V loži královen-Milenci

V loži královen-Milenci https://www.databazeknih.cz/img/books/97_/97205/v-lozi-kraloven-milenci-97205.jpg 4 19 4

Počínaje nenasytnou Messalinou, ženou římského císaře Claudia, jehož chtěla svrhnout a zavraždit, až po dvě nejznámější – Marii-Antoinettu, choť Ludvíka XVI. popraveného francouzskými revolucionáři, a Josephinu, zavrženou manželku Napoleonovu, sepsala autorka portréty královen, v jejichž osudu se vždy střetávaly vyšší politické zájmy se soukromými city a touhou po lásce. Byly milované a nenáviděné, intrikovaly a stávaly se obětí intrik, nejednou končily ve vězení či na popravišti. Juliette Benzoni, zkušená autorka desítek převážně historických románů, nepíše – titulu této knížky navzdory – pouhé ložnicové klípky, ale své portréty zasazuje do historických souvislostí, do poměrů na královských dvorech a nevyhýbá se ani dobové politice, nepřítelkyni všech lásek... celý text

Přidat komentář

haki34
03.04.2018 3 z 5

historické mám ráda, tak trochu očekávaně se mi opět pletli Markéty, Jany, Jiří-ové...takže díky za Karolíny Matyldy a jiná jména...nic extra pikantního se člověk nedozvěděl, nekteré příběhy byly hezké , dojemné, doslova láska až za hrob... celkový dojem - za 3-3,5*, protože nic mi hlouběji neutkvělo, většina příběhů mi přišla sepsaná horkým perem/horkou jehlou, děj tak trochu nepřehledný a zmatečný...ale jako oddechovka ujde.

orinka3
03.07.2016 3 z 5

Tož nevím....člověk si rád zpestří suchá historická fakta, pokud je to dobře literárně zpracováno. A hlavně, dobře přeloženo. Ne s chybami, které kazí čtení a svádí čtenáře k zásahům tužkou v textu. Kniha je psána lehce bulvárním stylem a bohužel, za pomoci současných výrazů. Což mě, přiznávám, docela rušilo. Jde přece o příběhy lidí před mnoha staletími! Od autorky jsem četla víc věcí a tato kniha je první, kde mě styl vyprávění trochu zaráží. Proto si myslím, že to má na svědomí překlad. Dalo se to přeložit s větším citem.


MAXA71
17.02.2016 4 z 5

Skutočné historické udalosti vždy zaujmú.

lusila
25.06.2013 5 z 5

Skvelá kniha. Bavila ma od začiatku do konca.