Revoluce

Revoluce https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426303/bmid_revoluce-g3Z-426303.png 3 107 88

Prožijte souboj o duši českého národa Příběh se odehrává v Česku v letech 2006–2026 a dokonale zachycuje podivnou dobu, v níž žijeme. Dobu polopravd, lží, manipulace i nenávisti, kde se každý snaží najít své místo. Většina se přizpůsobí, ale najdou se i takoví, kteří neohnou hřbet. Nevyhnutelný konflikt vygraduje ve strhujícím finále, jež prožijete z pohledu čtyř postav, které se od sebe nemohou více lišit, přesto mají jednu věc společnou. Touhu po změně. Co nás jako národ definuje? Dokážeme se spojit, abychom to ochránili? A co všechno nás naše znovuzrození bude stát? Román Revoluce vznikal 6 let. Napsal ho autor bestselleru Volba, který v roce 2018 vyšel celosvětově. Jen v Česku se ho v době vydání Revoluce prodalo přes 35 000 výtisků a doslova změnil život tisícům lidí.... celý text

Přidat komentář

gabriela8704
08.09.2023 5 z 5

Rozhodně stojí za přečtení. Čte se dobře. Kniha vás donutí se zamyslet.

biairicia
05.08.2023 1 z 5

Skoro nemám slov. Vlastně je kniha trochu děsivá. Tím jak je pro některé snadné ovládnout dav a jistá podoba s dnešní dobou. Člověk si řekne, snad takhle neskončíme. Jinak se mi kniha hůře četla, bohužel jsem se musela často nutit. Ukončení a poslední rozhovor byl na můj vkus už trochu moc na hlavu a k zblití. Provedení knihy za mě taky zlo - křídový lesklý papír, kde se odráží každé světlo a kniha díky tomu váží tunu. Prostě nejde úplně hodnotit kladně.


ChilliJity
18.05.2023

Mam z knihy rozporuplné pocity. Koupila jsem audio i tištěnou, jako dárek. A teď přemýšlim, jestli ji vůbec někomu dám. Myslím, že jen silný optimista vydrží takovou dávku špíny, brutality a popisu manipulací s lidmi v popisované fiktivní politice. Poslední kapitola a rozhovor s Bohem by měl pocit beznaděje a zhnusení ze zákulisí politiky zmírnit. Ale je jako z jiné knihy. J.Trpiš nenašel východisko, jak přežít pro žádného kladného hrdinu příběhu.
V každém případě je kniha varováním.

Steew
05.04.2023 odpad!

Fejkové profily, co si tu dávají 5/5 . Bomba

jiri0930
08.12.2021 odpad!

Tuhle knihu jsem si naštěstí jen půjčil. Nelogický děj, ne jen logické trhliny, ale přímo propasti vás provázejí od samého začátku. Autor, co se chlubí, že jeho předchozí knihy "Volba" se prodalo 40.000 výtisků, si buď plete náklad a prodej, nebo jeho knihu rozdávali liberastům a jiným potrhlíkům po celé západní Evropě. Autor je mladý, tudíž bych doporučoval více studovat, čerpat z nezávislých a mainstreamem nepodporovaných zdrojů. Když to udělá, tak zjistí, že celý komunistický svaz je co se týče agrese, vedle majáku demokracie, diverzity, svobodomyslnosti, gender-sexuální rovnosti - totiž západu přímo mlaďoučký neposkvrněný beránek. Události posledních dob a snaha NATa podrobit si Bělorusko a s vysokou pravděpodobností tím rozpoutat fatální konflikt, tomu jen nasvědčují. Dal jsem prvních sto stránek, ale vážně na takovou snůšku nesmyslů a hloupostí, nemám trpělivost. Navíc, víte že autor na svém FB komunikuje jen anglicky? Což je dle mého, vzhledem k zaměření knížky, k zamyšlení.

Takže milý Jakube Trpiši. Jestli ještě někdy budeš chtít doporučovat, nebo přímo cpát někomu svou knihu, pak pilně studuj, moc neposlouchej co ti říkají v televizi a informace si dohledávej sám. A tak za dvacet třicet let, to zkus znova.

JanaD.
04.05.2021

Knihu Revoluce od Jakuba Trpiše hodnotím pozitivně. Monology některých postav jsou možná k pochopení trochu náročnější, na druhou stranu monologu, který vede psychicky vyšinutý člověk plný zloby a nenávisti k lidem (v knize tuto postavu představuje Vlado) se ani moc porozumět nedá. Monology vedené touto osobou, byly přesně takové jako on… šílené. Jeho proměna z vyšinuté trosky (následkem mise v Afganistánu, ale hlavně jeho krutou, nenávistnou a amorální povahou) na děsivého Velitele vojenských složek byla neskutečná. Kniha je taktéž skvělou ukázkou toho, co s některými jedinci dokáže udělat vstup do politiky, obzvláště připočte-li se k tomu moc, peníze a možnost ovládnout, co se dá.

martinka.exner
03.04.2021 odpad!

Tak tohle opravdu ne. Nechala jsem se zlákat reklamou a jediné, za co této knize děkuji, je, že od teď už si budu dávat velký pozor na knihy, které kupuji.
Nerada uděluji takto negativní hodnocení, ale tady opravdu nejde najít nic dobrého. Špatně postavené dialogy, nekoherentní a zoufalé babrání v ději. Uffff a poselství? vyšumělo v krkolomně postavených větách, nesouvisejících myšlenkových pochodech a hloupém podání celého textu....

karel7114
16.03.2021

Skvělá kniha, pro ty, kteří se opravdu zajimaji o politku, perfektně rozebírá nebezpečí manipulace s davem, zobrazuje moc kultu osobnosti, někdo mi onehdy psal že je to sci fi, já oponoval, že můžeme tuto knihu brát jako nebezpečí reálně budoucnosti, vycházející z reálné minulosti. Doporučuji, skvělá kniha. Pro autora jednička podtržená!

jan0426
21.02.2021 5 z 5

Přečteno za 4 dny, tato kniha se četla sama. 455 stran k zamyšlení. Zamyšlení o tom, kdo jsme byli, kdo jsme a jací se rozhodneme být. Nadšen a šokující finále. Je pravda, že co se děje v současné době by chtělo změnu. Někoho kdo nám dodá sílu dostat se do sedla, být hrdí na to, že jsme Češi a vrátí nám vlastenectví do krve. Ovšem měl by si přečíst tuto knihu a vzít to trochu za jiný konec. Super zážitek. Doporučuji

ditul
17.02.2021 5 z 5

Zajímavý příběh několika lidí, kde se ukazuje, jak lehce se nechá člověk zmanipulovat..
Na konci knihy je rozmluva hlavní postavy s Bohem.
*„To je mou podstatou a nejniternější motivací. Chci, abyste byli všichni šťastní."
„Místo toho, abych pomohl všem, využil jsem tvých darů jen pro své vlastní dobro."
„Žil jsi v přesvědčení, že abys vybudoval lepší svět, musíš ten předešlý nejdříve zničit."
„Taková hloupost.. jen výmluva, abych mohl dát volný průchod touze sám sebe zničit. Kde se v nás bere všechno to zlo?"
„Zlo ve skutečnosti neexistuje, stejně jako neexistuje tma. Lidé dělají zlé věci, když jsou frustrování, mají strach, cití se nepochopení nebo úplně sami. Podobné pocity se ve vás hromadí, když se mi vzdálíte. Někteří se dostanou tak daleko, že si ze mě udělají největšího nepřítele a snaží se mě zničit."
„Takže nic takového jako satan neexistuje?"
„Satan je jen pojmem, pomocí kterého se snažíte pochopit svět. Stejně tak jste si personifikovali mě, přestože nejsem žádná osoba.. Jsem hybnou silou vesmíru, která přiměla planety a celé galaxie k pohybu, jsem životem, který prostupuje vším okolo, láskou, díky níž všechny rostliny, zvířata i bytosti překonávají překážky a vyvíjí se. Satan, zlo a nenávist jsou pouhou iluzí. Ovšem i taková iluze může udělat člověku ze života peklo a stejně tak jeho okolí."

AREA51
01.02.2021

Pro někoho moc, pro někoho málo. Pro někoho zklamání, pro někoho poselství. Kdo nechce vidět nevidí, kdo nechce slyšet neslyší.. Velmi se povedla i audiokniha. A film bude také skvělý.

petra8879
30.01.2021 5 z 5

Kniha Revoluce je ohromující. Dokonale popisuje dnešní dobu ve všech podobách, a nutné zmínit, že autor si vůbec nebral servítky při líčení životních událostí některých postav, aby je správně uvedl. Také tím se staly příběhy tak opravdové. Ukazují, že žijeme ve zvrhlé době i s psychopaty, teroristy, manipulátory, kteří úspěšně debilizují společnost. V příběhu se objevují tak brutální scény, je čím dál více napínavý, je těžké se od knížky odtrhnout.
Takhle to přece nemůže skončit? Byla moje častá slova během čtení. Opravdu strhující a taky hrozně smutné. I když je to jen příběh, opírá se o fakta z historie, kdy se brutální činy na lidstvu páchaly a není to tak dávno. Příběh vede k zamyšlení, že opravdu stačí málo, aby se chyby minulosti neopakovaly, proto musím jen doporučit.

Lenka0805
25.01.2021 5 z 5

Knihy Volbu a Revoluci jsem přečetla ve velmi krátké době a hodně mi to připomíná současné politické dění. Jak už jsem slyšela z úst od některých psychologů, tak v politice je hodně psychopatů a tak je tomu i v tomto příběhu. Ani se nechce člověku věřit, že se vůbec něco takového může dít, ale bohužel děje a nejenom u nás. Jen se člověk může modlit, aby se z těchto příběhů nic nevyplnilo. Knihu určitě doporučuji, je to dobré k zamyšlení.

123acpaul
20.01.2021 5 z 5

Kniha je skvělá. Nepatřím k rychločtenářům. Snažím se vychutnávat knížky "svou vizualizací". A přesto, že čtu hlavně v posteli před spaním a proto často usínám (můj hloupý nedostatek), s Revolucí tomu bylo jinak. Jak je dělena na kratší úseky, na každém konci toho dílku mne nutila si vždy trochu porce přidat. Říkal jsem si v duchu: Ještě kousek. A pak další a další. Na můj styl a zvyk čtení jsem Revoluci přečetl za týden, i když jsem vůbec nechtěl, aby už skončila.
Děj mne zaujal hned od začátku. Znát je, kolik si autor dal práce při vyprávění historických událostí. Velice zajímavý náhled budoucnosti. Kniha je elegantní, má příjemný papír. Jsem rád, že jsem si ji pořídil. Rozhodně doporučuji přečíst si ji.
Panu Trpišovi přeju ještě mnoho takových zdařilých počinů.

vaclav3671
03.01.2021 5 z 5

Před pár dny jsem dočetl Revoluci.

Děj je neskutečně realistický a dost možná i reálný ... Je otázka, ve které kapitole se právě nalézáme. Dobře napsané. Děj se rozbíhá zvolna, skoro až nezáživně. Ovšem přesně ve chvíli, kdy jsem si začal myslet, že to taková pecka nebude, se děj přehoupl přes kulminační bod a začalo to pěkně svištět - tedy i z kopce. Snad jen závěrečná kapitola mi nesedla.

Po technické stránce je kniha také velmi kvalitní. Kniha se soundtrackem - to se také nevidí každý den, stuha záložky - super věc. Kvalita papíru - až zbytečně vysoká gramáž, špatně se mi četlo ve vaně :-)

Závěrem: DOPORUČUJI k přečtení a především k zakoupení - važme si českých autorů.

Fimir
30.12.2020

Skvělá kniha, která donutí čtenáře k zamyšlení se.... po přečtení jsem si šel okamžitě zakoupit Vaši prvotinu (?) Volba - taky dobré, zase trošku z jiného sudu - Jakube, Vy jste snad musel vidět do budoucnosti, co nastane??? (kovid atd). Za mě 1

ivana5656
28.12.2020

Přečetla jsem za 3 dny. Jsem realista, vše je možné, protože mnoho sociopatů je kolem nás a většinou je společnost nijak neomezuje. Jen se pak divíme co vymyslí za šílenosti. Knihu považuji za velmi zajímavou a četla se jedním dechem. Jinak je to jen kniha se svým příběhem.

Meaki
10.12.2020 odpad!

Něco jako The Room v knižní podobě... Je to takový brak, že je to vtipný. Takový šílený paskvil se snad ani nedá brát vážně.

Bronik12
08.12.2020 4 z 5

Ze začátku dost těžkopádná,ale jak v člověku vzbudí zvědavost,je velmi zajímavá a konec je překvapující a fascinující.Za mě doporučuji.

Wilik
28.11.2020 1 z 5

Kniha me zklamala. Zrejme jsem ocekavala neco jineho. Sci-fi ani politicke sci-fi moc nemusim. Tezko se cetla. V polovine jsem se zasekla a neslo to moc dal, zvedava na konec a plna nejakeho poselstvi, jsem se tim na me moc politickym detailnim popisem prokousala. Konec jsem tak nejak popreskakovala a absolutne postradam nejake poselstvi nebo myslenku. Nemyslim si, ze jsem hloupa, politicky vyvoj a soucasne deni sleduji, nejakou podobnost v knize vidim, nicmene bud je to na me moc nebo pro e nesrozumitelne podano.