Zelený jezdec

Zelený jezdec https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142894/zeleny-jezdec-142894.jpg 4 63 15

Zelený jezdec série

1. díl

První kniha série Zelený jezdec. Karigan G'ladheon, dcera kupce, je vyloučena z renomované školy, protože se postavila tyranidě ze strany rozjíveného aristokratického synka. Na své cestě hlubokým lesem pak narazí na umírajícího muže s koněm, který jí svěří nebezpečné poslání. Jedná se totiž o Zeleného jezdce, jednoho z elitních královských poslů. Zpráva, kterou Karigan z posledních sil předá, však skrývá strašlivé tajemství a vystaví dívku smrtelně nebezpečným nepřátelům z našeho světa, monstrům a temnému mágovi, který si zotročuje duše mrtvých. Stíhána nebezpečím ze všech stran bude muset mladá nepravděpodobná hrdinka dokázat, že si Zelený jezdec svého dědice vybral správně. Pokud selže, padne celý svět do temnoty... Kristen Britain napsala skvělou epickou fantasy, v níž balancuje celý svět na ostří zkázy a na každé stránce čeká dech beroucí dobrodružství!... celý text

Literatura světová Dobrodružné Fantasy
Vydáno: , Plejáda
Originální název:

Green Rider , 1998


více info...

Přidat komentář

OKOK
12.11.2020 5 z 5

Podle mě povedená fantasy, hrdinka mi sedla a příběh pěkně odsýpal. Navíc jsem si ji koupila za pár korun, takže já jsem spokojená.

Ellis03
06.05.2020 4 z 5

Tato kniha mě lákala především tím úkolem posla... po nějaké chvíli čtení jsem se ale už nemohla dočkat až hrdninka dorazí do cíle. Nastesti kniha nezklamala a cíl přišel opravdu brzy.
Kniha mě bavila, líbila se mi a její obrovské plus je také to ze je v podstatě i ukončena. Samozřejmě by mě zajímalo jak se Karigan rozhodne dal a jak se Ji povede ale jsem rada ze co se v této knize semlelo, tak se nakonec i vyřešilo.


LadyValeria
25.05.2019 5 z 5

Pokud hledáte napínavé dobrodružství mladé hrdinky balancující během své cesty na tenké nitce mezi životem a smrtí, pokud vás lákají intriky královských dvorů nebo tajemná zákoutí magie, pokud chcete uniknout na okamžik z naší prapodivné doby, tak se nenechte vybízet dvakrát a sáhněte po této knize. Příběh který autorka vypráví je spletitý a zajímavý, ačkoliv někoho snad detaily mohou nudit, nápadiost ovšem knize upřít nelze.

V knize naleznete příběh mladé rebelky na útěku ze školy, která přijme úkol od umírajícího královského posla a spolu s jeho skrovným majtekem získá i nadpřirozenou schopnost, která jí při plnění úkolu nejednou pomůže. Přes mnoho zvratů a okliček se jí nakonec skutečně podaří dopis doručit - tím rozhodně kniha nabitá překvapením nekončí, ale pokud chcete vědět víc, budete se muset vydat na cestu spolu s Karigan...

LilianaFalcon
17.10.2017 1 z 5

Vsem se omlouvam, ale tohle fakt ne... Chaoticke vypraveni a dej nikde. Mela jsem pocit, ze fantasy spociva pouze v pojmenovani jednotlivých postav...

Jessybelle
03.08.2017 5 z 5

Pěkná knížka, dobře se čte.

Tervi
28.10.2016 5 z 5

Koupila jsem ji jen tak... a moc se mi líbila.

ditul
07.02.2016 5 z 5

Moc moc pěkný příběh.

AnetK
18.01.2016 4 z 5

Nenacházím na ní nic špatného, a přesto to není ono. Kniha by ve vás měla zanechat nějaký dojem, pocit, i kdyby to byl jen strach projít temnou uličkou. Pouhý den po přečtení a nedokážu ze sebe při pohledu na knihu nic vykřesat.

Havree
23.08.2015 5 z 5

Tahle kniha je ÚŽASNÁ, DOKONALÁ, nic mi v ní nechybělo, lidi přečtěte si to

nicandra
06.11.2014 5 z 5

Podstatná dávka napětí okořeněná kouskem tajemna, sympatická hlavní hrdinka s rysy tápajícího člověka, žádná heroická mašina, dějové vzlety a pády, překvapivá vyústění zdánlivě bezvýchodných situací... Naprosto odpovídá žánru a mému očekávání. Mrtvol teda požehnaně a to moc nemusím, ale tady to prostě přesně sedí. Početla jsem si...

Zvídavá
11.07.2014

Velmi příjemné a oddechové čtení. A právě takové vyhledávám. Moc jsem se těšila na pokračování a pokud nebude, je mi to dost líto. Zatím mám smůlu, že to, co bych si ráda přečetla, není nikdo ochoten vydat nebo přeložit. Není to samozřejmě realita, tudíž je kniha taková jaká je. Pokud budu hledat vyšší potenciál jako Alee, vyberu si studijní čtení, ne sci-fi a fantasy. Přeložte a vydejte celou tetralogii. Stojí to za to. Každému se líbí něco jiného, a jen tak mimochodem, bez těch zmiňovaných keců, fantazie a nápadů nelze psát knihy. Kdo nezkusil, absolutně neví, k čemu se vyjadřuje. *******

Alee
09.12.2013 3 z 5

Už jsem četla i horší knížky a myslím, že příběh by mohl mít větší potenciál, stačilo by jen sehnat lepšího překladatele, popřípadě si svůj rukopis znovu vzít a seškrtat zbytečné kecy. Na druhou stranu oceňuji celkem dobře vymyšlený svět, i když ty "Zdi" na severu, začínají být po tom všem už trochu ohrané.

Ender
03.10.2013

To Telly: Pokračování s největší pravděpodobností nebude. Původně jsem byl s Plejádou domluven na překladu celé tetralogie, ale díky nekalým praktikám dotyčného nakladatelství se další díly nechastají. Přitom je to škoda, doma mám v originálu další dvě knihy (First Rider´s Call a Blackveil) a rozhodně bych se rád pustil do jejich přeložení. Ale na to by byla potřeba aspoň drobného finančního obnosu, což ze strany Plejády, která je v konkurzu, nehrozí.

Telly
04.09.2013 5 z 5

prostě jedna z nejlepších knížek vůbec. těším se na pokračování.

Medusa
27.05.2013 3 z 5

Zpočátku se mi kniha moc nezamlouvala, ale nevzdala jsem to,protože její děj byl velice zajímavý a ke konci jsem dokonce litovala, že kniha končí.

Autorovy knížky

2012  87%Zelený jezdec

Kniha Zelený jezdec je v

Právě čtených2x
Přečtených94x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce70x
Chystám se číst31x
Chci si koupit8x
dalších seznamech2x