World of Warcraft: Kronika 3

World of Warcraft: Kronika 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/372208/bmid_world-of-warcraft-kronika-3-MXw-372208.jpg 5 78 10

World of Warcraft: Kronika série

< 3. díl

Pokračování úspěšné encyklopedie ze světa World of Warcraft. Třetí díl se bude zabývat událostmi, jež formovaly současnou historii Azerothu, a ponoří se do příběhů Arthase Menethila, Illidana Stormrage, Jainy Proudmoorové a mnohých dalších postav ze světa Warcraftu.

Fantasy Mytologie Encyklopedie
Vydáno: , Fantom Print , Crew
Originální název:

World of Warcraft: Chronicle Volume 3 , 2018


více info...

Přidat komentář

Radesan
08.01.2024 5 z 5

Nejlepší částí knihy je podle mne první polovina, která se ještě drží strategií. Co se dělo po konci datadisku The frozen throne bylo rovněž zajímavé. Druhá část se už zabývá WoWkem až do Kataklyzmatu, vzhledem k tomu, že WoWko nehraji už .... no řekněme od "poloviny původního Wrath of the Lich king" jsem se někde trochu ztrácel.

Ilustrace a provedení opět povedené, nejlepší je samozřejmě pro milovníky elfů hned titulní stránka :P . Někdo uváděl, že mu vadil popis povídek ze druhé části, který vypadal zhruba jako "a nakonec hrdinové hordy a aliance díky svému spojenectví vyhráli" u všech možných dějových linek... zčásti bych s tím i souhlasil, ale jakmile autoři zapojily i okolní postavy z herního světa a přidali jim na důležitosti z hlediska příběhu, bylo to za mne vyřešeno a hráči se stali druhořadějšími účastníky děje.

Mám jen jedinou výtku k celé knize a to je slovo "Všecko" .... opravdu si nikdo nevšiml jak často ji autoři/překladatel všude používá? :D

Doporučuji pro všechny fanoušky příběhu původních strategií i Wowkařů, kteří už dlouhou dobu nehrají.

Luigi1
17.09.2023 5 z 5

Taky tento díl zaslouží plný počet bodů


adam5955
25.08.2021 2 z 5

Prislo mi to jako posledni dily WoW... napad super, uchopeni super ale nedotazene do konce. Ja chapu, ze narozdil od predeslych dilu, zda hlavni bosse de facto zabijime my ve hre, ale i to jde uchopit elegantneji, nez ze stranku ctete, jak se schyluje k nejvetsi bitve vsech dob a pak prask, prisli hrdinove aliance a hordy a toho a toho poslali do vecnych lovist, tecka a puntik, jdem zabit dalsi nejmocnejsi bytost... ne, tohle bylo nedotazene a odflakle a s propracovanosti predchozich dilu, lec ne tak zajimavych pro vetsinu hracu WoW, naprosto amaterske.

Deia
11.04.2021 5 z 5

Táto časť mi skutočne prišla najlepšia. Je tam síce veľa vecí, ktoré poznáme napríklad z hry Warcraft III, ale práve to sa mi páčilo, že ten dej už poznám a „zažila som si ho“. Takisto aj WoW som viac začala hrať práve pri datadisku Wrath of the Lich King, takže pri čítaní som si vedela predstaviť všetky lokácie, keďže ich z hry poznám veľmi dobre a to tomu čítaniu dodávalo taký nový rozmer. Veľmi som si užila, že postavy už poznám – napríklad Arthas, Jaina, Maiev a strašne ma bavilo čítať o ich dobrodružstvách. Tiež som sa toho veľa dozvedela, napríklad prečo niektoré krajiny Azerothu vyzerajú tak, ako vyzerajú (ja questy v hre veľmi nečítam). Obrovským bonusom knihy je potom to úžasné spracovanie – tie ilustrácie sú vážne skvelé. Knihe skutočne nemám čo vytknúť, jedine to, že mohla byť dlhšia. Dúfam, že čoskoro sa dočkáme aj ďalšieho zväzku kroniky, ktorý spracuje posledné dva datadisky.

Claudius
03.04.2020 5 z 5

Třetí díl hodnotím subjektivně jako nejlepší, a to hlavně z důvodu, že pokrývá události, které znám z her. Příběh tedy pro mě byl méně zmatený a tolik jsem v tom neplaval, jako v předchozích dvou dílech Kroniky.
Kronika velmi inteligentně pracuje s příběhem obsaženým v MMORPG, který zákonitě nemá zrovna časovou posloupnost, a hlavním hrdinou jsou svým způsobem všichni hráči obou frakcí. V závěrečné části, věnované Kataklyzmatu, je bohužel patrné, že autorům docházel čas a místo, protože jinak poměrně podrobné popisy událostí zde najednou nahradí strohost, stručnost a zkratkovitost.
Ovšem má-li čtvrtý díl pojmout zbytek, včetně dosud nevydaných Shadowlands (na jehož vydání nejspíše autoři čekají a zahrnou jej do čtvrté Kroniky), tak bude i tak obsahovat pět datadisků a Cataclysm by se už asi nevešel, tedy jej horko těžko nacpali sem.
Rozhodně to vyvolává chuť znovu si zahrát Wowko.

DK_Ronie
03.01.2020 5 z 5

Všechny tyto encyklopedie ze světa WoW jsou moc pěkně psané a ilustrované, obsahují spoustu užitečných informací. Pro fanoušky univerza ráj na zemi :-)

Pan_Skala
25.09.2019 5 z 5

Třetí díl, který už hlavně obsahuje období Classic Wowka a prvních 3 datadisků. Krásně a zjednodušeně to vše popisuje a hlavně probudil chuť opětovně hrát World of Warcraft.

Alvari
29.01.2019 5 z 5

Stejně jako v dílech předešlých, tak i v tomto jsou události hezky seřazeny i odvyprávěny (a to i vzhledem k tomu, že je tu značná část známa z Warcraftu 3 a s ním spojených knížek, které už tyto události na papíře vyprávěly). Navíc všemu dodávají koruny krásné ilustrace.

Palorizek85
08.12.2018 5 z 5

Opět maximální hodnocení. Pro fanoušky je to jasná volba, i když mi přijde, že některé pasáže by zasluhovaly trochu více rozsvést.

NemmamSlov
09.08.2018 5 z 5

Dalsie pokracovanie historie sveta Warcraftu, kde sa clovek dozveda trosku zo zivota Anduina Lothara, Jainy, Arthasa, Keal'thasa a mnoho dalsich postav tohto sveta. Na to, ze to bolo uz poctate prepisovane z dejovych liniek hry Warcraft 3 a World of Warcraft, clovek by si povedal, ze mu kniha nema co ponuknut, ale bol som samozrejme na omyle a kniha ma hned pohltila do svojho obsahu, sem-tam som mal v tom gulas, ale nic vazne v com by sa niekto stratil a dufam, ze dalsie pokracovania budu drzat svoju kvalitu. Samozrejme uctu autorom a prekladatelom, ze to dokazali sformovat do takej uzasnej podoby.

Štítky knihy

WarCraft

Autoři knihy

Chris Metzen
americká, 1974
Matt Burns
americká
Robert Brooks
americká

Kniha World of Warcraft: Kronika 3 je v

Právě čtených3x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených11x
Knihotéce115x
Chystám se číst39x
Chci si koupit23x
dalších seznamech6x