Hra o přežití

Hra o přežití https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495104/bmid_hra-o-preziti-LHT-495104.jpeg 4 200 64

Z nevinné zábavy se stává nebezpečná posedlost... Rodiče ji nechápou, děti ji milují. Lovci monster jsou hra, s níž školáci tráví celé dny. Musí pochytat imaginární nestvůry, aby pokročili do dalších levelů a překonali spolužáky. Jenomže k tomu je zapotřebí být v určitý čas na určitém místě. I kdyby to mělo být uprostřed noci v temném lese. Ale co když mezi stromy číhá něco víc než jen malovaná postavička? Tutéž otázku si začnou klást kriminalisté, když v Klánovickém lese najdou uříznutou nohu. Po zbytku těla není ani stopa, ale pak se začnou ztrácet další lidé...... celý text

Přidat komentář

Prateri
18.04.2024 4 z 5

Tohle bylo hodně krutý. Hlavně, že jsem si před časem říkala, že nechci nic číst, kde je dětem ubližováno. Začátek se mi jevil zdlouhavější, ale pak to jelo. Policie nasbírala indicie a vyrazila s pouty. A konec - no, to snad ne!

DK197
28.03.2024 5 z 5

AUDIOKNIHA: Tohle není obyčejná kniha. Tohle je bez nadsázky pro mě klenot české detektivky. Protože totálně rozbíjí všechno, co si myslíte o detektivkách. Rozbíjí všechny vaše předpoklady. A vezme vás na cestu naprosto skvěle vymyšleným příběhem. A kdybych věděla, že je to až takhle dobrý, měla bych to přečtené dávno. Doporučuji všemi deseti a budu chválit, kudy budu chodit. A to jsem ani nezačala mluvit o naprosto perfektním audiopřednesu. Bezesporu se chystám na další autorovy knihy. Tohle jsem fakt nečekala.


KatyM.
14.03.2024 4 z 5

Má první kniha od autora a vůbec nebyla špatná. Určitě si přečtu i další.

Werule88
23.02.2024 5 z 5

Super kniha.... takovej konec jsem ale nečekala....

KTera
19.02.2024 5 z 5

Uff. Ten konec mě naprosto dostal a nečekala jsem ho. Jinak celá kniha je skvělá.

Euka
16.02.2024 5 z 5

Jedním slovem pecka!

Janadvorackova
14.02.2024 5 z 5

Tak to byl hutný příběh. Moje záliba v jistém druhu masa vzala za své :).
Né, kecám.
Ztrácejí se děti, ale dokud se nenajde dívčí nožka v hezké botce, policie nemá co dělat. Zato pak mají frmol.
Indicie čtenáře a vyšetřovatele vedou nějakým směrem. Líbilo se mi, že i když jsem od určité chvíle tušila nějaké možnosti, dlouho jsem nevěděla, která z nich je ta podstatná.
A ten konec... paráda.

Kopretinka784
08.02.2024 5 z 5

První kniha od tohoto autora a za mě - doporučuji. Mám rády detektivky (s přiměřeným množstvím mrtvol a násilí). Když už se ale musí vraždit dospělí, dejme tomu, ale nevinné děti. Bohužel i to přináší život.
Díky krátkým kapitolám svižné čtení. Reálný aktuální námět. Tipovala jsem vraha, ale netušila jsem důvod. Moje domněnka byla špatná. Až při dalším vyšetřování se to vyjasnilo. Ovšem důvod zabíjení a závěr mě dostal.
Chtěla jsem kvůli tomu ubrat hvězdičku, ale neuberu. Jen doufám, že v životě je takových konců co nejméně. Správné by bylo napsat, že žádné nejsou. Ale nejsem taková idealistka.

JitkaHambi
06.02.2024 3 z 5

Ze začátku jsem měla zmatek v postavách a celkově to bylo takové těžko uvěřitelné.A ten konec....no dávám s bídou 3*

ZuzanaZ83
03.02.2024 4 z 5

Tak toto byla pecka. Ve Hře o přežití je všechno. Tajemná hra v mobilu, mrtví a zmizelí, dobří i špatní policajti, láska i rodina.
Kniha mě moc bavila, měla super nápad i spád. Rozhodně jedno velké doporučení!

Ivana11
24.01.2024 5 z 5

No tak to bylo něco, a ten závěr...

mkarajda
21.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Rozhodovala jsem se mezi 3* a 4*, ale nakonec dávám 3.
Počáteční představování sboru se mi nelíbilo, měla jsem v tom děsny guláš a přišlo mi to zbytečné.
Zbytek knížky se četl dobře, jen se mi pořád honilo hlavou,jestli je to uvěřitelné nebo ne. A pokud by bylo,tak by na takovém případu přece nepracovali jen dva lidé, ne!?
A závěr ... Proč? Tohle fakt ne. Takže 3*

ViolettaCh.
14.01.2024 4 z 5

Kniha se mi vcelku líbila, a to jak zajímavým námětem ze světa virtuální reality, tak napínavým zpracováním děje. Je to pěkně, čtivě napsáno, dějový průběh má spád. Nelíbil se mi ale ten konec, kdy skutečný viník, jehož jsem si vytipovala už dlouho před tím než byl odhalen v epilogu, zůstal vlastně nepotrestán a schytal to někdo jiný. Možná by bylo bývalo fajn tam udělat ještě nějaký oslí můstek, aby se detektivové nakonec dostali až k němu, čímž by to byl kompletně a spravedlivě uzavřený případ. Co se mi rovněž nelíbilo, to bylo zbytečné uchýlení se k novodobým trendům, tady mám na mysli tu situaci kolem dcery jednoho detektiva. To bylo opravdu zbytečné. Celkový styl psaní autora se mi líbil už v předchozí knize Rozsudek smrti a určitě se mrknu i na další.

VendulaB
11.01.2024 5 z 5

Velmi zajímavá kniha se překvapivě dobrou zápletkou v podobě mobilní hry. První 3/4 byly neuvěřitelně napínavé, bohužel ke konci autorovi trochu došly síly. Konec mi přišel rozpačitý a useknutý. Celkově ale stojí za přečtení.

Surmei
31.12.2023 5 z 5

Knížku jsem nemohla odložit. Příběh mě zaujal svou reálností a zajímavým pojetím. Je fakt, že mi moc nesedlo seznámení s celým policejním sborem a jejich přezdívkami. Vůbec netuším kdo je kdo, stačilo mi znát křestní těch hlavních postav. A hlavně mě upřímně děsil popis pracovní doby... 14:30 padla nebo dej tu pátračku po nezletilé holce na týden k ledu... Říkala jsem si, že tahle to snad nefunguje a pak jsem zjistila, že pan Urban he z oboru, takže popis je asi reálný. No, představa, že mám ztracených 5 mladistvých, které pojí stejná hra a stejné místo, tak by to bylo tóčo a ne takový laxní přístup. A ten konec?! No sakra práce, tohle je jedna z mých nočních můr.

L.Helena
19.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Moje první setkání s autorem. Poměrně slušná česká detektivka, i když tempo poněkud pozvolnější, konec oproti tomu docela rychlý.
Spoiler!!! Samotný závěr ovšem dělá z vyšetřovatelů doslova blbce. Hlavně někoho usvědčit za každou cenu...

Forest66
21.11.2023 3 z 5

Ze začátku jsem měl trochu problém se začíst, bylo tam spoustu hrozně nevýrazných postav a děj byl zpočátku takový nijaký. V jednu chvíli se to ovšem rozjelo a knížka byla skvělá. Bohužel ten konec to vyloženě pos***. Autor chtěl za každou cenu překvapivý konec a nepoložil si otázky "Pokud to uzavřu takhle, mohou předložené důkazy vůbec existovat? Je možné, aby postavy jednali tak, jak jednali?". Protože odpověď by byla ne! v žádném případě

Lamanai
31.10.2023 3 z 5

Hezky vymyšlený námět a zápletka. Je to ještě vystavené tak jako nevypsaným perem. První polovina mi přišla vyprávěná tak jako pro blbce trošku, konec je nevyváženě náhlý. Je to spíš thriller než kriminálka, kde by čtenář nějak tápal (nemusí uhádnout, kdo to dělá, ale má příliš indicií na to, aby věděl, kdo to nedělá). Líbí se mi myšlenka a poukázání na riziko číhající v místech, která jsou de facto nová a moc jim nerozumíme. Špatná knížka to určitě není. Drhly mi i některé dialogy, což bylo dáno i interpretací audioknihy, která mi ne úplně sedla. Lehce nad průměrem knihu drží i autorova odvaha v řešení některých míst příběhu.

majakmp3
16.10.2023 3 z 5

S autorem jsem doposud neměl tu čest, ale musím přiznat, že to bylo příjemné překvapení. David Urban čtenářům představuje sympatický tým kriminalistů, který je kompetentní a lidsky na úrovni. Sám autor je dobře obeznámen s reáliemi PČR i s vyšetřovacími postupy a metodami. Příběh je napsán svižně a napínavě a hned po pár stránkách je čtenář vytažen do děje. Případ je poněkud obskurní - psychopat, který k vraždění využívá hru pro telefony s názvem "Lovci monster". Právě k této části knihy mám největší a jedinou výhradu - hře Lovci monster je věnováno příliš mnoho prostoru. Naopak chválím D. U. za psychologickou manipulaci čtenáře, se kterým si pěkně zahrává. Relativně záhy nabudete přesvědčení, že je případ jasný, ale závěr...
Závěr je nečekaný a zvedá detektivku na novou úroveň.
Hodnotím 75%.

Mermaida
24.09.2023 3 z 5

Zajímavý námět z prostředí, které osobně znám z dětství a dospívání - u Klánovického lesa jsem na Újezdské straně prožila dvacet let života. Tato kniha byla mým prvním setkáním s autorem a celkově asi třetí detektivkou z českého prostředí. Četla se příjemně, ale že bych knihu "hltala" se teda říct nedá. Zaujala, ale nenadchla. A musím přiznat, že konec mě dost zklamal. Takhle nějak si asi představujeme práci našich "orgánů - pomáhat a chránit".