Jasinda Wilder citáty

americká

Citáty (42)

Bolest byla jako droga, kterou jsem hltavě polykala. Byla to přehrada, která se mohla postavit rozbouřeným vlnám slz. (Nell, Topím se v tobě)


Celý život jako bych se topil jen. Topil se, topil, topil se. Jen stěží držel hlavu nad vodou. Až jednou jsem tě spatřil pod mohutným stromem stát a díval se, jak odmítáš se rozplakat. Já ale viděl bolest, drtivou bolest v očích tvých a pod tím stromem jsem si přál ti od ní navždy ulevit. Neznal jsem ale slova, která léčí, ani sebe vyléčit jsem neuměl. Teď osud nás dva zase k sobě sved navzdory času, který dělil nás, navzdory bolesti, kterou jsem viděl hned dřímat za tvýma očima. Navzdory přízrakům, co nám v patách jdou, co jako mlha halí naše duše, teď náhle vím, že ta slova někde jsou, snažím se najít slova, co vyléčí tě. Co od bolesti uleví ti, co zasáhnou tě tak, že budeš navždy mou. Aby byl v tvých krásných očích zase smích, abys poznala zas klid a mír. Teď osud nás dva zase k sobě sved navzdory času, který dělil nás, mámení očí tvých jsem odolat nedoved, kouzelné kráse tvého těla, tvým písním sirény, jež šeptají mé jméno. V temnotě noci, v teplé posteli už není nic, co by nás mohlo rozdělit. Protože se pořád topím, lásko, topím se v tobě. (Colton, Topím se v tobě)


Díky, že jsi počkal. Díky, že jsi trpělivý. Díky, že sis dopřál čas, abys... zjistil, že mě miluješ, než se se mnou pomiluješ. Domek u jezera


Hudba je projev, ne kšeft.


Já nebrečím. Nemůžu brečet. Kdybych to pustila, otevřela bych svou duši, a pak už by to nikdy nepřestalo. Rozlomila bych se… roztříštila na kusy. To mokré na mé tváři musí být krev. Krev z mého rozervaného srdce. (Nell, Topím se v tobě)


Je v pořádku nebejt v pořádku. Nebejt v pořádku neznamená přestat žít.


Jít dál je nějaký vtip, že jo? To je pro lidi, kteří nemilovali tolik jako vy. Domek u jezera


Kdybys cítila, že padáš, klidně se tomu poddej. Přísahám, že tě chytím. (Jason, Topíme se v sobě)


Mám ji v sobě. A vždycky budu. Vpletla se do DNA toho, kdo jsem. Domek u jezera


Miluju dotek a chuť svého vlastního psaní. Domek u jezera


Mohl bych napsat píseň a její jméno by bylo hudbou. Mohl bych ji zpívat a hrát na kytaru, a její tělo by bylo melodií.


Možná se tě budou ptát na tvůj názor, ale na tom vlastně nesejde, pokud nebudeš takový hlupák a neodpovíš, že je ti to jedno – to je vždycky špatná odpověď. (Enzio, Topíme se v sobě)


Myslím, že jsi mi právě změnila svět. Domek u jezera


Myslím, že když člověk někdy neví, jak dál sám se sebou, musí se soustředit na někoho jiného a udělat další krok pro něj. Žít pro něj. Být pro něj silný, i když toho má v sobě tolik, co potřebuje zahojit. (Valentine, Beta)


NADIA: Nemůžu si s tebou začít, Nathane. NATHAN: Já si s tebou nemůžu nezačít. Domek u jezera


Nelly lásko, tvoje narážky byly nenápadný asi jako rány holí. (Colton, Topíme se v sobě)


Nemělo jsi nic, ani jméno. Nemělo jsi nic, ani tvář. Tisíce nádechů, jimiž ses nikdy nenadechlo, hasnou ve mně jak svatozář. Dítě, moje dítě, moje dítě. Otázky blikají jak hvězdy nocí. Snilo jsi svůj sen? Mělo jsi duši? Kým stalo by ses, mít tu šanci? Nikdy nepoznáš náruč mou, matka tě nikdy nepochová. Dítě, moje dítě, moje dítě. Sním o tobě, dýchám za tebe, křičím na Boha vzhůru do nebe. Za tebe zatínám pěsti a pláču. A tuhle píseň pro tebe, jen pro tebe zazpívám. Nedá ti jméno a nedá ti tvář a nerozsvítí ve mně svatozář. Je to však jediné, co mám. V té písni je všechna má láska, v tónech, které z mé kytary jdou. Dítě, moje dítě, moje dítě. Nejsi pryč, vždyť jsi tu nikdy nebylo, jenže neodcházíš bez lásky, jenže neupadneš v zapomnění. Nenarozené dítě, moje dítě, moje dítě. Touhle písní tě pohřbívám. Touhle písní truchlím. Touhle písní. (Colton, Topím se v tobě)


Nemůžeš utýct bolesti. Musíš si ji prožít. Nemůžeš ji ignorovat. Bolest, zármutek, hněv, zoufalství… nic z toho nezmizí, jen to narůstá a hromadí se to a je to čím dál horší. Musíš si to prožít, vzít to na vědomí. Musíš dát bolesti, co od tebe chce. (Nell, Topíme se v sobě)


Nemůžu ti slíbit navždycky, protože to není dost dlouho. (Jason, Topíme se v sobě)


Není špatné cítit se špatně. Přežít není synonymum síly. Znamená to zdolávat jeden den za druhým. Síla je naučit se žít navzdory bolesti.


Není to tak, že bych se do tebe jen zamiloval. Já se v tobě topím. Jsi jako oceán a já se topím v hlubinách tvé duše...


Neuzdravil mě, nezbavil mě toho, co mě pronásledovalo. Jen dokázal, že mi zase začalo připadat, že život stojí za to. Pomohl mi, abych nezapomínala dýchat. Ukázal mi, jak se zase smát. (Topím se v tobě)


Očima mě prosí, abych se přiblížil, vzal ji. Vyplenil ji. Dokázal jí, že je celá moje. Domek u jezera


Ochraň mě, prosím ho. Jistě, odpoví mi. Domek u jezera


Pořádnej chlap se kouká se svou ženou na romantický srágory a nedělá kolem toho řeči. Protože víš co? Když se na to koukáš, tvoje žena je šťastná. A co udělá šťastná žena? Jde s tebou do postele a vyšuká ti mozek z hlavy. (Jason, Topíme se v sobě)


Pořádnej chlap se kouká se svou ženou na romantický srágory a nedělá kolem toho řeči. Protože víš co? Když se na to koukáš, tvoje žena je šťastná. A co udělá šťastná žena? Jde s tebou do postele a vyšuká ti mozek z hlavy. (Jason, Topíme se v sobě)


Prostě si sedni a nech se tím roztrhat na kusy. A pak se zvedni a zase dýchej. Nádech, výdech. Snaž se přežít vždycky jeden den. Vzbuď se a dovol si cítit se mizerně. Poplač si. Pak přestaň brečet a jdi do školy nebo jinam. Nejseš v pořádku, ale žiješ, a jednou v pořádku budeš. (Colton, Topím se v tobě)


Ptám se, jak má člověk žít dál, když mu zemřela pravá láska? Domek u jezera


Soucit a lítost nejsou totéž. Lítost znamená dívat se na člověka svrchu, jen ho plytce litovat a nic za to nenabízet. Soucit znamená vnímat jeho bolest a nabízet porozumění. (Topím se v tobě)


Spi a mysli na modrou. Když usínám, myslím na modrou. Ne že bych si představoval všechny věci modrý, ale představuju si nekonečnou, všudypřítomnou modř. Jako je moře. Nebesa.