Nespoutaná dáma

Nespoutaná dáma https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15328/bmid_mallorenovi-nespoutana-dama-p9v-15328.jpg 4 143 21

Mallorenovi série

1. díl >

Anglie, někdy kolem roku 1750 Lady Chastity Wareová je odhodlána pomoci své ovdovělé sestře s dítětem, a tak neváhá sáhnout k naprosto zoufalému činu: v mužském převleku přepadne kočár. Navzdory jejímu toužebnému přání však uvnitř nesedí postarší šlechtic nebo zámožný kupec, nýbrž arogantní aristokrat Cynric Malloren. Chastity nemůže tušit, že její zajatec má za sebou několik nudných měsíců, během nichž se zotavoval z válečného zranění, a přepadení pro něj tudíž představuje vítané zpestření života - zvláště když je na první pohled zřejmé, že drzý loupežník je ve skutečnosti půvabná žena. V opuštěném sídle, kam Chasity svého zajatce dopraví, se do sebe nesourodá dvojice zamiluje. Všechno jako by však hrálo proti nim - Chastitin otec by nikdy nesvolil ke sňatku své dcery s mužem z rodu Mallorenů, a pro Cynricova vlivného bratra je zase nepřijatelná myšlenka, že by se k nim měla přivdat žena s tak pošramocenou pověstí, jakou má Chastity…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

My Lady Notorious , 1993


více info...

Přidat komentář

Kiwicatko
06.02.2023 5 z 5

Pobavila jsem se :D

LilluLong
23.10.2022 4 z 5

Pekná romantická knižka i ked mi vadili zbytočne predlzovane pasáže , za mna 4*


Eva193
12.09.2022 4 z 5

Docela pěkné čtení, děj a romantika jsou vcelku vyvážené.

Martina291086
07.02.2022 3 z 5

Opět jedna z knih, které bych si sama nevybrala, nicméně tohle je jedna z těch lepších.... Děj místy hodně překombinovaný, ale věřím, že si i tato série najde své věrné čtenáře. Osobně si možná někdy v knihovně půjčím druhý díl...

katkaq
19.04.2021 3 z 5

Na můj vkus až moc překombinovaný příběh. Nelíbila se mi naivita až hloupost, která sálala z inteligentní hrdinky. Chvíli byla opisována jako velmi uvědomělá a chvíli jako naivka. Na druhou stranu mě potěšilo, že se autorka nebojí i do červené knihovny vložit trochu reálného světa. Je jednoduché u těchto příběhů zapomenout, jak se muži chovali k ženám a jakou nad nimi měli moc. I když bych ocenila trochu jemnější propojení tohoto tématu s příběhem.

ariel platto
26.12.2019 4 z 5

První půlku jsem přečetla jedno odpoledne v neděli, ale pak už mi vadila naivita s převleky a knihu to kazilo. Ke konci zase dobrý.

miruska1
21.11.2019 5 z 5

dobry pribeh.......

zimolka
02.07.2019 5 z 5

Krásné romantické oddechové čtení.

Trilobata
02.06.2019 5 z 5

Skvělá knížka. Přečetla sem ji jedním dechem.

munka
02.12.2018 4 z 5

Keď potrebujem vypnúť tak siahnem po romantike. Nenáročné čítanie, plné zvratov a romantiky.

michaela8804
21.08.2018 3 z 5

Vůbec mě to nebavilo! Začátek byl fajn, ale pak mě to už začínalo unavovat, nemělo to žádný spád a pořád se to táhlo a řešení v nedohlednu. To, co se stalo hlavní hrdince mi přišlo příliš drastické. Možná to bylo i dobou, do které je příběh zasazený. Dávám přednost viktoriánskému období a tohle spadá ještě do 18. století, tomu odpovídá i způsob myšlení hlavních postav. Cynricovi je jenom 24 let, přijde mi nevyzrálý a to mi prostě nesedí. Autorka mě vůbec neoslovila a neplánuji si od ní ještě něco přečíst.

ketvin
19.03.2018 4 z 5

Sympatičtí hlavní hrdinové a lákavé uvedení do rodiny Mallorenů. Zajímavý a neotřelý příběh, vtipné momenty i napínavé části. Vše jak má být, ale nic navíc.

Nutí mě to ke srovnávní s Malory family od J. Lindsey - to je mnohem lépe napsaná série a dost dobře nechápu, jestli tam šlo o nějakou inspiraci...? Ale myslím, že ano, protože druhý díl od Beverly odpovídá 5. dílu Lindsey, který vyšel dříve... Se sérií od Beverly budu pokračovat jen proto, že mě zajímá kniha o Beowulfovi a nechci ji číst bez předchozích dílů... tam ale sérii ukončím...

Lee7
25.01.2018 5 z 5

Začala jsem s prvním dílem a jsem nadšená. Pěkný romantický příbeh s humorem. U knihy jsem se bavila a přečteno za jeden večer. Moc hezké uvolnění, když člověk potřebuje vypnout. Konec sice na mě trochu uspěchaný. Ale těším se na další příběh, až budu chtít trochu relaxovat. :)

Marci_Vaj
04.06.2017 5 z 5

První příběh o rodině Mallorenů. I když mi trochu trvalo se na začátku do příběhu začíst , nakonec se z toho vyklubal krásný romantický příběh...Cyn je prostě úžasný :-)

moudivlacek
08.01.2017 5 z 5

Moje první setkání s touto autorkou dopadlo velice dobře. Romanticky laděný příběh, zároveň i o strašné a zničující touze po moci a bohatství za cenu obětí i ze své rodiny. Hlavního hrdinu Cynrica si musí oblíbit každý, jako jeden z mála neodsuzuje lidi dle řečí, ale dle nich samotných.
Rovněž lady Chastity s očarujícím osobním kouzlem a touhou i za cenu svého štěstí a života pomoci své sestře Verity dokáže vás dovést k slzám i úsměvu.
Jak se říká - ti dva se hledali, až se našli.
S radostí sáhnu po druhém díle této série.

Etule
17.03.2016 4 z 5

S Mallorenovými jsem se setkala před několika lety, kdy jsem si přečetla příběh Brandona. Ten se mi moc líbil a nedávno jsem si na něj nostalgicky vzpomněla, takže jsem si řekla, proč si to nepřečíst znovu? Tentokrát hezky popořádku. :)
Kniha i po druhém přečtení nezklamala a moc se mi líbila. Ta jejich arogance, že Malloren dokáže vše, mě pobavila. A ono jim to vychází. :D Těším se, jak se opětovně ponořím do jejich světa a na chvíli jim uvěřím, že je opravdu možné vše.
Jak to tak sleduji, od doby co jsem je četla naposledy se knihy nějak rozrostly, tak že mám co dohánět.

TaLu
16.10.2015 5 z 5

Série Mallorenovi patří k mým oblíbeným od autorky. Mezi romantickými knihami jsou knihy Jo Beverley rozhodně v té lepší polovině tohoto žánru. Mívám jen trochu problém si je zapamatovat, nu třeba je to dobré, budu se k nim moci jednou vrátit a přečíst si je znovu. Romantika a dobrodružství, co víc si člověk u odpočinku může přát. V jednom komentáři jsem se dočetla, že chybí trocha humoru a uvědomila jsem si, že s tím mohu jedině souhlasit. Proto také já dávám přednost například Julii Quinn. Přesto mohu autorku doporučit všem, kdo tento odpočinkový žánr vyhledávají a možná i těm, kteří se mu spíše vyhýbají, protože kniha dokáže zaujmout i jinak.

Monul.ka
07.03.2015 5 z 5

Dobrá a poutavá knížka. Četla jsem ji po několikaleté pauze už po druhé a opět mě velmi bavila. Skvělá "oddechovka".

zp87
18.02.2015 4 z 5

Nespoutaná dáma patří z mého pohledu k těm lepším historickým romancím. Poslední čtvrtinu jsem četla na jeden zátah, ale první polovina se na můj vkus trošku táhla... a přitom autorka se snažila vršit jednu akci na druhou (až by bylo asi lepší trochu celý příběh prostříhat). Mám zkrátka pocit, že to místy ztrácelo švih... ale pořád patří tato kniha k tomu lepšímu, co jsem z tohoto žánru četla. Znovu si ji asi už nepřečtu - ale to jen proto, že knih s touto tématikou je tolik, že to normální čtenář ani za běžný život nestihne, tudíž vracet se budu jen k těm skutečně výjimečným. Co mi v knihách Jo Beverley chybí, je bezprostřední humor, jaký se objevuje například v knihách Julie Quinn. I u Jo Beverley se člověk sem tam zasměje/pousměje... ale chloupek tomu do dokonalosti chybí.

modranka
05.02.2014 3 z 5

Hneď na úvod je chyba v anotácii... nejde o rok 1750, ale o rok 1760. Spočiatku som bola veľmi rozčarovaná, lebo mi nešlo do hlavy, že slušne vychovaná, psychicky aj fyzicky týraná a ponižovaná mladá lady sa správala ako skúsená kurtizána. Neviem kde tu bola jej nevinnosť. Ale potom som si spomenula, že správanie ľudí vo vyššej spoločnosti koncom 18. storočia vlastne také bolo. Preto vlastne vo Francii vypukla revolúcia. V tom období chodili ľudia zmachlení ako herci pantomímy, cudzí chlapi chodili mladým dámam do obliekarne a sledovali a radili, čo si má dáma obliecť, kde si má nalepiť mušku a hromada iných blbostí. Takže som príbeh začala vnímať z tohto kontextu a potom to už išlo.
Takže, ak máte radi sexuálne scény a dobrodružstvo - čítajte!

Štítky knihy

Anglie 18. století historické romance

Autorovy další knížky

Jo Beverley
britská, 1947 - 2016
2007  78%Smluvený sňatek
2004  84%Nespoutaná dáma
2002  85%Černý markýz
2005  83%Hříšná dáma
2005  79%Pokušení

Kniha Nespoutaná dáma je v

Právě čtených1x
Přečtených234x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených11x
Knihotéce146x
Chystám se číst37x
Chci si koupit6x
dalších seznamech3x