Kde končí nebe

Kde končí nebe https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441831/bmid_kde-konci-nebe-6Fl-441831.jpg 5 153 75

Zdravotní sestřička Bára se jednoho dne probouzí v nebi, neschopná vybavit si, jak a proč zemřela. V hlavě má jen chaotické útržky vzpomínek a nejasný pocit, že během svého života udělala něco špatně. Nečekaný návrat na Zem ji šokuje. Čas se posunul zpátky, zbývají necelé dva měsíce k napravení chyb. K hledání pravdy o sobě a svých blízkých. A možná i k cestě za osudovou láskou. Anebo je všechno úplně jinak…?... celý text

Přidat komentář

traceybeegee
včera 5 z 5

Vezmu tě na místo, kde zpívají ptáci, kvetou kytky a STROMY. Kde můžeš posedavat na měkkých polštářich....

KDE KONČÍ NEBE

Autorka nás v této knize zavede tam, kde si snad každý člověk přeje po své smrti být.
Pohrává si s krásnou myšlenkou, co se stane s člověkem, když opustí tento svět.
Dostane se mu toho co si žádal???

Každý svým přičiněním jednou naplníme svůj osud a je jen na nás, jak se svým životem naložíme.

Vždyť jsme tu jen jednou na návštěvě a tu si musíme sakra užít!!! A nebo dostaneme ještě další šanci začít úplně jinak???

Milá, hezká sestřička Bára se probouzí v nebi. Zemřela... Ale jak, to si pamatuje jen v útržcích své paměti. Poznává nové přátele., setkává se s lidmi, o kterých slychavala z vyprávění své maminky...Zahrady plné květin a kvetoucích stromů.... Duhový most, přes který může přejít kdokoliv...
ALE to vše, si musíme zasloužit svými činy a skutky, které tady na zemi pachame.

Jejím průvodcem se stává Noemi, která jí vše ukazuje a vysvětluje proč je tomu tak...
Vše se zdá být tak reálné, krásné, lidé jsou na sebe milí a nikdo nezná žádné vlastnosti jako je závist, zloba, pomsta...

ALE je tomu opravdu tak???? Není to jen další z jejich snů, ze kterého se nechce probudit??

Kniha se mi líbila a těším se na další knihy od této autorky.
Dávám 5 z 5, abych se také dostala do takového úžasného světa.
Více o mých přečtených knihách na mém IG
https://www.instagram.com/traceybeegee?igsh=MTFjNDZxZjQ5Y25uZw==

Mišák240
včera 4 z 5

Ze začátku jsem byla ke knize trochu skeptická, když se hlavní hrdinka vrátila z nebe zpět na zem napravovat chyby. Ale nakonec to bylo milé čtení, plné zvratů, dojemných, radostných i smutných chvil.


MaláKnihomolka
19.04.2024 4 z 5

Jaké to je v nebi? Existuje vůbec? Čekají tam na nás naši blízcí?

Bára je zdravotní sestřička na gynekologii, čeká ji svatba s přítelem Filipem, kterého opravdu miluje. Jenže do hry vstoupí smrt, kdy se Bára probudí v nebi a rozehraje tak zajímavý sled událostí.

Začátek, který se odehrával v nebi, byl pěkný, takové zahřátí u srdíčka. Setkání s blízkými lidmi, ale i poznání úplně nových tváří, žádný konkrétní čas, možnost dělat to, co se vám zlíbí.. to zní hezky, ne? Taky že bylo. Ovšem když se na scéně objevil například jednorožec, tak to na mě působilo už lehce přes čáru. Jenže co my víme, třeba tam vážně jsou, že jo!

Mě však hodně bavila linka, kdy se naše hlavní postava Bára vrátila na zem, s určitým posláním, na nějž musela přijít. Moc jsem jí fandila, ať už ve věcech lásky, tak i přátelství. Například jedna zmiňovaná babizna, kdo četl pochopí, kdo ne, doufám že si knihu přečte a také potom pochopí.
Postav tu bylo docela dost, ale nijak jsem se v nich neztrácela.
Líbilo se mi, že to autorka podala tak lidsky, ze života normálního člověka, že to bylo víc uvěřitelné. Humor mi taky sednul do noty, navíc vyvažoval tu smutnou stránku knihy, která k tomu jednoduše patřila. Zároveň se připravte, že vaše emoce zažijí jízdu na horské dráze. O tom přeci jen tato kniha taky je.

Co se týká konce, ten jsem vlastně čekala, seděl k tomu, ale stejně si kousek mojí dušičky přál tam přeci jen malinko něco pozměnit.
Navíc má kniha tak akorát stran, není moc dlouhá, ale zároveň si myslím, že předala to, co měla.

Marekh
09.03.2024 5 z 5

Jedná se o první přečtenou knihu od Petry Langové. Časem bych si chtěl přečíst knihu PRÁZDNINY ZA TREST.

Hlavní postavou je zdravotní sestřička BÁRA, která se jednoho dne probouzí v nebi. Nepamatuje si, proč a jak zemřela. Po čase se znovu vrací do života, aby napravila své chyby.

Námět knihy je zajímavý. Člověk si říká, co se stane, když člověk zemře a jestli půjde do nebe nebo do pekla. Do nebe v autorčině představě bych se chtěl dostat. Líbila se mi také zmínka o svíčkách. Vzpomínám si, že o svíčkách mi vyprávěla babička a říkala mi, že každý člověk má svoji svíčku. Některá svíčka hoří dlouho, jiná svíčka krátce a podle toho se odvíjí, jak dlouho bude člověk na světě.

V románu nalezneme lásku, napětí a humor.

Obálka knihy je pěkná.

Dalexa
26.02.2024

Když jsem na přebalu knihy četla o probuzení v nebi, tak jsem si ji půjčovala trošku s despektem a trošku se zvědavostí. Byla jsem mile překvapila. Kniha mně vcucla do děje a já jsem nemohla přestat číst, neboť byla zajímavá, stále se něco dělo, stále mně něco překvapovalo, bylo mi milé ji číst, líbil se mi decentní humor, napětí, někdy až nepředvídatelnost. Milé počteníčko paní spisovatelko.

Lucissia
22.02.2024 5 z 5

No tedy... Hezký nápad vrátit se v čase a snažit se napravit aspoň jednu maličkou chybu. Konec jsem tedy čekala naprosto jiný, to bylo opravdu překvapení. Pět hvězd právem. :-)

Aneleh
21.02.2024 4 z 5

Pohádkový příběh o tom, jak se po smrti dostáváme do nebe, tam potkáváme všechny své nejmilejší, ale také se musíme zodpovídat ze svých činů. Báře je navíc umožněno vrátit se před svou smrtí na zem a napravit některé svoje vztahy. Kniha ukazuje, co je v životě důležité, nutí k zamyšlení a konec je tak dojemný, že nás to docela semele.
Velmi se mi líbil popis samotného nebe a přilákala mě hezká obálka s kočičkou, i když tam žádná nevystupovala. Přesto chvílemi to bylo až přespříliš nereálné a přemrštěné. Ale určitě je to svým způsobem silná kniha a oceňuji spisovatelčinu fantazii. Kdo z nás by si nepřál, aby to skutečně takto fungovalo?

Kskaja
18.02.2024 5 z 5

Zajímavé, vtipné, svižne, smutné a radostne ...
Obálka kniha krásná (jiná než tato na DK)
Knížku doporučuji.

PosPol
18.02.2024 4 z 5

Bára je obyčejná žena, kterou čeká svatba s milovaným Filipem a spokojený život. To by ale nesměla umřít a probudit se celá zmatená v nebi...

Tamse setká se svým strážným andělem Noemi, ale především s lidmi, kteří z jejího života už dávno zmizeli. Čas je zde relativní a vše je možné. Část v nebi občas působila kýčovitě, přeci jen jednorožce na obláčku duhy bych v tomto žánru nečekala, ale proč ne, co my víme, jestli jich tam nahoře neběhá celé stádo.

V nebi se však nestihne ještě ani pořádně rozkoukat a je vržena zpět na Zemi, kde má dva měsíce do své smrti, aby napravila chyby a možná i zachránila něčí život. A Bára najednou zjišťuje, jak povrchním a plytkým způsobem doposud žila. Asi nejvíce se mi na celé knize líbilo ono emotivní prozření a zpytování svědomí. Uvědomění si, co je v životě důležité a co nikoliv.

Absolutně nejlepší byl moment, kdy se Bára otočila a vrátiila k jedné protivné bábě. To se mi normálně nějak podivně zamlžil zrak, když mi došlo, že jedno malinké rozhodnutí může změnit život dalších. Zároveň jsem byla nadšená z občasných vtipných momentů, které vyvažovaly ty smutné. Nadějeplný příběh, že ani smrtí nic nekončí a možná se pak setkáme s těmi, které milujeme.

Konec jsem tušila, nechtěla ho, ale byl nevyhnutelný. Jedinou výhradu mám k samotné hrdince Báře. Přišla mi přelétavá a nestálá, úplně jsem jí pak nevěřila ty city. Zároveň jsem občas nechápala její chování a rozhodnutí. Knihu však rozhodně mohu doporučit. Hodnotím 4/5* a děkuji za milou romantiku se spoustou krásných myšlenek.

evca7271
05.02.2024 5 z 5

Nádherná kniha, místy smutná i veselá a částečně romantická. Knihu jsem si velice užila a mohu jen a jen doporučit.

ctu_a_pisu
05.02.2024 4 z 5

Během 20 kapitol vyprávěných v ich-formě poznáváme osud Báry, která se hned na začátku knihy ocitá v nebi. Zpětně pak zjišťujeme všechny "proč a jak" až do samého konce knihy.

V knize se odehrají 2 měsíce a nějaký čas v nebi.

Kniha je velice čtivá (nebe mě teda moc nebavilo, na mě to bylo moc, ale to je čistě názor vkusu), písmo moc hezky čitelné, kapitoly tak akorát, jazyk mi více než vyhovoval, dialogy byly doplněny o hovorové výrazy - to mě moc bavilo.

Navíc teda v některých situacích jsem se fakt upřímně zasmála. Kniha hodně ze života, přirozená, uvěřitelná...

Děj se hezky prolíná, vše je srozumitelné a jasné. Postav je teda v příběhu dost, ale všechny jsou dostatečně popsány, vztahy mezi nimi jsou jasně dané - za mě ideál.

Do poslední chvíle vlastně nevíte, o co jde. Já tak zhruba tušila a zčásti se i trefila, i tak mě ale kniha velice mile překvapila.

Za sebe musím říct, že kniha je hlavně o emocích. Příběh mě donutil se zamyslet nad mnoha věcmi - to beru jako obrovskou přidanou hodnotu. Moje citlivá povaha dostala solidně zabrat .

Konec jsem očekávala, ale tajně jsem si přála, aby byl jiný. Ale přijímám ho, je logické proč to skončilo, jak to skončilo.

Moc jsem si přála, aby kniha nikdy neskončila, bylo to fakt velmi příjemné čtení! Skvělý zážitek .

Těším se, až si ji přečtu znovu, chci ji číst pořád dokola prosím!

Lily101
02.02.2024 5 z 5

Kniha s poměrně originální zápletkou, psaná hravým stylem, který ale přesto zapůsobí. Trošku kýčovité; připravte se na trochu až nereálné romantiky, ale jinak je to velmi čtivá, napínavá a zajímavá kniha.

#prvniprectenaknihavunoru2024

natalie-p6706
27.01.2024 5 z 5

To bylo tak krásné čtení ! Místy vtipné, místy romantické, místy smutné a místy dojemné, že oko nezůstane suché... Úplné pohlazení na duši. Nečekala jsem, že mě to až tak dostane.

Kiksi007
23.01.2024 5 z 5

Recenze na mou dvacátou sedmou štafetu Knížka opět od této paní autorky překvapila. Je hodně o zamyslení nad životem a člověk si uvědomí, že zbytečně přemýšlí nad kravinami a neužívá si život naplno a také člověku uniká mnoho krásných zážitků a věcí díky této knížce jsem si hodně věcí uvědomila
Něco málo z příběhů: Knížka vypráví o dívce jménem Bára která najednou se ocitne v nebi a setká se tam s příbuznými a seznámí se s novými přáteli jejím průvodcem bude maminka kterou si vybrala. Jednoho dne se Bára opět probudí na zemi a zjistí, že má dva měsíce než by měla zemřít. Bára se pokusí za ty dva měsíce změnit život a zjistit koho má zachránit. Myslíte si, že nakonec se to Báře podaří a zůstane živá nebo osudu neuteče a má se stát co se stát má? V tomto případě neváhejte si příběh přečíst
Děkuji za štafetu @mama_nad_knihou a paní autorce @petra__langova že své knížky poskytla do štafety a taky nakladatelství @fortunalibri_nakladatelstvi že knihu vydalo
#stafetovyzavislak
#autorskastafeta
#milujemeknihy2

HH77
21.01.2024 5 z 5

Krásný, romanticky pribeh, který jsem precetla jedním dechem. Na konci skoro i slzicka ukápla. Přála jsem si ho samozřejmě trochu jinak, ale takto to v tomto případě být mělo. Na posmrtný život nevěřím, ale pokud by měl existovat, tak v tomto podání autorky by se mi líbil.

JanaŠamšová
19.01.2024 5 z 5

"Sebelítost ještě nikdy nikomu ke štěstí nepomohla, to si pamatuj."
Může existovat místo, kde všechny lidské příběhy znovu začínají?
Příběh Báry, která se jednoho dne probudí v nebi a nemůže si vzpomenout, jak a proč zemřela, mě pohladil, rozbrečel a donutil se zamyslet. Dostane člověk šanci napravit chyby jako Bára? A budou jí stačit dva měsíce?
Chci věřit v nebe.
Bože dej, aby to tam vypadalo jako v této knize, Bože dej, aby nebe doopravdy existovalo.
Bože dej, ať žiji tak, abych si to místo tam doopravdy zasloužila.
Celý příběh se nesl v krásném duchu, je protkaný spoustou písní a také křivd a lásky. A konec? Tak ten mě překvapil. Tekly mi slzy jako malé holce....
...kolikrát za život potkáš toho pravého?
Jak se zpívá v jedné písni "dvakrát či třikrát to ne, i jednou je dost."

orson
02.01.2024 4 z 5

Ale jo, fajn oddechovka, za ten konec dávám jednu hvězdu navíc.

ivana2087
30.12.2023 5 z 5

Byla to krása. Na začátku jsem si říkala, že to bude až moc nadpozemské, ale opak byl pravdou. Příběh z reality se s tím nebeským skvěle propojil. Přála jsem si jiný konec, ale i tak jsem dojatá a nadšená.

Comp.Bear
19.12.2023 5 z 5

Druhá přečtená kniha od této autorky a musím se přiznat, že nemám slov. Teď v čase vánočním na mě příběh zapůsobil extrémně silně, myslela jsem při něm na všechny své blízké, které "tam nahoře" mám, konec mě rozplakal. Ta kniha je kouzelná, od PL si rozhodně přečtu i další knihy.

pydla
18.12.2023 3 z 5

Já jsem mírně zklamán, asi jsem čekal něco jiného. Nebylo to špatné, čte se to dobře, i trochu humoru bylo, ale to co začalo nadějně skončilo jako Harlequinka. To bych ještě zkousl. Víc mi vadila nepropracovanost konce a množství náhod. Leč dnešní čtenáři už nejsou tak nároční ...