Hříšná dáma

Hříšná dáma https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15330/bmid_hrisna-dama-5Md-15330.jpg 4 143 17

Mallorenovi série

< 3. díl >

Londýn 1762 Lady Elfled má pocit, že všichni kromě ní vedou vzrušující a zajímavý život. Touží po chrabrém rytíři, který by prozářil šeď jejích dnů. Vysněný muž však stále nepřichází, a tak se Elfled rozhodne pomoci osudu. S přítelkyní vyrazí na maškarní bál do Vauxhallských zahrad a upíná se k naději, že právě nastal večer, na který nikdy nezapomene… Nezapomenutelný večer vskutku nastal, ale s jejími představami se moc neshodoval. Čirou náhodou totiž vyslechla rozhovor týkající se velezrady, a protože byla odhalena, ocitla se tváří v tvář hrozbě smrti. Zachránil ji až hrabě z Walgravu a Elfled, stále ještě maskovaná, s ním strávila noc plnou vášně. Mezi Walgravem a rodem Mallorenů ovšem zuří letitá nenávist, a když hrabě zjistí Elfledinu totožnost, nechce s ní mít nic společného. Elfled se však již rozhodla: buď přítažlivého šlechtice získá, anebo zůstane navždy sama.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Something Wicked , 1997


více info...

Přidat komentář

petraj30
30.12.2020 3 z 5

Nebylo to úplně špatné, ale nepřesvědčilo mě to. Do první poloviny to bylo moc pěkné, ten útěk Elf nebo její skrývání identity a pak ten únos, to mělo nápad, ale potom...Fort to podle mě zkazil. Možná kdyby ji požádal o ruku hned, ale bylo to nevyřešené s jeho rodinou,... myslím, že to bylo zbytečně natahované, ale kdyby tam nebyly ty dohady, tak to nemá tolik stránek.
Pokud by ta druhá polovina knihy měla stejný náboj jako ta první, tak z mé strany není co dodat. Některé knihy z této série jsem ani nedočetla, tak jsem raději ani nehodnotila. Je to škoda, protože anotace i příběhy byly moc pěkné, ale nelíbí se mi autorčin styl a podání.

miruska1
27.11.2019 5 z 5

Za mńa : skvele.........


moudivlacek
23.08.2019 4 z 5

Nebylo to špatné, je ale fakt, že minulé díly se mi líbily více. Každopádně Elf mi zde přišla jako bohatá slečinka, která se nemusí o nic starat, a tak se prostě nudí a vymýšlí lumpárny. Má jen jedno obrovské štěstí, které jí lze opravdu závidět - a to skvělou rodinu, své bratry a švagrové, kteří při ní stojí, i když si ona občas "zahrává" se svou pověstí dost a dost. Ale je pravda, že na druhé straně má velké zlaté srdce, takže se to srovná.
Forta jsem chápala, měl za sebou těžkou minulost a opravdu je těžké strávit to, co byl nucen udělat svému otci (nechci prozrazovat, kdo nečetl minulé díly), a že má z toho trauma. Byť to bylo pro něj i příbuzné záchrana.
A každý si zaslouží kousek toho lidského štěstí - i Fort a Elf.

zimolka
06.08.2019 5 z 5

Hlavní hrdiny ,jak Forta ,tak Elf jsem si zamilovala, přečteno jedním dechem.

munka
08.12.2018 4 z 5

Príjemné čítanie, romantika, napätie. Mallorenovci držia spolu za každej situácie a v tomto príbehu sa to potvrdilo.

helenkan
23.08.2018 4 z 5

Někdy mi Elf přišla trochu vlezlá, ale kdyby nebyla... nebylo by to tak zábavný. A má skvělý bratry. :-) Pěkné čtení.

ketvin
21.03.2018 4 z 5

Originální příběh a skvělí hrdinové. Sice si myslím, že Fort se od prvního dílu dost změnil (jakoby ne vývojem, ale tak aby se prostě do tohoto dílu více hodil jako "hrdina"...), ale i přesto byl k zulíbání, nebo spíše právě proto. Elf byla také skvělá postava a k sobě prostě ladili - ostatní Mallorenovi byli úžasní a příběh hezky doplnili. Nejlepší "scéna", která mi asi zůstane v hlavě dlouho, byla, když se Fort rozbrečel po rozhovoru ve sklepě. To bylo "mistrně" napsané a člověk tam prostě "byl s nimi"...

Lee7
27.01.2018 4 z 5

Třetí díl a jsem spokojená. Rodinné vztahy M. jsou skvělé a Fort jako hrdina se mi zamlouval, hodí se k Elf. Jsem ráda, že se stále bavíme i o ostatních sourozencích. Jsem zvědavá na další...

DickBach
14.08.2017 3 z 5

Tohle vůbec není můj žánr, četla jsem jen z momentálního nedostatku jiné literatury. Kniha byla přesně taková jakou jsem ji očekávala. Nebudu tedy vyjadřovat svůj negativní postoj. Nulový počet by byl nespravedlivý, plný počet hříšný, tak zůstanu u střízlivého středu. :o)

Marci_Vaj
16.06.2017 5 z 5

Třetí, opět zajímavý příběh Mallorenů. Zde mi je velmi sympatický i hrabě z Walgravu :-)

účetní
27.02.2017 4 z 5

Další pěkná kniha od JB, tento příběh byl moc hezký. Elf se mi líbila a Fort taky a hlavně se mi líbí vztahy v rodině Mallorenů. Závěr knihy byl také moc hezký. Předchozí a následující díl jsem četla před více lety, tak se těším na příběh Beye, ten se mi líbí ze všech nejvíc.

Etule
23.03.2016 4 z 5

Další kniha mých oblíbených Mallorenů. Jako vždy pěkné počtení, dokonce i ten závěr tam sedl, ačkoliv (a to už jsem knihu jednou četla) jsem byla chvíli zklamaná. Ale čím déle nad tím přemýšlím, tím lepší mi závěr připadá. Přece jen je nenáviděl. ;)
Všimli jste si také toho, že v každém příběhu je někdo maskován či v převleku? Zajímalo by mě jestli je to jen náhoda, nebo zda autorka udělala tohle úmyslným pojítkem příběhů. ;)
A nyní přichází na řadu můj nejoblíbenější Malloren - Brandon. :3

havrmoni
17.11.2015 5 z 5

Moc pěkný příběh. Oba se mi líbili a bavila jsem se.

machrus
16.06.2013 3 z 5

Příjemné čtení.Je tam napětí i romantika,ale jak už tady někdo psal Elf byla moc vtíravá,ale zase na jednu stranu ON by si to jinak neuvědomil.A především chlapi milují být dobýváni.My ženy k tomu svádění máme větší předpoklady.

Dannette2
23.04.2013 4 z 5

Velice pekny napinavy pribeh, ale uz u predchozi knizky jsem tusila, ze se Elf s Fortem daji dohromady. Doporucuji. Je to pekne cteni, hlavne se my libila ta cas s rakvi :-) :-) :-) :-) .

liletka_a
05.04.2013 5 z 5

Pro mě ta nejlepší kniha ze série Mallorenových.. :)) Opravdu krásný příběh výřečné Elf a odvážného Forta. ;) Od začátku jsem se nemohla dočkat jak to dopadne. :) Rozhodně doporučuji k přečtení. :)

danca044
01.01.2013 3 z 5

Tato kniha nebyla špatná, byla jsem u ní napjatá a rozhodně jsem se nenudila. Musím uznat, že Jo Beverly je dobrá spisovatelka a jistě si od ní přečtu i další knihy. Hlavní hrdinka románu, Elf mi nebyla moc sympatická. Přišlo mi, že hraběti až moc podlézala a někdy byla až moc dramatická. Každopádně nelituji, že jsem si knihu přečetla.

Štítky knihy

Anglie 18. století historické romance

Autorovy další knížky

Jo Beverley
britská, 1947 - 2016
2007  78%Smluvený sňatek
2004  84%Nespoutaná dáma
2002  85%Černý markýz
2005  83%Hříšná dáma
2005  79%Pokušení

Kniha Hříšná dáma je v

Přečtených237x
Doporučených9x
Knihotéce155x
Chystám se číst25x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x