Priznania štyridsiatničky, ktorá si pos*ala život

Priznania štyridsiatničky, ktorá si pos*ala život https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447078/bmid_priznania-styridsiatnicky-ktora-si--sXg-447078.jpg 4 169 59

Aj ženy typu Bridget Jonesovej jedného dňa zostarnú a obzrú sa za svojím životom. Hrdinka tejto knihy je modernejšia, zrelšia, ocitla sa na križovatke a samozrejme verí, že o rok o tomto čase už bude niekde úplne inde, pretože svoj život od základu zmení, urobí jednoducho hrubú čiaru a všetko bude úplne inak. Pred tým sa však k zopár veciam musí priznať... Vtipný príbeh ženy tesne po štyridsiatke, zapísaný formou denníka, v ktorých sa nájde každá žena, či už slobodná, vydatá, rozvedená, bezdetná, alebo s deťmi...jednoducho každá, ktorá má občas pocit, že jej všetko padá na hlavu, večne nemá peniaze, nič nestíha, nezvláda a jej život mal by predsa o niečom úplne inom...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Noxi
Originální název:

More Confessions of a Forty-Something F**k Up , 2023


více info...

Přidat komentář

anovy64
02.04.2024 4 z 5

Čím déle jsem knihu četla, tím více se mi zamlouvala, protože byla o životě, který prožívá každý běžný člověk. Hrdinka neměla postavu modelky, nebyla vyslovená krasavice, ale normální žena středního věku, která se vyrovnává se stárnutím, s tím, že už asi nebude mít děti a partnera, což není v knihách až tak běžné. Autorka na jedné straně popisuje, že být singl není moc příjemné a jednoduché, na druhé straně však bravurně popisuje krásné přátelství mezi dvěma generacemi žen a člověk si uvědomí, že nikdy není moc starý, nikdy není moc pozdě a všechno se dá zvládnout. Jsem moc ráda, že jsem knihu četla, protože mě místy přiměla zamyslet se nad vlastním životem (a to jsem mnohem starší troska).

marli58
06.10.2023 3 z 5

Vtipné i smutné, zajímavé postřehy a happy end skoro na poslední straně (škoda, mohli jsme si ho víc užít :D).


Leyla
12.09.2023 3 z 5

Úvod a prvá skoro polovica knihy veľmi fajn, hlavná postava mala taký svojský humor pre rôzne životné situácie. Postupne sa začínal vytrácať, a do príbehu sa vkradlo klišé, známe v toľkých iných príbehoch. Knihu som dočítala už len tak tak. Ale našlo sa aj pár pekných zamyslení.
"Je to jeden z tých momentov, ktoré si chcete navždy zapamätať. Keby sa dalo, najradšej by ste ho zatlačili do fľaše a uchovali na horšie časy.. Chcela by som plnú komoru takýchto fliaš, naplnených náhodnými krásnymi momentmi. Tak ako mala moja stará mama komoru plnú lekvárov, zaváraného ovocia a nakladaných uhoriek."

lumul
20.08.2023 4 z 5

teda ale těch hrubek :-O

katpas76
28.03.2023 4 z 5

Kniha byla milá, čtivá, optimistická. Téma mi přišlo hodně podobné jako u novější knihy autorky a sice Jedna dobrá věc, což je důvodem 4 hvězd. Vadily mi hodně časté chyby v textu.

werick
09.02.2023 4 z 5

Ze začátku mě kniha příliš nezaujala, ale pak jsem se začetla a těšila se na další čtení. Nejspíše to bylo postavou Cricket, která mi byla velmi sympatická a knize dle mého přidala zajímavost. I když mě povaha hlavní hrdinky občas rozčilovala, tak se mi kniha líbila.

Niu
18.12.2022 5 z 5

Nemůžu jinak než za 5*. To bylo tak super. Když jsem to četla a jen tak přelétla očima hvězdičky a hodnocení, říkala jsem si, že ta kniha osloví jen ty ženy, muže, kteří si prožili něco podobného a cítí se stejně jako Nell. Že to, jak určitou literaturu přijmeme, se odráží v našich životech, jestli se nás to nějak dotýká nebo naopak vůbec. Pak ale v poslední třetině se to celé tak nějak stočilo i na lidi, kteří mají vše (z pohledu osob typu Nell), až se mi tajil dech, že i oni můžou a mají stejné pocity, byť v jiných situacích. Mě se to líbilo hodně. Byl to vlastně rok s Nell, měsíc za měsícem, a vlastně se to krásně zakončilo Vánoci a Silvestrem. Skvěle podané životní cesty, útrapy, zkušenosti; krásná přátelství, Cricket se mi líbila. Bylo to vtipné a čtivé. Moc doporučuju.

Puntíkatýhrnek
09.11.2022 5 z 5

Mně se to líbilo...sice jako 40+ žijící v ČR a se dvěma puberťáky mám trošku jiné starosti, ale i tak jsem se dost často od srdce zasmála. Pro pošmourné podzimní dny jako dělané a já tedy doporučuji.

Emma27
24.08.2022 2 z 5

Na tuto knihu jsem se dost těšila,ale bylo těžké se začíst.

janadibelkova
19.08.2022 5 z 5

Velmi příjemné, oddechové čtení, které vás zároveň pobaví a donutí se zamyslet a hodnotit. Najdete tady mnoho dojemných situací, ve kterých poznáte i sami sebe a třeba přijdete na to, že vlastně není až tak špatně ;)

Slůník
10.08.2022 4 z 5

Je mi 42 a tahle kniha mě opravdu povzbudila.

Afka
29.06.2022 5 z 5

Milá knížka psaná s humorem a velkým nadhledem. Pobavila a pohladila po duši. Myslím, že mladší ročníky si budou muset pár let počkat, než ji dokážou plně ocenit. Já jsem naštěstí v té správné věkové kategorii, takže jsem si knihu mohla doopravdy užít. :-)

tereza8
15.06.2022 5 z 5

Tak to mě bavilo! Příjemná, vtipná a sebeironická oddechovka ze života, která se četla sama. Nečekala jsem tolik mouder a věcí k zamyšlení, které jsem v knížce našla.

knihovniceS
07.05.2022

Je mi líto, nezačetla jsem se. Vadil mi styl psaní. Nehodnotím - chyba je ve mně . Zkusím si přečíst jinou knihu této autorky - vím , že má dobré ohlasy.

lucifess
20.04.2022 4 z 5

Na začátku mě kniha příliš nezaujala, přišlo mi to strojené a vyumělkované, ale nakonec jsem ráda, že jsem se nenechala odradit. Postupně jsem se začetla a bylo to příjemné čtení. Strašně sympatická mi byla Cricket a kéž bych až budu jednou stará měla takový elán, grácii a radost ze života.

LenkaMacak
09.02.2022 4 z 5

Přečteno v rámci čtenářské výzvy, taková milá oddychovka.

mia.com
12.01.2022 4 z 5

Prijemna oddychovka, ctive napsana, jako vzdy a tuto bych zaradila mezi ty autorciny lepsi kousky. Sice me to ceka az za nejakych 10 a neco let, ale aspon budu pripravena :D.

Buchtičkajani
02.01.2022 5 z 5

Skvělá kniha, zasmějete se, zamyslíte se a zaručeně se tam najdete. Vtipně psaná kniha, ale vlastně o vážném tématu, protože život nikdy nejde, tak jak chcete vy.

Acnaj
14.11.2021 4 z 5

Ještě mi 10 let zbývá, ale kniha to je čtivá, vtipná a ze života...

lucakuca
05.11.2021 5 z 5

Jasně, že jsem troska. Jasně, že to nikdo neví. Jasně, že se troskuju doma o samotě.
Milé, skutečné, ženské, vážné, zábavné, romantické. Užila jsem si to. :-)

Štítky knihy

ženy pro ženy

Kniha Priznania štyridsiatničky, ktorá si pos*ala život je v

Právě čtených7x
Přečtených237x
Čtenářské výzvě32x
Doporučených9x
Knihotéce165x
Chystám se číst109x
Chci si koupit33x
dalších seznamech4x