Vila na břehu Elbchaussee

Vila na břehu Elbchaussee https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504346/bmid_vila-na-brehu-elbchaussee-7UY-504346.png 4 12 6

Velká hamburská sága série

1. díl >

Osud čokoládové dynastie. Hamburk, 1919. Válečné události překazily plány rodiny Hannemannových, kteří byli již několik generací dovozci kakaa a vlastnili společnost Hannemann & Tietz. Mladá, podnikavá a vášnivá Frieda, druhé dítě rodiny, dokáže převzít vedení společnosti namísto nezodpovědného bratra. Samozřejmě až poté, co prokázala své pozoruhodné podnikatelské schopnosti v nové činnosti – výrobě čokoládových lahůdek -, navzdory nedůvěře své matky a okruhu bohatých obchodníků s kakaem ve městě. Přestože Frieda tráví čas studiem a výrobou nových receptů, její rodina si přeje, aby se provdala za muže, který je v dohledu a byl by schopný dát firmě opět do pořádku účetnictví. Dívčí srdce už ale patří jinému. Jediný způsob, jak se nerozloučit se štěstím a přijmout osud, který pro ni vybrali jiní, je soustředit se na své kulinářské experimenty, aby zabránila krachu firmy Hannemann & Tietz v obtížném poválečném období.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Red
Originální název:

Die Villa an der Elbchaussee , 2019


více info...

Přidat komentář

Ludmila91
14.04.2024 5 z 5

Pěkný příběh

Szilvia1
29.02.2024 4 z 5

První díl hamburské ságy se na začátku trochu vleče,ale když se hlavní hrdinka Frieda zamiluje,je příběh napínavější ale i byl předvídatelný.Druhou část si taky nenechám ujít,jsem zvědavá,co se bude dít v životě Friedě a ostatním postavám.


zuzana2599
07.04.2023 4 z 5

Tak jsem zase neodolala sladkému pokušení a nakousla novou čokoládovou ságu. Pro mě nová německá autorka situovala děj do Hamburku a odehrává se hned po první světové válce. Hlavní hrdinka Frieda je dcerou obchodníka s kakaem. Baví ji výroba čokoládových pochoutek i rodinné podnikání, ale rodina jí nutí do sňatku... Její bratr, dědic firmy, se vrací z války, sice živý, ale jeho šrámy na duši jsou větší než se čekalo...
První polovina knihy se mi líbila méně, ale pak druhá část můj celkový dojem zlepšila. Konec ve mě probudil touhu číst dál. Vila na břehu Elbchaussee si zajisté své čtenáře najde !

veronika4937
22.03.2023 3 z 5

Z období po první světové válce moc knížek načtených nemám, a tak jsem si díky tomuto příběhu rozšířila obzory. Příběh je sice smyšlený, ale je vystavěný na skutečných historických událostech. Romantická linka se více rozvíjí hlavně v druhé půlce knížky a vy budete napnutí, jestli se Frieda nakonec vdá a hlavně který bude případně ten šťastný. Bohužel jsem si k postavám nedokázala vytvořit nějaký bližší vztah, jedině k Friedě. Samotný závěr mě nijak zvlášť nepřekvapil, něco takového jsem čekala, jen jsem měla dva adepty, kdo to bude mít na svědomí. A samozřejmě zůstává mnoho otázek, jak se budou osudy dále vyvíjet. Na to si ale budeme muset počkat až v dalším díle.

mag097
19.03.2023 3 z 5

Anotace slibovala romantickou zápletu na pozadí historických událostí, autorka mě ale (příjemně) překvapila. Historie tam bylo dost! Kniha začíná svůj děj v roce 1919 v poválečném Německu a zachycuje život rodiny producenta čokolády Hannemana. Autorka docela barvitě vylíčila poválečnou bídu a hlad, protesty dělníků, zmařené životy vojáků vracejících se domů, postavení žen ve společnosti i protižidovské nálady.

Ano, pořád je to takové lehce naivní a ta romantická linka tam má silnou pozici, hlavně v druhé polovině knihy. Ale pokud to máte jako já, že si nějakou romantiku občas rádi přečtete ale potřebujete k tomu něco navíc, tak Vila na břehu Elbchaussee by se vám mohla líbit. Knihu bych asi nejvíc připodobnila k sérii Kavárna u Anděla od Anne Jacobs.

alnahu
19.03.2023 3 z 5

Nová rodinná sága osudu čokoládové dynastie,začíná v Hamburku v roce 1919.V tomto díle se seznámíme s rodinou Hannemanových a jejich rodinným podnikáním s kakaem.Hlavní osobou románu je mladá Frieda která svůj život zasvětí právě čokoládě.

Štítky knihy

čokoláda poválečná doba Hamburk rok 1919

Autorovy další knížky

Lena Johannson
německá, 1967
2023  72%Vila na břehu Elbchaussee
2024  87%Roky na břehu Elbchaussee