Star Wars: Moře v plamenech - Pevnost Vader

Star Wars: Moře v plamenech - Pevnost Vader https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469376/bmid_star-wars-more-v-plamenech-pevnost--e2K-469376.jpg 4 48 10

Star Wars - Darth Vader II. série

< 2. díl

Star Wars (2015) série

9. díl

Darth Vader, mocný sithský učedník císaře Palpatina, nelítostně pronásleduje poslední přeživší Jedie, kteří by mohli ohrozit vládu velkého Galaktického impéria. Na rozkaz svého mistra se Vader spolu s inkvizitory vydává na vodní svět Mon Cala, aby zde pátral po skrytém nepříteli, který na planetě podněcuje vzdor vůči Novému řádu. Jedi stojící v pozadí tohoto odporu musí být zlikvidován za každou cenu a jiskra rebelie na Mon Cale zadušena v zárodku… Po odhalení zrádců v samotném srdci Inkvizitoria se Vader znovu vrací na Mustafar. Na sopečné planetě, z jejíhož popela povstal, bude čelit ozvěnám minulosti a započne s budováním své pevnosti, velkolepého díla temné strany Síly, jež se zrodilo v mysli pradávného sithského lorda Dartha Momina…... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Star Wars: Darth Vader - Dark Lord of the Sith Vol. 2 , 2020


více info...

Přidat komentář

Norri
31.01.2024 4 z 5

Tohle je opět velmi povedená kniha. Charles Soule jede. Darth Vadera musíte obdivovat i nenávidět zároveň a Soule tyto emoce umě zprostředkovává. Pro celou knihu, vyjma jednoho sešitu, zůstal v roli kreslíře Giuseppe Camuncoli, který se u mě dobře zapsal už v minulé knize. Má velmi pěknou kresbu bez výraznější osobité stylizace. Přesně to od Star Wars komiksu očekávám, tj. vizuální zážitek podobný filmům.

Hned v prvním příběhu Moře v plamenech se odehrávají důležité události pro celý Star Wars vesmír. Právě tady je zažehnut oheň revoluce. Tady na vodní planetě Mon Cala. Příběh je pěkně vyprávěný a pěkně využívá prostředí vodní planety.

Druhý velký příběh knihy je Pevnost Vader. Vader se v něm opět vrací na planetu Mustafar. Na planetu, na které je velká koncentrace temné strany síly, na které se zrodil jeho rudý meč a konečně na které se v plamenech zrodil samotný Vader. Chce si zde postavit svou pevnost, ve které by mohl studovat temnou stranu a dostat od ní vše, po čem touží. Příběh není úplně špatně vyprávěný, má zajímavé momenty, ale tak nějak mě neuspokojil. Místo jasného vypointovaného vyvrcholení jsem dostal metafyzický závěr, který mi nenabídl jednoznačné odpovědi a závěry. Škoda.

Kniha obsahuje také kratší příběhy. Jeden z nich se jmenuje Technologická hrozba. Napsal ho Chuck Wendig a nakreslil Leonard Kirk. Ač je krátký, tak obsahuje dvě zásadní informace. Jednak poodhaluje jednu z motivací Darth Vadera a vysvětluje některé jeho činy z toho vyplývající. Potom také dává určité pozadí událostem z filmu Rouge One. Pro mě je to velmi užitečný příběh. Kresba Leonarda Kirka dokonale splynula s kresbou Giuseppe Camuncoliho. Víceméně jsem si nebyl jistý, který sešit Kirk kreslil.

Druhým krátkým příběhem je Nebezpečné území. Tarkin se skupinou lovců se snaží ulovit Dartha Vadera. Proč a jak se dozvíte při čtení. Někomu to může připadat zajímavé, ale mě to nic nedalo.

DK_Ronie
27.12.2022 5 z 5

Proste Vader... i kdyz z tech vsech komiksovych knih s Vaderem radim tuto trochu niz v zebricku.


GoodGames
09.08.2022 4 z 5

Ďalší vydarený komiks z obľúbeného Star Wars univerza. Tentokrát je v hlavnej úlohe Darth Vader a príbehy s ním sú poriadne akčné, plné súbojov a výbuchov. Na svoje si prídu hlavne jeho fanúšikovia, ale samozrejme scenáre aj vkusne dotvárajú už známe príbehy z filmov či seriálov. Ak máte radi Star Wars, určite nebudete sklamaní.

Palorizek85
04.08.2022 5 z 5

Mnohem lepší než válka na Sho-Torunu. I když stále nemusím inkvizitory, bylo to hezky zpracováno a bylo to takové "starwarsavské".

ArkAngel
23.03.2022 4 z 5

Druhý svazek o Vaderovi po třetí epizodě dojíždí Soulův run, kdy se spolu s temným lordem a Inkvizitory vydáváme na Mon Calu lovit Jedie. Příběh tak propojuje klonové války s Rogue One, na což navazují další příběhy s Krennicem, Tarkinem a následně výstavbou pevnosti na Mustafaru. Hlavně poslední příběh si pohrává s myšlenkou Sithských artefaktů a různých projekcí. Vader tak čelí všemožným vizím, které mu ukazují jeho minulost i milované, které ztratil. Mominův příběh zde však nekončí, protože Soule si s jeho maskou pohrál ještě v Landovi.

venomslav
02.03.2022 5 z 5

Další výborný SW komiks. V komiksu vyniká hlavně poslední příběh.

daniel6725
31.08.2021 3 z 5

Ke knize jsem se dostal náhodou v levných knihách a bylo to mé první střetnutí s komiksem Hvězdných válek. Nejsem komiksový, přesto musím uznat, že je to ztvárněno moc hezky a přehledně. Co bych vytkl, tak je děj příběhů, které jsou sice do jisté míry zábavné, ale nijak zvlášť nerozvíjí příběh - jde v podstatě o 4 náhodné epizody z Vaderova života, kde působí jako správný villian a ukazuje to, co nás na něm asi nejvíce přitahuje - nezkrotnou a brutální sílu.

Zak66
19.07.2021 5 z 5

Super komiks, který bavil od začátku do konce. Obsahuje 4 příběhy. První a poslední příběhy jsou velice povedený a v místech opravdu epický. Druhý a třetí jsou podstatně kratší, ale i tak dobře baví. Za mě výborný komiks.

KubaHanzelin
30.05.2021 5 z 5

Bezkonkurenčně (zatím) nejlepší Vaderovský komiks co u nás vyšel, všechny příběhy stály za to, ale hlavně ten poslední, no, slzička skoro ukápla..
.
.
"Já jsem tvůj otec!"

DennisMoore
29.05.2021 5 z 5

Číst tuhle knihu bylo (zase) jako se dívat na výborný film. Autoři všech příběhů senzačně pracují se známými postavami od klasických Star Wars přes prostřední trilogii po Klonové války a Rogue One a přirozeně je zapojují do neokoukaných situací na neokoukaných místech. První povídka je atmosférou podobná právě Rogue One, následují dvě kratší (jedna v hlavní roli s Tarkinem) a na závěr nejdelší titulní, v níž se Vader zabydluje na Mustafaru a ve finále prožije senzační vizi složenou z nejznámějších Anakinových momentů a mazaných variací na ně. Obzvlášť mě potěšilo jedno "Já jsem tvůj otec," které rozjíždí poměrně zajímavou teorii. Ani Skywalkerové to s otci prostě nikdy neměli jednoduché :)

Štítky knihy

Star Wars Darth Vader

Autoři knihy

Charles Soule
americká, 1974
Chuck Wendig
americká, 1976