Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 10-12

Čarodějky W.I.T.C.H.: Komiks 10-12 https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/526169/bmid_w-i-t-c-h-komiks-10-12-6551018d199db.jpg 5 19 3

Co prožijí kamarádky W.I.T.C.H. tentokrát? Zdá se, že to všude začíná vřít. Will se hádá s matkou, vězni utíkají z vězení, Elyon se zajímá o to, co se kolem ní děje, a rozpomíná se na minulost. A její kamarádky myslí zase na ni... Dokážou jí pomoci v bouřlivé době, kdy se má stát královnou? A jak to je vlastně s její rodinou?... celý text

Literatura světová Komiksy Dívčí romány
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

W.I.T.C.H. Stories 19-34


více info...

Přidat komentář

DarkNatureHope
21.02.2024 5 z 5

Další díl mé nostalgické srdcovky přečtená a uchovaná v mé knihovně.

Sabča92
14.02.2024 4 z 5

Čarodějky Witch miluji od dětství, kdy jsme si se sestrou kupovaly komiksy, které jsme hltaly. Dodnes na ně ráda vzpomínám a nasbíraná čísla máme schovaná. Knižní vydání komiksů s vůbec prvními čísly vychází v reedici.

Svazek Witch komiksy 10-12 obsahuje dalších pět příběhů: Stopy minulosti, Osvobození, Klam a zrada, Koruna ze světla a Buď navždy. Číselné označení této řady bohužel úplně neodpovídá, protože svazek neobsahuje pouze tři díly série. Nebezpečí roste a napětí vzrůstá, takže jsem tento svazek zhltla ještě rychleji než obvykle.

Will, Irma, Taranee, Cornelia a Hay Lin jsou teenagerky, které řeší školu, rodinu i kluky stejně jako každá jiná dívka v jejich věku. Kromě toho ale tají před běžným světem svou identitu Strážkyň. V Meridianu se chystá korunovace princezny Elyon, Fobos intrikuje, Strážkyně se musí pokusit ochránit princeznu, a přitom musí řešit také problémy ve škole. Líbí se mi, že se děj nesoustřeďuje pouze na události v Meridianu, ale také na další postavy. A přiznám se, že mi zlomilo srdce (stejně jako Cornelii) jedna událost.

První díly této série čtu úplně poprvé, takže jsem napnutá jak kšandy. Sice jsem viděla kdysi obě série natočené podle komiksů, které se ale od těchto příběhů docela liší. Těším se na další svazek, jak to celé dopadne. Sérii ocení nejen ti, kteří mají k Witch nostalgii, ale také ti, kteří nikdy neviděli seriál nebo nečetli časopisy. Je to skvělá série s dávkou napětí, humoru a akce. Pro všechny příznivce komiksů a fantasy.


Kate3003
23.11.2023 4 z 5

Tohle je prostě další návrat do dětství a neskutečná nostalgie. Přestože jako dospělá více vnímám trošku děravý a uspěchaný příběh tak moje dětské já ho prostě pořád miluje.
Celý svět vykreslený v příběhu je skvěle promyslen a líbí se mi propojování života strážkyn s běžným životem a poukázání na to, že i když jste "nadpřirozené" bojovnice za dobro můžete se potýkat s naprosto běžnými problémy.
Tentokrát se kromě běžným problémům ve škole a s rodiči přidá i tým detektivů vyšetřující zmizení Elyon a jejích rodičů. Mezitím se v Meridiamu Fobos snaží dotáhnout své plány do zdárného konce, ale Elyon se konečně zajímá o to co se děje kolem. Takže se vše ještě víc zamotává. Naštěstí Cordelie pořád věří, že Elyon není tak špatná a strážkyně pomohou s řešením. Už se těsím až vyjde další díl a já si budu moct přečíst kam se příběh posune dál, protože po těch letech si detaily úplně nepamatuji.