Ani slovo

Ani slovo https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492368/bmid_ani-slovo-Aaq-492368.png 5 382 92

Jedenáctiletý Mikey se vrací s kamarády domů. O dva dny později několik místních teenagerů objeví jeho tělo v záhoně květin. Pro inspektorku Lottie Parkerovou je tento případ osobní. Mikey byl kamarádem jejího syna Seana a ona cítí, že jí něco tají. O několik dní později je nalezen další mrtvý chlapec, taktéž obklopený květy. Při pátrání po zvráceném vrahovi s děsivou vizitkou musí Lottie rozkrýt síť tajemství v okruhu Mikeyho kamarádů. Někdo má tajemství, ale koho chrání? A dokáže to Lottie zjistit dřív, než bude pozdě? Než se něco stane i jejímu dítěti? Ani slovo je dalším případem z úspěšné detektivní série s inspektorkou Lottie Parkerovou.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

Tell Nobody , 2018


více info...

Přidat komentář

cleopatra11
včera 2 z 5

Já se prostě nemůžu začíst...už třetí díl a nic....

Prateri
30.03.2024 5 z 5

Rozhodně čtivé, ale smutné. Bože, tam je psychopat. Inspektorka Lottie má co dělat, jak vyhmátnout správného pachatele. Každý něco tají a někdo má i to pověstné máslo na hlavě, ale vede to po každé k vraždě? Zase další krimi s pachatelem nečekaným. Ale fakt už nechci nic ke čtení, kde je dítě v ohrožení.


bigben
10.03.2024 4 z 5

Jako vždy dobrý příběh se zápletkou..jen od začátku říkám, že do každého dílu zatahovat jako z dětí hlavní hrdinky je zbytečné..ale těším se na další

ElikaS
21.02.2024 4 z 5

Za mě asi nejlepší díl série. Lottie obvykle nemůžu vystát, ale tentokrát byla celkem snesitelná. Hodnocení píšu s odstupem a zjišťuji, že tohle je to hlavní, co si z knížky pamatuji :-) Detektivní zápletka mi v hlavě úplně nezůstala.
Obecně tato série nepatří k mým oblíbeným, ale tak nějak u ní stejně vždycky skončím :-D

Timkim
16.02.2024 4 z 5

Audiokniha na jeden a půl večera v práci. Tento díl se mi líbí o poznání víc než díl třetí, ale méně než čtvrtý. Boyd má svatou trpělivost....každopádně Lottie nekandiduje na matku roku. Téma drsné, ale bavilo mě to a ke konci jsem skoro slzu uronil. Padoucha jsem téměř tipnul. Dnes dobré 90%

Nelly
12.02.2024 4 z 5

Asi zatím nejlepší díl - napínavé, zamotané, ale i smutné. Na této sérii mám ráda, že se vždy případy propojí s rodinou hlavní vyšetřovatelky.

monte
11.02.2024 5 z 5

Velmi napínavý a čtivý díl této skvělé série

Juvka
10.02.2024 5 z 5

První knížka, kterou jsem od autorky, četla. A můžu říct, že jsem opravdu nadšená. Příběh má spoustu postav, až jsem se v tom občas ztrácela, kdo je kdo, ale pořád Vás to nutí číst. Pořád chcete vědět víc a víc, až nakonec zjistíte, že už jste na konci knihy. Závěr pro mě docela nečekaný. Tipovala jsem naprosto někoho jiného jako vraha.

kyssling
06.02.2024 5 z 5

Skvělá detektivka, plná zajímavých postav, navíc se autorka nebála skalpelem říznout i do svého týmu.

Janaves
05.02.2024 5 z 5

Prostě super série.

simona g.
04.02.2024 5 z 5

Tak, pátý díl dočten a fofruju si pro šestý!!! Carter v sukni, to mě napadá nejčastěji, když čtu knihy téhle autorky. Opět napínavé čtení, opět jsem se knihy nemohla pustit, opět velká spokojenost a jestě větší doporučení!!!

nicole1990
24.01.2024 5 z 5

Opět skvělá detektivka akorát jak jde o děti tak to je hrozne ,ze někdo dokáže ublížit dítěti . Vraha jsem teda vůbec neodhadla. Překvapilo mě to .

ElizPetrova
21.01.2024 3 z 5

Mohu říct, že oproti předchozímu dílu, kdy jsem si vychvalovala, jak je Lottie méně nesnesitelná, tak bohužel musím konstatovat, že se tentokrát vrátila zpět do zajetých kolejí. Pachatele jsem si netroufala vůbec odhadnout, vše se do sebe tak nějak zamotávalo, až z toho byl spíše chaos. I přesto byl příběh napínavý a místy poměrně náročný na čtení. Konec mi přišel dost uspěchaný a nedotažený do konce.

majakmp3
06.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Líbilo se mi víc než předchozí díl (Nebezpečná místa)
-----------------------------------------------------------------------------
Inspektorka Lottie Parkerová je svá a přiznávám, že mi nevadí že to není typická sympaťačka.
Příběh je o mrtvém chlapci, zavražděném novorozenci, usmrceném druhém hochovi a o boji o další mladý život.
Je to pořádně zamotané klubko, do kterého se připletly i dvě inspektorčiny děti a Lottie se svým týmem pod obrovským tlakem pracuje na tom, aby ho rozpletla dřív než... (bude pozdě).
Z předchozího dílu mi uniklo, že Lottie vyhořel dům, takže se teď se svými dětmi nastěhovala k matce, což všem komplikuje život, ale jiná alternativa nebyla.
A pak je tu kolega Boyde, který se konečně rozvedl...

Kdo bude vrahem jsem začal tušit až v úplném závěru knihy, za mě je to opravdu povedený díl.
Hodnotím 90%

Martule44
01.12.2023 5 z 5

Dočetla jsem chybějící díl a musím se přiznat, že tahle série mi prostě sedí!
Zápletky, zajímavé téma, i když tentokrát ... ty děti... to je vždycky složitější, přesto do samého závěru svižné a pozvolna pravdu odhalující. Čtení mě bavilo!

Belanna
18.11.2023 4 z 5

I tento díl je psán ve stejném "duchu", jako předchozí.
Stejná práce týmu, podobné osobní problémy jako v minulých dílech.
Je však víc brutální a zaobírá se tématem, které nemusí každému sednout.
Četlo se mi dobře, místy bylo hodně napínavé. Na Lottie jsem si zvykla a už mi nevadí.

edith79
16.11.2023 4 z 5

Bezvadná kniha, ale... jestli u mě některá z ženských vyšetřovatelek aspiruje na tu nejprotivnější je to Lottie Parkerová. Dávala jsem jí šanci několik dílů, ale je to s ní horší a horší. Jako matka a dcera se chová naprosto nemožně, že má rodinu si vzpomene vždycky, když jde do tuhého, aby na to v dalším díle opět úspěšně zapomněla. Cítí erotické napětí mezi ní a manželem kolegyně, ale potom se strašně diví, když to kolegyně řeší. A obdivuju Boyda, že jí ještě neukázal záda. Já už snahu oblíbit si ji vzdávám. Co však nevzdávám jsou příběhy Patricie Gibney, protože ty jsou naprosto skvělé. Téma této knihy je hodně bolestné a chmurné. Celý příběh jsem cítila neskutečnou lítost nad nevinnými dětskými dušemi, nad jejich fyzickým a psychickým utrpením a nad tím, jak jsou někdy dospělí naprosto slepí. Rozuzlení knihy bylo zajímavé, i když od určité chvíle mi něco napovídalo, kdo za tím vším stojí. Velice povedený díl série.

bumble
11.11.2023 4 z 5

Další díl a Lottie opět na scéně. Jak už jsem psal dříve, nevím, co mě na této sérii a speciálně u této "zvláštní" vyšetřovatelky drží, ale případ zavražděných skoroteenagerů nebyl špatný. Možných pachatelů bylo dost a Lottie a její tým se dlouho točil v kruhu a tápal. Snad i náhoda a trochu štěstí přispělo k rozuzlení celého případu. Nicméně jsem si to celkem užil a určitě si rád přečtu i další knihu.

Nuttelka
10.11.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Má oblíbená série, pro někoho méně oblíbená Lottie :-) Tento díl byl dost drsný, i když je to "fikce", stejně se tyto věci dějí a mně je z toho úzko.. Páchané zlo na dětech je snad to nejhorší, co se může na tomto světě dít :-( Ale zpět k případu.. i když jsem se občas v postavách ztrácela, Lottie je opravdu stále "nešťastná" postava, tak stále je to super série a Lukáš Hlavica už ostřílený interpret, který mě dost baví.. V určitý moment si připravte i kapesník, autorka nás nešetří.. A jen doufám, že má Boyd velkou trpělivost :-)

Lily101
08.11.2023 4 z 5

Téma není vhodné pro slabší povahy (SPOILER: Kniha obsahuje sexuální násilí: KONEC SPOILERU). Ale budiž; to je autorky věc. Byť musím jako slabší povaha uznat, že by kniha byla děsivá i bez násilí a současně by si ji tak mohly přečíst i slabší povahy.

Ale napínavou knihu zhatit tím, že na konec postupně předkládám čtenáři další a další situace, aby již nebyl schopen určit vraha, a to v takovém sledu, že čtenář již pomalu není schopen se zorientovat, a vlastně už chce, aby celá kniha skončila, protože ještě chvíli a nebude schopen pochopit, to je za mě velké ne.

Štítky knihy

vraždy vyšetřování

Autorovy další knížky

Patricia Gibney
irská, 1962
2019  82%Andělé smrti
2019  85%Ukradené životy
2020  85%Stará tajemství
2021  91%Nebezpečná místa
2022  91%Ani slovo

Kniha Ani slovo je v

Právě čtených10x
Přečtených493x
Čtenářské výzvě34x
Doporučených28x
Knihotéce251x
Chystám se číst208x
Chci si koupit67x
dalších seznamech8x