Taliesin

Taliesin https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43728/pendragonsky-cyklus--43728.jpg 4 14 2

Pendragonský cyklus série

1. díl

Taliesin je úvodní román pentalogie, ve které si autor vytyčil velice ambiciózní cíl - zmapovat artušovský mýtus a propojit ho s mýtem o potopení Atlantidy do fungujícího, čtivého a kompaktního celku. Navíc by měl být literárně kvalitní a čtenáři by měl nenásilnou a zajímavou formou představit počátky křesťanství v Anglii.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Taliesin , 1987


více info...

Přidat komentář

renefer
15.11.2016 3 z 5

Nějak mi tam chyběl nějaký napínavější děj. Pokud už se rýsoval nějaký slibný příběh, je přeskočen a shrnut do dvou vět. A konec je smutný, což mě přinutilo dát dolů další hvězdičku.

trudoš
13.07.2015 2 z 5

Stephen Lawhead vypráví svou verzi artušovského příběhu okořeněnou o pád Atlantis, to vše ve stylu starých legend. Nešetří popisy zaniklých krajů, naštěstí to však nejde na úkor děje. Ten ale i přesto na můj vkus postrádal nějaké výraznější známky akce. Hrdinové se jen průběžně přemisťovali z místa na místo a mluvili o Temných časech, které na lidstvo čekají. Ovšem skutek utek. Nic, jen pár potyček na začátku. Ale jinak se tu hodně zpívá a disputuje o Bohu, což bohužel není tak úplně téma, které by mě fascinovalo. Fajn je, že postavy nejsou černobílé, takže ne vždy bylo jasné, co přesně se od koho dalo očekávat. Jenže ani tak jsem tomu nebyl schopný přijít úplně na chuť.