Královnin šašek

Královnin šašek https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12484/bmid_kralovnin-sasek-L00-12484.jpg 4 50 7

V dobách, kdy bylo zvykem upalovat nevinné ženy za kacířství a škrtit je za provozování magie, bylo nanejvýš nebezpečné vstoupit do služeb zrádce a špehovat samotnou královnu. Hannah, židovská dívka prchající před inkvizicí, přichází ke královskému dvoru, kam ji s tajným úkolem vyslal pohledný Robert Dudley. Dívka má pod maskou dvorního šaška sledovat princeznu Marii Tudorovnu, opomíjenou dědičku trůnu krále Eduarda. Namísto kruté tyranky, za jakou je Marie považována, však Hannah potká obdivuhodnou ženu, která trpělivě čeká na svou příležitost a přeje si pro království jen to nejlepší. Naopak její sestra Alžběta číhá na každou Mariinu chybu a prahne po její smrti. Hannah je vtažena do složitého nepřátelského vztahu mezi soupeřícími dcerami Jindřicha VIII., rozervána mezi náklonností k Dudleymu a povinnostmi vůči své rodině. Dokáže obstát v náročné zkoušce a přečkat nebezpečné časy?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Queens Fool , 2003


více info...

Přidat komentář

VendulaB
04.08.2022 4 z 5

Pro mě doposud nejslabší kniha oblíbené autorky. Příběh byl sice zajímavý a čtivý, ale přišel mi příliš nereálný - obyčejná poddaná se stane důvěrnicí tří nejvýznamnějších osob v království a hovoří s nimi jako rovná s rovným? Za mně příliš. Ale jako příjemná oddechovka proč ne.

tomnathaniel
15.10.2017

Po Králově přízni, přičemž jsem nejdříve viděl film a pak četl knihu, jsem v případě románů Philipy Gregory sahal po těch, které se tykají Alžběty I. Jako velký milovník všeho anglického jsem nemohl nepřejít román o dcerách Jindřicha VIII jen tak. Královnin šašek byl pro mě prvním románem z trojice, v nichž se Philippa Alžbětě věnuje. Považuji knihu za nejtemnější od Philippy, kterou z období života Alžběty napsala. Hannah mi nepřišla ani zdaleka otravná. Některé události byly snadno předvidatelné, ale naopak jsem se divil nad charakterem Marie Tudorovny ke své nevlastní sestře. Kdo viděl film s Cate Blanchet ví, jaka Marie byla.


LenkaKa
10.11.2015 4 z 5

Příběh krále Jindřicha VIII mě vždycky zajímal a teď jsem postoupila i k jeho dcerám. Moc pěkné a zajímavé čtení pro každého, kdo má rád historické knihy.

Babo
21.09.2015 4 z 5

KNIHOU JSEM SI OSVĚŽILA PŘÍBĚH KRÁLOVNY MARIE , DCERY JINDŘICHA VIII.
BYLO TO PŘÍJEMNÉ ČTENÍ , TAKŽE KDO MÁ RÁD HISTORICKÉ PŘÍBĚHY , MYSLÍM,ŽE NEBUDE ZKLAMANÝ.

Kodetka
14.08.2015 5 z 5

Tato kniha je taková oddechovka. Zajímavý příběh, rychlé obraty událostí, naplněná i nenaplněná láska. Jen mě trochu štvala ta Hana, jak byla umanutá, zároveň přelétavá a hlavně nerozhodná, ale to byla podstata knihy, že... ;-)

kika 13
06.11.2012 3 z 5

Né vždy stačí láska na vítězství.Na královském dvoře se žije jinak.Pěkné čtení.

Radkab.
08.02.2012 5 z 5

Tahle knížka byla první, kterou jsem od Philippy Gregory přečetla. Ale rozhodně nebyla poslední :)