J. R. R. Tolkien – Ilustrovaný dárkový komplet

J. R. R. Tolkien – Ilustrovaný dárkový komplet https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180631/bmid_j-r-r-tolkien-ilustrovany-darkovy-k-WJL-180631.png 5 147 20

Pán prstenů série

>

Exkluzivní dárkový box, který obsahuje všech základních pět knih Tolkienova eposu. Naleznete zde nejen Hobita a trilogii Pán prstenů, ale také Silmarillion, bez něhož by příběh nebyl kompletní. Komplet obsahuje vázaná vydání s ilustracemi dvorního ilustrátora Tolkienových děl Alana Leeho.

Přidat komentář

Kores22
10.12.2023 5 z 5

Nádherný box. Krásné ilustrace. A hlavně navíc Hobit a pro mně do této doby absolutně neznámá kniha Silmarillion. Že je důležitou součástí tohoto světa jsem se dozvěděl, až když jsem jí začal číst. Všech pět knih je nádhernýchh a není problém jim také dát plný počet.

Shui-Xian
17.09.2023

Když jsem Pána prstenů četla na střední škole, příliš mě nebavil. I když jsem byla okouzlená Tolkienovým světem, popisy v knize mi přišly zdlouhavé.
Teď se ke knihám s láskou vracím a vysloveně si libuji nad rozmanitostí postav, nad bohatým jazykem, nad tím, jak příběh plyne košatě a poutavě. Hodněkrát jsem se přistihla, že mám tendence si řadu myšlenek znamenat a znovu se obdivuji jejich hloubce.
Nejvíc mě těší, že audioknihu (ve vynikajícím podání Aleše Procházky) si s upřímným zaujetím oblíbil můj šestiletý syn. Byla bych tomu nevěřila, spousta jiných knížek ho vůbec nechytla, ale tady se jen potvrzuje kouzlo téhle mimořádné ságy. Knižní komplet tedy považuji za samozřejmou investici. Je to malá cena za takový klenot.
Westu, Tolkien, hál.


zedir
13.08.2023 5 z 5

Nádherná edice Arga, nádherné knihy a příběhy, nádherná dárková kolekce, nádherná ozdoba mé knihovny spolu s dalšími knihami této edice. Uvnitř nádherné mapy a ilustrace. Nemám dalších dodatků.

HloupýHonza
19.03.2023 5 z 5

Pro fanoušky Tolkiena naprostá nutnost do knihovny. Úžasné ilustrace a čtivost dýchnou atmosféru silných příběhů, jenž vás vtáhnou do tohoto světa. Prostě skvělý komplet.

Josh
19.01.2023 1 z 5

Kniha z bazaru DatabázeKnih v rámci ČV´23
1) soubor splňuje hned 5x /a to mi tento bod přijde opravdu už mimo slušné PR/
2) je poptáván /je z bazaru DK/ 3) pochybuji nejen, že kdy koupím /nejen na DK/, natož kdy budu číst /ale super počet stran/. Bohatě mi stačí stálé opakování v TV, a hlavně jsem v jiném "táboru příznivců" /C.S.Lewis/.
Zaujala mne však zde uvedená zajímavost "ani v jedné z knih trilogie Pán prstenů spolu nikdy nemluví dvě ženy" a tak se o ni podělím. Zajímavé, ne?

Halt468
08.02.2020 5 z 5

Dokonalé!!Dokonalé!!Dokonalé!!

onyx84
12.08.2019 5 z 5

K tomuhle skvostu světové literatury je škoda něco dodávat...mohl bych to číst pořád dokola a nikdy mě to nepřestane bavit...

Figallka
16.02.2018 5 z 5

Jsou to mé nejoblíbenější knihy díky tomu, jak se zde prolínají různé rasy a celkově ten smyšlený příběh je pro mě neuvěřitelný a fantastický. Je to pro mě citová vazba a samozřejmě nikomu tuto knihu nevnucuji, ale mě to přirostlo k srdci a vřele doporučuji k přečtení celé trilogie. Myslím si, že pro milovníky přírody a fantasy je tato kniha jedna ze základních k přečtení + Hobit! Díky zpracování filmu Pán Prstenu je můj životní sen se podívat na Nový Zéland kde se tento film natáčel.

ZanZara1
14.02.2018

Není krásnějších příběhů. Už je tomu spousta let, kdy mi cestu zkřížily příběhy Středozemě. A Silmarion je snad tou knihou nejhezčí. Obsáhlé příběhy elfů. Překrásné Lúthien, která dala své sdrce člověku Berenovi. Rozdělení elfských ras, země Valinor, tam na Západě za mořem. Kdo by nechtěl žít ve Středozemi a nebo blažené zemi Valar... :)

KAREL6725
29.01.2018 5 z 5

Co napsat , že staré vydaní Hobita a Pana prstenu jsem prodal a pořídil jsem si tenhle knižní skvost. Tolkien a ilustrace Alana Leeho , je prostě nádhera. Deset hvězd z pěti možných. Doporučuji všem , kouzelné vydání.

TaLu
31.07.2017

Autor John Ronald Reuel Tolkien dokázal zatím nejvěrněji stvořit celý fantasy svět, včetně jazyka. Myslím, že jeho knihám nehrozí, že by je někdo překonal. Musím se přiznat, že jsem si nedovedla představit film podle jeho díla. Ještě že režisér Peter Jackson se nedal odradit a vytvořil filmy, které jsou v mnoha ohledech také nepřekonatelné. Chystám se číst všechny knihy. Vnímám, jak úžasné je, že mám před sebou své poprvé. Zatím jsem četla jen Hobita. A samozřejmě viděla filmy. Když mám těžký den, pustím si útok vrků a je mi hned lépe ! :o)

sarinkas
04.01.2017

Tento dárkový komplet vypadá moc pěkně, ale ještě jsem ho nečetla.

Sára☻☺♥

TheTara18
09.11.2016 5 z 5

Tento dárkový box by neměl chybět žádnému obdivovateli Středozemě. Krásné zpracování doplněné o ilustrace od Alana Leeho. Nakladatelství Argo předvedlo excelentní výkon. Sám jsem vlastníkem a nemohu si tento box vynachválit. V každé knize je na tvrdém obalu knihy zevnitř mapa Středozemě, která se vztahuje ke knize. V knize Silmarillion je zde dokonce přidána samostatná mapa Beleriandu. Tento dárkový box rozhodně doporučuji.

KaRei
18.08.2016 5 z 5

Dílo Tolkiena vám ukáže propracovanost světa, který vytvořil. Překvapí vás hloubka a propojenost, vzájemné vazby, historické příčiny a jejich důsledky, které se samy pak stávají příčinami důsledků v dalších věcích Středozemě. Tolkien nevytvořil jen příběh o Středozemi, ale doslova epický svět gigantických rozměrů a neuvěřitelně titěrných detailů. Říct o jeho díle že je to skvělá fantasy zdaleka nevystihuje její mocnost.

Knihy jsem četl chronologicky podle děje, tedy jsem začal Silmarilionem. Začíná mýtyckým stvořením Středozemě, popisuje vznik elfů, trpaslíků a lidí, a vlastně kompletní historii Středozemě před událostmi Hobita a Pána prstenů. Je však psán kronikovým (faktografickým) způsobem. Jde po faktech a ne po květnatých románových popisech. Suše předkládá kdo, kdy, kde, jak a s kým udělal nebo se co se kde událo.
Pokud příběh Pána prstenů neznáte (ani z filmu) pak raději začněte od Hobita s Pánem Prstenů, a Silmarilion si nechjte až na konec. Poslední kapitoly Silmarilionu svým kronikovým způsobem shrnují děj I těchto knih a zbytečně by vám prozradil jejich jinak napínavý konec.
Při čtení Silmarilionu jsem musel neustále otevírat mapu a rodokmeny a hledat kam že to vlastně kdo šel, abych se v tom neztratil. Bez nich bych za chvíli nevěděl, která bije. Ta mapa s rodokmeny hodně pomohla a ke čtení Silmarilionu rozhodně doporučuju mít je po ruce a jezdit si po nich prstem. Názvy se pak v hlavě krásně spojí s místy na mapě a až budete v půlce, tak budete vědět že tady na východ od Doriathu je les, kde žil ten zlý elf, anebo že tady v těch kopcích se stalo to a tamto.

Hobit byl pak velice jednoduché čtení a ze stylu je znát, že jej Tolkien psal pro děti. Vyprávění je velice pohádkové.

Pán Prstenů byl parádní I když jsem viděl filmy. Spousta scén byla ve filmech podána jinak, nebo v něm nebyla vůbec. Bylo velice napínavé číst scény které se do filmu nedostaly a zjišťovat, co se tam všechno vlastně ještě stalo. Nebo naopak u scén které film pozměnil tak zase zjišťovat, jak to vlastně bylo "doopravdy" (tedy jak to pan Tolkien skutečně vymyslel).

Ivanka83
03.08.2016 5 z 5

Tento úžsný box mi vloni přines Ježíšek :-) Nejkrásnější dárek, který pod stromkem byl...

Bendytom
31.01.2016 5 z 5

Krása, krása a zase krása.

Bendytom
30.12.2015 5 z 5

Box jsem si koupil ve slevách v Dobrovském a vůbec nelituji. LOTR miluju a knihy jsou opravdu skvosty.

pavla9879
10.12.2015 5 z 5

Tento nádherný dárkový box jsem dostala od svého manžela k narozeninám. Knihy jsou prostě úžasné, miluju ilustrované knihy, miluju Tolkienovy knihy... nemůžu se dočkat, až se pustím do čtení.

SedllY
30.11.2015

Krásný box. Kvalitní, nádherné zpracování jednotlivých knih! Vřele doporučuji. Povinnost pro každého milovníka fantasy!

zuzana13
18.08.2015 5 z 5

Skvělý vhodný dárek. Knihy v krásném dárkovém kompletu. Doporučuji všem, kteří mají rády fantasy a krásně napsané knihy.

Štítky knihy

Středozem, Středozemě (Tolkien) Pán prstenů

Kniha J. R. R. Tolkien – Ilustrovaný dárkový komplet je v

Právě čtených8x
Přečtených195x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených45x
Knihotéce184x
Chystám se číst44x
Chci si koupit79x
dalších seznamech4x