet, nudné rozhovory, nakupovanie šiat, sťahovaním a tak podobne. U mňa, bohužiaľ len za dve hviezdičky.
A ten názov: Andělská nevěsta - s príbehom nemá nič spoločné. Lepšie by bol preklad pôvodného názvu Vianočná nevesta, lebo svadba sa konala počas adventu.

jaja1989
27.05.2014 5 z 5

Nejlepší knížka od této autorky.

Štítky knihy

Anglie 19. století historické romance

Autorovy další knížky

Jo Beverley
britská, 1947 - 2016
2007  78%Smluvený sňatek
2004  84%Nespoutaná dáma
2002  85%Černý markýz
2005  83%Hříšná dáma
2005  79%Pokušení

Kniha Andělská nevěsta je v

Přečtených217x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených8x
Knihotéce161x
Chystám se číst30x
Chci si koupit6x
dalších seznamech1x