S duší lvice

S duší lvice https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503646/bmid_s-dusi-lvice-WMe-503646.jpg 4 109 46

Třiadvacetiletá Lenka má už od dětství dva tajné sny – stát se malířkou a zjistit, kdo je její skutečný otec. Mlhavá vzpomínka na setkání s ním a záhadný medailon, který nosí na krku, jsou však to jediné, čeho se při svém pátrání může chytit. Na popud kamarádky Annie a jejího partnera opouští rodnou vesnici, přijímá místo hotelové recepční v Praze a objevuje novou stopu, která by ji k otci mohla dovést. Do cesty jí vstupuje celá řada překážek a nečekaných seznámení, ale taky jedna velká, i když komplikovaná láska. Je pro ni muž s dosud nevyřešenou minulostí vážně ten pravý? Vyznat se ve vlastních citech a najít způsob, jak být šťastná, není vůbec snadné.   ... celý text

Přidat komentář

Buchtičkajani
30.04.2024 3 z 5

Pro mě zklamání, čekala jsem něco jiného , Lenka odjíždí hledat biologického otce a to hledání se smrskne,tak možná na dvě stránky..
Jinak je to sladká romantika, která se dobře čte.

traceybeegee
26.04.2024

Krásný večer #závisláci. Čtete

S DUŠÍ LVICE

Tento román mě bavil už od samého začátku.

Začíná tak nevinně.
Lenka, která sní už od dětství stát se slavnou malířkou, protože kreslení ji neskutečně baví, začíná pátrat po svém biologickém otci.

Je odhodlána pro to udělat vše. A tak opouští své rodné městečko a odjíždí do Prahy.
Tady se ujímá pracovního místa recepční a s jejími nejbližšími přáteli bydlí, dokud....nenarazí na osudovou lásku...

Je to láska jejího života?? Co když se plete??

V hotelu natrefi na spousty divných individuí.
ALE najde si zde i přátelé, možná...možná i něco víc...

Její minulost ji pořád neskonale trápí, ale nemůže se dopatrat, kdo je její otec?

Prožívala jsem s Lenkou každou minutu jejího života, ač je postava jen fikce. Autorka mne tak svým příběhem vtáhla do děje, že jsem se chvílemi v tom dějství viděla i já.

Chvílemi mi bylo do pláče, pak jsem se zase od plic zasmála... Prostě jsem si knihu užila se vším všudy.

Její prožití lásky, zrady, znovu nalezení sebe sama a to prozreni je tu opravdu hezky vykresleno.
Statečně se pere s osudem, překážkami, co jí byly nastrazeny a ty momenty, kdy sama sebe umí v legraci popsat.

Najde nakonec svého otce???

Najde i svou osudovou lásku na celý život??

Kniha se mi moc líbila!! Já jsem také ve znamení lvice, proto mne už samotným názvem zaujala.

Dávám 5 z 5 a těším se na další knihy od autorky.
Více o mých přečtenych knihách na mém IG
https://www.instagram.com/traceybeegee?igsh=MTFjNDZxZjQ5Y25uZw==


TaLu
08.03.2024 4 z 5

Příběh o životní lásce mladé Lenky, která odjíždí do Prahy, aby pátrala po biologickém otci a postavila se na vlastní nohy. Příjemné nekomplikované čtení o komplikovaném milostném životě hlavní hrdinky, o síle přátelství, významu vlastních kořenů a lásce nejen k umění. Neubránila jsem se myšlenkám na to, že před několika desítkami let ztráta osudové lásky často znamenala celý život v osamění. Kolik snoubenek se nedočkalo svého milého, který odešel do války. Lenka plná zklamání naváže vzápětí další vztah. Zrychlená doba ? Ano. Přesto si myslím, že na truchlení je třeba prostor, zraněné srdce potřebuje uzdravit, takže já bych rozhodně nešla cestou "léčby šokem".

Comp.Bear
02.03.2024 5 z 5

Třetí kniha od PL a jsem zase úplně ohromená. Autorky tvorba se mi líbí čímdál víc. Příběh mladé dívky Lenky, která hledá své kořeny a najde vlastně mnohem víc, byl nádherný, smutný a plný lásky. Musím teda říct, že jsem jí někdy měla chuť trochu "proplesknout", aby nebyla taková naivka. Ale celou dobu jsem jí i JEMU vlastně moc fandila.

Sandalkar
01.03.2024 3 z 5

Ctive, umne napsane, ale nesedlo mi. V podstate bych chtela dat 5* za provedeni a 3* za pribeh.
Lenky mi bylo vetsinu casu lito. Lvici si predstavuji jinak. Vic sebevedome, ze za sebe bude bojovat, nenecha si kadit na hlavu. Vlastne moc nechapu, co hrdiny u sebe krom postele drzelo...
Ctenare si ale 100% najde.

Nika.
02.02.2024 3 z 5

Úžasná obálka!
Hlavní hrdinka mi nebyla zrovna sympatická, ale knížka je napsaná hezky, poutavě :)

attila1
21.11.2023 5 z 5

Knížka se mi moc líbila. Byla to prvotina od autorky,určitě si od ní přečtu i další. Hartl v sukni

knihovniceS
11.11.2023 4 z 5

S duší lvice
Zajímavý příběh mladé dívky Lenky z venkova, která hledá svého pravého otce. Otce má spojeného s přívěskem - medailonkem lva. Najde si práci v Praze, kde je více možností. Hledá nejen otce, ale i lásku, prožívá různé příhody veselé i smutné, život jako na houpačce. Petra Langová umí čtenáře chytit a hned tak vás nepustí. Dávám 4 hvězdy a doporučuji.

laura
22.09.2023 5 z 5

Tímhle to končí?
Tímhle to všechno teprve začíná...

Další z úchvatných a nezapomenutelných příběhů Petry Langové. Příběh o jedné velké lásce. O stejně velké bolesti. O ztrátách, chybách a přešlapech. O tom, že vždycky někdo odejde s prázdnou... že vždycky někdo někomu ublíží...

Jenomže všechno, co nás v životě potká, se děje z nějakého důvodu...

O důvěře, nevinnosti, šarmu a malování. O hledání sebe sama, svých kořenů, místa, kam člověk chce patřit.

O duších a o tom, co v nich schováváme. O citech. O slovech, která umí zranit víc než cokoli jiného. O odpuštění i o hrdosti. Ale především o lásce.

Něžné, krásné, vtipné a realistické. Příběh o životě, lvech, jednom spisovateli a spoustě nedorozumění. O tom, že najít štěstí nebývá snadné, ale když už ho potkáte, neměli byste ho nechat odejít...

cornetka
17.09.2023 3 z 5

Pro mě to byla pěkná oddechovka s předvídatelným dějem plná emocí, lásky a naděje. Lenka mě místy povahově trochu iritovala, ale byla to prostě Lenka, holka s duší lvice.

petulkapeta
19.08.2023 4 z 5

,,Jenomže všechno, co nás v životě potká, se děje z nějakého důvodu."

Tohle volne pokracovani Lencineho života bylo vskutku zajimave,stejne jako jeji vztah s Jakubem..i když bych ho nekdy něčím pretahla

luky123
26.07.2023 5 z 5

Tahle knížka mi mluví z duše. Prožila jsem podobný vztah a dobře vím, co hlavní hrdinka Lenka prožívala. Konec mě hodně překvapil, byla jsem do poslední chvíle napnutá, jak to dopadne. Čtení knížky jsem si moc užila, bylo to krásné a dojalo mě to.

aktijnov
24.07.2023 3 z 5

Jsem spíš na rozpacích. Červená knihovna občas říznutá Deníkem Bridget Jonesové. Hlavní hrdinka dost hysterická, místy nesympatická.

Michiska29
17.07.2023 5 z 5

Dílo S duší lvice je taková serióznější a vyspělejší sestra autorčiny předchozí knížky Prázdniny za trest, ve které jsme se již mohli seznámit s některými postavami, jež sledujeme i tady.

Hlavní hrdinka Lenka se právě se stěhuje do Prahy za svými dvěma kamarády, u kterých bude bydlet. Přijela tam jak proto, že chtěla začít nový život, tak kvůli tajemství svého přívěsku, který přísahá, že jako malá chvíli po své adopci dostala při setkání se svým biologickým tatínkem. To by ale nebyla Langová, aby hrdince do cesty nepřipletla nějakého muže, nebo možná dva?

Příběh je, jak už jsme u autorky zvyklí, krásně napsaný. Lenčina povaha je na stránkách hezky rozvinutá, zkrátka se zdála jako živá, ne fiktivní.

Záhada přívěsku byla ze začátku hlavním pohaněčem příběhu. Po čase se ale začínáme čím dál více zabývat hrdinčiným milostným životem, vztahy s kolegy v práci a jejími spolubydlícimi a hlavně jejím vztahem sama se sebou.

Lenka se během knihy snaží přijít na to, jakým směrem se v životě chce vydat, co jí udělá doopravdy šťastnou a jestli je vůbec dost statečná na to, aby si své štěstí nenechala protéct mezi prsty.

Autorka do příběhu vložila i pár neotřepaných scén. V knížce se nachází takový opak meet cute, což mi přišlo originální i humorné.

Jelikož jsem knihu ohodnotila pěti hvězdičkami, tak je asi jasné, že ji mohu jenom doporučit. Pokud vás zaujala anotace a/nebo máte rádi tenhle typ příběhů, rozhodně bych si zrovna tento nenechala ujít.

P.S. Nepovinné. Pokud vás kniha bavila, doporučuji si přečíst i již zmíněné Prázdniny za trest, které časově předchází dějové lince S duší lvice.

lidunka1
15.07.2023 2 z 5

Mě to nebaví. Končím ve třetině knihy. Když se člověk rozmazlí klasiky jako je Steinbeck nebo Remarque, tak mu pak četba těchto knih přijde jako párek ve srovnání se steakem

knihomolkaJani
14.07.2023 4 z 5

Ach.. Přiznám se, že z mého pohledu je zde prolog trochu nešťastný, celou dobu jsem čekala co, kdy, kde a jak.. Nemam toto předvídání moc ráda. (Ale dle ostatních recenzí je to spíše nakoplo ke čtení..)
"Te gustó el partido de hoy?"
Obálka knihy je nádherná!
Samotný začátek příběhu byl na mě dost zmatený. Nechápala jsem děj, postavy a vlastně mě to ani nebavilo. Vše se zlomilo kolem strany 80, kde příběh nabírá rychlejší tempo, děj začíná být zajímavější a já se už nemohla odtrhnout.
Hlavní hrdinka se jmenuje Lenka a ze dne na den se rozhodne, že úplně změní svůj život a snad u toho najde i svého biologického otce.. "Nové místo k životu. Nová postel. Nový začátek." Lenka je taková mladá naivka. Její dolejzání mě dost iritovalo, ale na druhou stranu je velmi nadaná, přátelská a obětavá.. (Ale ano, často si budete říkat věty typu "Už dost, Lenko!.. Vážíš si sebe trochu? Tohle jsi udělala jako proč?.. " - ale patří to k tomu..
A pak je tu on.. "Ale já ti strašně ublížím, Lenko." Je opravdu těžké nespoilerovat.. - mohu Vám jen prozradit, že do poslední chvilky si nebudete jisti, jak tento příběh dopadne. A nakonci si nebudete jisti, jestli to je takhle správně.
Tato kniha je přesně ten typ, kdy se někdy někomu ublížit musí... Úplně mě za hrdiny bolelo srdce... Je zde mnoho vedlejších postav, které jsou úžasné a vy přesně takové chcete i v reálném životě.
"Přestaňte se pořád něčeho bát, kašlete na to, co o vás lidi říkají a zkuste žít přítomným okamžikem!"
Jako celek hodnotím knihu velmi pozitivně, děj je neotřelý a má zajímavé postavy i prostředí.
Dejte knize šanci i přes trochu pomalejší rozjezd! Opravdu stojí za to!
Za knihu moc děkuji autorce v rámci #spoluprace

Mátová
08.06.2023 5 z 5

Tahle knížka je jako hrst bonbónů a autorka vám je strká do pusy jeden za druhým a vám nezbývá než mlsat - některé sladké jako Bon Pary, jiné nahořklé jako kvalitní čokoláda, nebo trochu nakyslé, jako žížaly. A když dojíte, nezbývá jež se s přiblblým úsměvem koukat do stropu, protože to co jste právě zažili byla skvěle napsaná odpočinková jízda, která i ve tvrďákovi jako já vykřesala kousek romantika. Tak já si jdu dát feferonku, abych zase byla ostrá holka a budu se těšit na další sladkou seanci!

Knižní střípky
02.06.2023 4 z 5

Chválím, bavila jsem se, bylo mi s knihou hezky, pokud hledáte nějakou pohodovou odpočinkovou četbu na léto k vodě, S DUŠÍ LVICE mohu s klidným svědomím doporučit.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

JanaProchazka
13.04.2023 5 z 5

Kniha na me vyskocila tady, na databazi knih, jinak bych se o ni nejspis nedozvedela. Zaujala me, sehnala jsem si ji a za tri dny ji precetla. Cte se dobre, postavy jsou uveritelne a vetsinu jsem si jich oblibila. Je to osvezujici, protoze je ted moderni psat o postavach, ktere jsou nesympaticke - to me na soucasne ceske literature rozciluje. Tato kniha byla proste fajn!

Knihomolka97
12.04.2023 5 z 5

(SPOILER) Příběh byl odpočinkový, vtipný a zároveň se neobešel i bez vyostřených situací. Už jen ten prolog nalákal na čtení.
Hlavní hrdinka Lenka byla sympatická, ale měla výkyvy v chování, kdy jsem si říkala: proboha Lenko! Měj trošku sebeúcty! Občas mi hrála na nervy, ale stejně jsem jí strašně přála štěstí a lásku. A taky, aby našla svého biologického otce, který ji v dětství věnoval medailon se lvem.
Jakub byl zvláštní. Známý spisovatel, momentálně doost na dně.. Tudíž jeho seznámení s Lenkou bylo opravdu origoš. :D
Matyáš byl další neméně důležitá postava. Přiznám se, že jeho jsem si oblíbila neskutečně a bylo mi ho líto.
Romantická linka byla komplikovaná, trnitá a dokázala ve mně vyvolat silné emoce - ať pozitivní či negativní.
Prostor dostala i Annie se Šimonem. To, že jsou to vlastně postavy z Prázdnin za trest (předchozí knihy od autorky) mi nejdřív vůbec nedošlo! Fakt ostuda. Jejich vztah byl jak na houpačce, jakože fakt. :D
S duší lvice určitě doporučuji a těším se na další knihu Petry Langové.