Popelčina kletba

Popelčina kletba https://www.databazeknih.cz/img/books/93_/93322/popelcina-kletba-93322.jpg 4 109 29

Internát Havraní hnízdo leží v odlehlém malebném údolí. Všechno je až příliš krásné – ovšem jen do okamžiku, kdy jedna ze studentek spadne dolů ze střechy zvonice a idyla se promění v noční můru. Proč to udělala a raději zvolila smrt? Jula, nová studentka internátu, začne pátrat ale u spolužáků naráží jen na zeď naprostého mlčení. A pak se náhle začnou události strašidelně opakovat…... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Víkend
Originální název:

Aschenputtelfluch , 2009


více info...

Přidat komentář

Liduka
05.07.2023 4 z 5

SPOILER: Kniha o šikaně a kam až to může všechno zajít. Jen mě mrzí, že jsem se nedozvěděla, jak se vyřešila ta sebevražda a jaké za ní případně padly tresty. Nicméně konec mě tedy opravdu překvapil. Myslím jak Nikolaj přijel z nemocnice zachránit Julu. To mi připadalo trochu přitažené za vlasy.

knihomolka27
06.01.2023 4 z 5

(SPOILER) Musím si tady postěžovat - psala jsem nehorázně dlouhou recenzi a smazala se mi, takže to vezmu rychle.

Hlavní hrdinka - prostě skvělá, dospělá na svůj věk. Vadila mi sice její posedlost Nikolajem, ale jako chápu, jako jediný se tam k ní choval dobře a byl přece hezký ne. Nehledě teda na to, že to byl vcelku blbec. Aspon za mě. Bavili mě její myšlenkové pochody, trefné, plné černého humoru a sarkasmu. Takže za mě hlavní hrdinka asi nejsvětlejší bod knihy.

Internát - dobrá atmosféra, slušně popsané prostředí. Prostě ok.
Spolužáci - nemůžu, prostě je nechápu a asi nepochopím. Měli by je zavřít, všechny.
Meg je strašná, chladná kráva. Pink je vyloženě brutální mrcha. Bastian je zkrátka plastovej Ken s blbýma kecama. A ty ostatní jsou jen tupé ovce, snad ještě krom Emílie.

Romantická linka - Nikolaj, nebo jak se ten kluk jmenuje - je pro mě postava bez šarmu nebo charisma. Možná není tak hrozný jako ostatní, ale mě to i tak nestačí. Je to dost velký zbabělec a tupon. Romantickou linku jsem vůbec neprožívala, a byla bych radši kdyby tam nebyla.

Námět a příběh - za mě pecka, provedení je už o něco horší viz. ten trochu drhnoucí konec. Ale je to pořád dost zajímavé - historie se opět opakuje a hlavní hrdinka je ted na řadě. Jen mě celkem pobavilo, jak ti pitomci nedokázali ani vymyslet nic nového a jen se opakovali, opravdu velmi kreativní. Kiřin deník - lehce znepokojující, v mnoha ohledech, ale jinak ok.

Konec - úplně nevím proč tam vypatlaná Sona na tu střechu vlastně lezla, to chtěla teda Julu shodit? nebo po ní chtěla hodit jen tu cihlu? Jak velký podíl měla teda ona partička na smrti Kiri? A to s Nikolajem, jak pro něj jel Iri až do nemocnice - jako ty holky už by musely tak 20x spadnout, než on by se vrátil z nemocnice a zpět. A to, že je jde zachranovat kluk s nějakou skoro až smrtelnou nemocí - to prostě vyzní hodně špatně. No konec je prostě celkem o ničem. A úplně nevím jestli je dobrý nápad na tom pekelném místě zůstávat.

Závěr: Vlastně je to lepší a dospělejší než bych čekala. Je to napínavé, velmi dobře se to čte a bavilo mě to.


Elka252
11.03.2020 3 z 5

Od knihy jsem čekala víc.Od této autorky jsem četla knihu Pohádkový zločin,Jed šípkové růženky a Past na Sněhurku a ty byly o dost lepší

dr.romca
16.05.2018 3 z 5

Pěkná kniha, dobrý námět, ale jak už tady psali jiní..... bez konce. Jako by chyběla poslední kapitola.

jitkahav
19.01.2018 2 z 5

Bohužel nic moc,takový slabý příběh,nijak mě neupoutal.

simi28
26.08.2017 3 z 5

Tato kniha nebyla špatná, jenom příběh mi bohužel nesedl. Od této autorky jsem už četla Past na Sněhurku a ta mi přišla o hodně lepší. Styl psaní byl opět super, ale pro mě to byla spíš oddechová knížka než nějaký thriller. VŠECHNY postavy byly takové nijaké, a proto jsem nepřišla na chuť ani samotné hlavní hrdince. Ještě se chystám na Jed Šípkové Růženky a doufám, že ta se mi bude líbit jako minulé autorčiny romány.
Za mě je to typ knih, které neurazí, nenadchnou. Proto dávám 3 hvězdičky.

JindřiškaP.
11.08.2017 3 z 5

Přijde mi to trochu odbyté, asi nejslabší kniha od K. Kuhn. Taky konec je takový neuzavřený...

Ledward
06.05.2017 4 z 5

Knížku jsem dostala na Vánoce a až tento týden jsem ji vytáhla. Podle toho co jsem tu četla za komentáře jsem si říkala: ,,To bude nějaká blbost. Už ten název." Ale když jsem se teda odhodlala, že ji přečtu, tak se mi zdála napínavá a dobrá. Já osobně na takovýhle typ knížek nejsem, protože jsem celkem strašpytel. Kniha mě ale opravdu překvapila.
Ale ten konec.... Není náhodou pokračování?

brzda.
02.02.2017

Nádherná kniha, mě se moc líbila.

alnahu
15.06.2016 2 z 5

Dívčí román Popelčina kletba, jsem si půjčila náhodou. Ale nějak jsem se do tohoto příběhu odehrávajícího se v internátu nemohla začíst. Juliana nastoupí do internátu Havraní hnízdo vše vypadá idylicky ,než jedna ze studentek spadne ze střechy zvonice. Jula pátrá proč se to stalo a najde i Kiřin deník, který jí lecos osvětlí. Touto knihou jsem se opravdu prokousávala.

AnnieMarie
19.01.2016 3 z 5

Do první poloviny knihy jsem měla pocit, že ji každou chvíli vyhodím z okna. Poté si mě však docela dokázala vtáhnout a já jsem ji dočetla, aniž by skončila po oknem. :) Některé "scénky" byly tak ohrané a předvídatelné, že jsem se musela hodně snažit, abych to dočetla. Konec mě však překvapil, proto 3*. :)

MíšaK.
22.12.2015 3 z 5

Lidi si to sice hodně chválí, ale mě to nijak zvlášť neohromilo. Co se týče všech těch podobností, bylo to zajímavé, ale ten konec? Vždyť se v podstatě nic nevyřešilo, jen se políbila s Nikolajem, což by se hodilo do knížek jen s romantickou zápletkou. ,

nikinikiniki
29.09.2015 4 z 5

Kniha, která nás vtáhne do děje a nepustí :) Až na konec, super! :)) Konec jsem čekala trošičku... zapeklitější a záhadnější :)

adela6456
10.09.2015

Tak to je super kniha. První jsem četla Jed Šípkové růženky ale toto je ještě lepší..... Těšín se až si objednán další díl např. Past na snehurku,...

dark.ma93
25.07.2015 5 z 5

Chtěla jsem v létě něco nenáročného, ale přitom aby to nebyl pouze hloupý román. A kniha v tom svůj účel splnila. Ke mně osobně se dostala pozdě, měla jsem ji číst dřív. Je určena mladším děvčatům, asi ve věku 14-18 let. Líbil se mi ale příběh, zpracování tématu šikana.

Lucina88
08.03.2015 3 z 5

Rozhodla jsem se přečíst něco na odlehčení a bohužel to pro mě bylo až moc odlehčené...dobře psané, ale děj se moc táhl a už mě moc nebaví ti studentíci, co jsou zatáhlí do nějaké vraždy...jsem zvyklá na složitější thrillery...

1v8na
29.12.2014 5 z 5

spoiler Příběh byl velmi napínavý. Udivuje mne, že to, co prováděli žáci Kiře, dělali i Jule. Mohli si vymyslet něco nového a nebo si to rovnou mohli odpustit.

Pettie
11.10.2014 5 z 5

Kniha spolu s autorkou patří mezi mé oblíbené. Konec mě sice trochu překvapil, ale jinak se mi líbila :) 5*

Pedruska01
21.08.2014 5 z 5

Knížka je pro mladší než jsem já, to už kvůli věku hlavní hrdinky, ale je naprosto skvělá. Skvělý detektivní příběh. Nedal se od knihy odtrhnout zrak! Okamžitě jsem si autorku zařadila mezi oblíbené, ona tam opravdu patří! :) Někteří mají předsudky, že pokud je spisovatel z Německa, musí to být jednoznačně brak. Pfff! Tady je vidět, že předsudky stojí za kulový a opak je pravdou! Mě nikdo, natož "němečtí" spisovatelé nevadí a jsem ráda, že se mi tato kniha dostala do rukou! Doporučuji a fertyk! :D

Roselunda 1928
27.06.2014 5 z 5

Ano, líblilo se mi to, splňuje to všechny moje podmínky, jsem ráda, že jsem sei to v knihovně půjčila. 4,5*

Štítky knihy

internát Popelka

Autorovy další knížky

Krystyna Kuhn
německá, 1960
2009  79%Past na Sněhurku
2011  77%Popelčina kletba
2013  72%Jed Šípkové Růženky
2009  76%Pohádkový zločin
2011  76%Hra: Údolí - Sezona 1

Kniha Popelčina kletba je v

Přečtených170x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených20x
Knihotéce30x
Chystám se číst28x
Chci si koupit10x