Pulz

Pulz https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198452/bmid_pulz-198452.jpg 4 151 41

Frank Quinn série

< 7. díl >

Během převozu sériového vraha do věznice s nejpřísnější ostrahou udeří hurikán. Ostře sledovaný pasažér obrněného vozu beze stopy zmizí. Vládne sice všeobecné přesvědčení, že běsnění živlů nemohl přežít, ale jistotu nemá nikdo. To bylo před dlouhými deseti lety. Na transsexuálního zabijáka, který si nechával říkat Daniel Daniella, už svět téměř zapomněl. Teď se ale hrůzné vzpomínky znovu derou na povrch, protože bylo nalezeno několik zavražděných obětí – a modus operandi až příliš silně připomíná pohřešovaného vraha. Mohl Daniel Daniella skutečně hurikán přežít? Rozhodl se pokračovat ve svém hrůzném běsnění, na němž on osobně neshledává nic špatného? Anebo je někdo jeho činy natolik fascinován, že hodlá svůj bizarní vzor napodobit? Ať už je pravda jakákoli, detektiv Frank Quinn má plné ruce práce. Ví totiž, že každý den, kdy zůstává vrah na svobodě, může stát další lidský život.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Domino
Originální název:

Pulse , 2012


více info...

Přidat komentář

Žanek_Hantec
01.04.2024 4 z 5

No čtyry hvězdy ze slušnosti. Konec ne úplně všechno vysvětlující. Ale jednou sem začal, tak dám i další díl. Blejzr tentokrát žádné a područky jen jednó - to jen pro zasvěcené.

Pavlína2019
25.10.2020 1 z 5

Strašně zdlouhavé, stačilo by půlku knihy ubrat. Taky těch vražd bylo zbytečně mnoho, stejných. Avšak téma zajímavé, i vyústění a řešení.


RomanDušek
25.09.2020 5 z 5

Perfektní!
Jak je u Johna zvykem, brutální zabíjení umí dovést k dokonalosti... :-)
Minulost vraha a to, co ho vedlo k zabíjení.
John prostě umí!
Doporučuji.

moudivlacek
19.10.2019 4 z 5

Mám Franka Quinna a jeho partu ráda, přesto jsem s ním četla už lepší příběhy. Každopádně zde zas Quinn musí najít a zneškodnit brutálního vraha, který si libuje v brutálním zabíjení. Jsem ráda, že jsem nikdy nepotkala (a doufám, že nikdy nepotkám) takový chorý mozek. Jen ten závěr je trochu divný.
Rozhodně ale pokračuji v sérii dále.

dominika2585
14.07.2019 5 z 5

Dala jsem si od Lutzových knih na nějakou dobu pauzu, a musím říct, že mi opravdu prospěla. Kniha Pulz mě bavila zatím snad nejvíce z celé série. Oceňuji příchod nových postav jako je Jody, se kterou se určitě setkáme v dalších dílech.

anája
02.07.2018 5 z 5

Mě se kniha moc líbila,hltala jsem od začátku do konce.Bylo to napínavé a nemělo to hluchá místa jak některé knihy.

Synysterka
18.03.2018

Opět výborné, Lutz je prostě skvělý.

eraserhead
03.11.2017 2 z 5

Knihu jsem četl jen kvůli Čtenářské výzvě. Není to můj oblíbený žánr, snad i z něj se bude odvíjet mé nízké hodnocení. Přesto ale na knize nacházím několik závažných nedostatků. Prvním z nich je nutkavá otázka, která mi rezonuje v hlavě od jejího dočtení. Opravdu Lutz vymyslel tolik postav, rozjel tolik jejich příběhů, aby to zakončil tak, jak to zakončil? Opravdu? Románu nelze upřít řemeslo, od něj se ale, dle mě odvíjí další negativa. Je to hrozně vykonstruované, plné "nečekaných a překvapivých" náhod, kdyby to byl film, řekl bych, že to smrdí papírem. Autor tak kombinoval a snažil se děj zašmodrchat, až se mu z něj zcela vytratilo napětí a atmosféra. Pulz je prostě houska na krámě, která vám může sednout, máte-li rádi tenhle typ housek, jinak je to ale jen všední pokrm pro hladové.

čef
23.10.2017 5 z 5

Opravdu nadprůměrný román i na poměry Johna Lutze. Nejenom hlavní motiv sériových vražd, ale i další vedlejší motivy (a že je jich také relativně více) se velmi zdařily. Autor se také vyhnul všem letitým šablonám žánru, jenom mne mrzí, že na konci nezašlapal všechny ty hady mnohem důkladněji. Ale tak to v reálném světě přece většinou chodí, že.

LadyAnn
04.10.2017 3 z 5

Naprosto průměrná detektivka, která mě příliš nenalákala ke čtení dalších Lutzových knih. Žádný literární zážitek se nekonal. Na druhou stranu, Pulz jsem četla během cestování z/do práce a ocenila jsem celkově "oddychovější", nenáročné vypravování, svižně odsýpající příběh, nekomplikované postavy a krátké kapitoly.

ArwenAragorn
02.08.2017 2 z 5

Moje druhá kniha od autora a bude poslední. Vážně nechápu, co je na jeho dílech tak mimořádného a proč je tak vysoko ceněný.

Ajuszka
23.06.2017 5 z 5

Moje šestá kniha od Lutze.A nejspis už poslední.Pise dobře,jeho knihy se ctou fakt skvěle ale ma je všechny na stejně brdo a to časem omrzi.Ale jsem rada že jsem tohoto autora poznala a přečetla si od něj par knih,rozhodne to stoji za to

ddian
20.04.2017 4 z 5

Moje druhá kniha od tohoto autora. Měla jsem ji s sebou při pobytu v nemocnici a dobře jsem udělala. Kniha je čtivá, rychle ubíhající, celkem napínavá. Klidně by mohla mít tak o 100 stran méně, ale i tak jsem ji měla za čtyři dny přečtenou. Poslední dobou jsem měla smůlu na detektivky u kterých jsem přeskakovala stránky a dočítala silou vůle. Tato kniha byla milá změna. Za mě čtyři hvězdy.

fis.rena
22.03.2017 2 z 5

První setkání s panem Lutzem a po Skládačce,která mi ještě doma leží,bude poslední. Knížka má kolem 400 stránek a vlastně se nic neděje až na pár totožných jemných popisů vrahovy techniky zabíjení. Quinnova parta mi přišla jak skupina vysloužilců,kteří si vyplňují volný čas čmucháním kolem policie.
Děj mě nevtáhl ani nijak neupoutal a dočetla jsem proto,abych se dozvěděla výsledek,který byl šmahem vyřešen ve třech posledních kapitolách. Ani mě nebavilo pátrat,kdo a proč to všechno dělá,abych si svou dedukci na konci úspěšně či neúspěšně potvrdila.
Pan Lutz je nazýván "mistrem svého oboru",ale já tápu z jakého důvodu to tak je.

Laf
03.12.2016 3 z 5

Naštěstí jsem od této knihy neočekávala mnoho, takže nejsem tak zklamaná po jejím přečtení. Děj mě většinou nedokázal natolik upoutat, abych se ke knize chtěla vracet. Nakonec jsem ji dočetla jen kvůli tomu, abych věděla, jak to dopadne. Tohle byla moje první kniha od tohoto autor a zdá se, že asi poslední :)

Aymira
30.11.2016 4 z 5

Jedna z těch lepších Lutzových knih, se stále se opakujícím formátem. Sériový vrah, jeho minulost před desítkami let, současnost, vyšetřování, které vlastně není vyšetřováním, ale vždy se jen čeká na další vraždu a sem tam se vyskytne nějaká stopa nebo odhalení. Přesto všechno se mi ale Pulz líbil (mimochodem, nikdy nepochopím, proč Lutz dává svým knihám jednotlivé názvy, protože s knihou samotnou nijak nesouvisejí). Závěr byl vcelku zajímavý a akční a odhalení, kdo za vraždami stojí, přece jen malinko vybočovalo z Lutzova zaběhnutého stereotypu.

ThomasRuhe
12.11.2016 3 z 5

Tohle byla má třetí kniha od Lutze v poslední době, a tak se mi zdá, že je to pořád to samé dokola. Quinn opět pátrá po sériovém vrahovi, který je slušný sadista. V knize jsou další dvě dějové linie, u kterých jsem dlouho nevěděl co z toho vzejde. Dlouho se nic neděje, tedy vrahoun si vesele vraždí, ale Quinn se nemůže pohnout z místa. Teprve až v závěru se vše vysvětlí, když Lutz všechno splácá dohromady jako kuličku. Asi bych knihu hodnotil lépe, kdyby jsem měl od minulých dílů větší časový odstup, takhle je to jen solidních 60%.

CharlesWard
09.11.2016 3 z 5

Kniha se sice čte relativně dobře, ale pokud od Lutze už máte něco načteno, bude Vám to brzo připadat, jako pořád to samé. Kniha má satanžel navíc i nepříliš uspokojivý závěr.

Půca4
07.10.2016 5 z 5

Naprosto luxusní knížka!! Napínavý děj, četla se sama. Žádné nudné pasáže, ale plynulý děj. Naprosto mě nadchla! Opět úžasný tým vyšetřovatelů, hodně krát jsem se s nimi zasmála.
Kdo má rád nechutnosti a specifické sériové vrahy, je to něco pro něj!!
5* a doporučení!

davas
18.09.2016 4 z 5

moje první kniha autora a musím uznat,že styl psaní i příběh se mi líbil ...velmi dobré čtení ,které bych ocenil 4,5 hvězdami