LadyCharlene Online LadyCharlene diskuze u knih

☰ menu

Pád domu Usherů a jiné povídky Pád domu Usherů a jiné povídky Edgar Allan Poe

Ivan Kučera - To je pravda, ale hlavně, že to bylo alespoň tam. :)

09.04.2024


Pád domu Usherů a jiné povídky Pád domu Usherů a jiné povídky Edgar Allan Poe

Ivan Kučera - Našla jsem
Seznam povídek:
Nevídané dobrodružství jistého Hanse Pfaalla
Rukopis nalezený v láhvi
Pád domu Usherů
Dostaveníčko
Kterak psáti článek pro Blackwood
V tísni
Mystifikace
U konce s dechem
Muž, který se rozpadl
Obchodník
Mälzelův šachista
Rozhovor Eiróta s Charmionem
Stín - podobenství
Mlčení - bajka
Jeruzalémská povídka
Čtyři bestie v jedné aneb Homo-velbhart
Proč ten malý Francous nosí ruku v pásce
Bon-Bon
Jak se píše do časopisu aneb Petr Tůdle
William Wilson
Berenice
Ligeia
Morella
Metzengerstein
Vévoda de l'Omelette
Král Mor
Ďábel ve zvonici
Dělat lva

09.04.2024


Národní opruzení Národní opruzení Karolína Zoe Meixnerová

Zdravím, zásadní otázka, když si z Národního obrození ze školy nepamatuju ani ň, nebude mi to během četby chybět? :D Nicméně Zoe na IG sleduji.

17.07.2023 4 z 5


Broučci Broučci Jan Karafiát

Myslím, že by si spousta čtenářů měla uvědomit v jakém kontextu kniha (nejen tato) byla napsána. Hodnotit čtenáře dle jeho preferencí a vkusu mi přijde jako velkej bizár, především když ten samý komentující kritizuje předsudky, které se v knize objevovaly...
Nebudeme si nalhávat, že spousta z nás knihu hodnotí dětskýma očima a sentimentem. Ale upřímně, Broučci tady byli, jsou a budou i přes kritiku skutečností, které v knize POUZE odrážejí tehdejší dobu. I mně jako dítěti bylo jasný, že takhle svět nefunguje... A to jsem nechodila ještě ani do školy. A můžu se veřejně pochlubit, že rozhodně nejsem náboženskej fanatik, dokonce o sobě můžu říct, že jsem liberál. Takže analýza člověka podle jeho hodnocení na databázi knih, asi jako psychologická disciplína neuspěje...

20.06.2023 5 z 5


Okamžiky štěstí Okamžiky štěstí Patrik Hartl

MatBla No vidíte, a já zase plně souhlasím s Lily101, tady nejde jen o inteligenci hlavních postav, ale i těch vedlejších. Tam snad pocházeli ze Stupidstánu všichni, kromě Veroničiny dcery, která by snad ve třech letech vypočítala teorii relativity. I když netuším po kom to mohla zdědit. Kniha je prvoplánová a nemá vůbec žádnou myšlenku.

22.10.2022 3 z 5


Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz Čtenářský diář 2023: Databazeknih.cz Daniel Fiala

Zdravím, byl by někdo ochotný napsat mi témata do zprávy?

12.09.2022 2 z 5


Arcižár Arcižár Eoin Colfer

Zdravím, splňuje kniha 18. téma ČV? Kniha, jejíž hlavní hrdina pije kávu?

10.02.2022


Směšné lásky Směšné lásky Milan Kundera

Baví mě, jak většina těch, kterým se Kunderovo dílo nelíbí, své hodnocení schovávají za svůj věk. Také jsem ho četla na střední a v klidu můžu říct, že se mi jeho tvorba nelíbí ani teď. Nebudu se omlouvat, prostě nelíbí...

07.02.2022 1 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Sarah01 - Mně třeba nevadí nespisovný jazyk, ale postava matky má absolutně neodpovídající slovní zásobu a její věty jsou postavené stejně jako věty dcery. A bohužel, kniha, která začíná "krvácející frndou" na mě opravdu nemůže zapůsobit dobře. Je to jeden z faktorů, který knihu hází do kategorie šokovat za každou cenu. A pro mě osobně to bylo celé povrchní a hrané na sílu.

28.01.2022 2 z 5


Zvláštní problém Františka S. Zvláštní problém Františka S. Petr Šabach

Zdravím, chtěla bych si tuto knížku zaradit do nové ČV, je toto Šabachova 4. kniha? Nebo jí je Putování mořského koně? Děkuji. :)

23.01.2022 2 z 5


Covid-19: Velký reset Covid-19: Velký reset Klaus Schwab

Jistě, světový řád založený na covidpasech nemůže být spravedlivější...

11.01.2022


Zrušený rok – Deník 2020 Zrušený rok – Deník 2020 Michal Viewegh

Proč by to měla být póza? Třeba chce daný čtenář vystoupit ze své komfortní zóny a zjistit, co že je tak skvělého právě na tomto autorovi... Proč se v dnešní době tak moc nosí názor, že pokud se ti něco nelíbí, tak drž hubu a krok? Něco takového dokonce napsal i pan autor právě v tomto deníku, nikdo nás přece nenutí to číst, klidně to odložte... OK, ale neztrácí se pak tady ta objektivita? Ten názorový střet, který je součástí světa? Já třeba četla jen tento deník, Leopolda, Nápady laskavého čtenáře a povídku ve sbírce Miluj mě víc, a na to, abych posoudila, zda se mi autorova tvorba líbí nebo ne, je to pro mě málo...

22.09.2021 3 z 5


Když se introvertka vdá Když se introvertka vdá Debbie Tung (p)

lanaquila - Nezdá se vám to, ja jsem introvert celou duší, a tato kniha o introverzi není. Je to o partnerském soužití, proto si myslím, že se tento díl bude více líbit šťastně zadaným a zamilovaným, skutečné problémy introvertů vám přiblíží právě první díl. :)

30.03.2021 3 z 5


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Sklenička - Děkuju. :)

09.01.2021 3 z 5


Barva kouzel Barva kouzel Terry Pratchett

Navazují na sebe díly? Mám přečtenou jenom Barvu kouzel a doma mám Těžké melodično a Velkou jízdu, ale koukám, že ta patří do jiné série.

08.01.2021 3 z 5


Krev elfů Krev elfů Andrzej Sapkowski

Prosím, miláčkové, tak, co mám přečíst jako první, když jsem absolutní neznalec? :) :D

30.12.2020


Revoluce Revoluce Jakub Trpiš

Wilik - Politické scifi? Mně tohle přijde zatraceně reálné, zvlášť v dnešní době. Mám chuť knize přidat hvězdičku právě za "předpověď budoucnosti".

29.11.2020 3 z 5


Broučci Broučci Jan Karafiát

No, krutost vs dětská přirozenost... Právě děti dokážou být někdy pořádně kruté a bezohledné, ale to je zase o výchově. Jen mě to tak napadlo.

27.11.2020 5 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Crozz - Pohádka leda v tom, jak to skončilo. Ne všechna opuštěná a týraná zvížata mají takové štěstí jako Gump.

11.11.2020 5 z 5


Ve stínu magie Ve stínu magie * antologie

Mám dotaz, ráda bych si sbírku přečetla, možná i pořídila, zlákala mě hlavně Lukačovičová a Neomilnerová, ale už jsem se s českými fantasy antologiemi spálila. Pro ulehčení: Legendy prokleté knihovny jsem nedočetla, za Andělíčkářku jsem se prostě nemohla dostat, Excelsior, gentlemani! - z toho mám rozporuplné pocity, Neočekávané dýchánky od Dobiáše zbožňuju a Žena se lvem mě strašně mile překvapila. Tak co myslíte? Nebude tohle pro mě ztráta času? Kotletu fakt nemusim...

03.03.2020


Broučci Broučci Jan Karafiát

Zaráží mě, jak se spousta lidí pohoršuje nad "vnucováním" křesťanství a "brutalitou"... Karafiát byl původně duchovní. Berte to tak, že chtěl kněz napsat knihu pro děti, která by je naučila osvojit si základní křesťanské hodnoty zajímavějším způsobem než kázáním v kostele. Copak tu nikdo nečetl Grimmy? To vám brutální nepřipadá? Nehledě na to, že pohádky původně byly psané pro dospělé. Já v dětství Broučky milovala a náboženský fanatik, co zabíjí koťátka ze mě rozhodně není.

03.12.2019 5 z 5


Příběh služebnice Příběh služebnice Margaret Atwood

Nedočteno: Chtěla jsem to přečíst, protože mě nalákal trailer... No, poté, co se v půlce knihy nic nedělo, jsem ji odložila. Viděla jsem i kousek seriálu, ono asi není o co stát. Já nevím, nemám ráda nedočtené knihy, ale tohle nejde...

06.02.2019


Jako kus masa! Jako kus masa! Josef Strauss

Merlinwomen - Nikde jsem žádnou oficiální zprávu o pravdivosti této knihy nenašla. Pouze domněnky místních, žádná podložená tvrzení. Podle mě to je jako Věřte, nevěřte. Někdo jednou unesl dvě holky z Chebu, ty pak našli někde na dálnici u Varů a vzniklo z toho tohle.

29.04.2018 2 z 5


Spáčka a vřeteno Spáčka a vřeteno Neil Gaiman

Spáčka a vřeteno je moje první knižní zkušenost s Neilem Gaimanem. Pravdou je, že jsem čekala trošku víc, vadilo mi především, že byl příběh jaksi děravý, osekaný. V jedné chvíli Sněhurka, všichni víme, že to byla Sněhurka, ačkoliv jsou jména v tomto příběhu nedostatkovým zbožím :), spí na seně, v další kapitole se podíváme do nejvyšší věže zakletého hradu, a pak jsou trpaslíci se Sněhurkou najednou v městských ulicích. Na druhou stranu se mi velmi líbilo pojetí příběhu, nejenom sličný princ dokáže probudit zakletou princeznu. Také se mi líbilo nečekané rozuzlení a emancipovaná Sněhurka, která se rozhodla hledat další dobrodružství ve světě místo, pro ni, nudného manželství. Kromě těchto plusů, musím vzdát hold Chrisu Riddellovi, ilustrace byly nádherné. Musela jsem přestávat číst a prohlédnout si obrázky. A vrátím-li se znovu k příběhu, dost mě pobavily zombie :-D.
Je to velmi čtivá kniha, která dává svou "nedodělaností" prostor k fantazírování, doplněná nádhernými ilustracemi s nečekaným koncem

30.03.2016 4 z 5