Tygři sedmi moří 3.: Francouzští korzáři 1764 - 1856

Tygři sedmi moří 3.: Francouzští korzáři 1764 - 1856 https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138619/tygri-sedmi-mori-3-francouzsti-korzari-1764-1856-138619.jpg 5 6 5

Tygři sedmi moří série

< 3. díl >

Třetí díl Tygrů sedmi moří přibližuje vrcholné období korzárských válek, spjaté s americkými válkami za nezávislost a napoleonskými válkami. Tehdy se na scéně objevila poslední generace korzárů z éry plachetnic, reprezentovaná jmény jako Jean Lafitte, Robert Surcouf a nebo Hyppolite Bouchard. Jejich dramatické životní osudy plné zuřivých soubojů na vlnách moří a oceánů a ukrytých pokladů jsou dodnes inspirací velkolepým filmovým projektům. ... celý text

Literatura naučná Historie
Vydáno: , CeskyCestovatel.cz
Originální název:

Les tigres des septs mers


více info...

Přidat komentář

Dant76
06.02.2023 5 z 5

Příběhy dalších francouzských korzárů plavících se po světových mořích. Opět sice stručně, ale zajímavě napsáno.

Hor89
15.12.2022 4 z 5

Závěřečný díl historie Francouzkých korzárů, kniha je velice dobře napsána, ikdyž v některých kapitolách je opět až zbytečně stručná. A jako u předchozích dílů zamrzí menší formát knihy, malá velikost písma a měkká vazba. Knihu (respektive celou sérii) bych doporučil jako odpočinkové historické čtení nebo jako úvod do dějin korzárů.


Francois17
18.06.2018 5 z 5

Také třetí díl Tygrů sedmi moří je dobrý. Škoda jen toho malého formátu knihy a tím pádem i drobnějšího písma. V pátém a šestém díle už je písmo normálně velké a také obrazový doprovod knih je celkem dost bohatý.

Majrek
09.01.2017 4 z 5

Dobře psaná a přehledná kniha, byť stručná - obdobně jako předchozí díly. Kniha si nejspíše klade za cíl uvést čtenáře do "děje" a vzbudit v nich zájem ke korzárské tematice, což se jí daří. K hlubšímu "studiu" bych doporučil knihy "Korzáři Krále Slunce" a "Korzáři francouzské revoluce" od Jiřího Kovaříka, kde jsou osudy jednotlivých aktérů vylíčeny podrobněji.

tenax
13.02.2016 4 z 5

Dokončení přehledu francouzských korzárů, těch známých, méně známých i zcela neznámých, plavících se pod plachtami. Dát to dohromady vyžadovalo asi studium obrovského množství historických podkladů a dokumentace. Podle tiráže přeloženo z rukopisu, čili ani originál celého cyklu vlastně ještě knižně nevyšel. O to větší zásluha českého vydavatele. A již potřetí lituji vlastně nedůstojné formy vydání, tahle třídílná kniha by si zasloužila pevnou vazbu, velký formát a křídový papír na všechny doprovodné ilustrace, pak by to byl klenot knihovny každého fanouška této problematiky. A jen proto ubírám jednu hvězdičku celkového hodnocení.

Autoři knihy

Jacques Marseille
francouzská, 1945 - 2010
Vicente Echegaray
argentinská