Sensei ze Šambaly I

Sensei ze Šambaly I https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/126586/bmid_sensei-ze-sambaly-i-XXW-126586.jpg 5 40 10

Sensei ze Šambaly série

1. díl >

Kniha byla sepsána podle zápisků bývalé maturantky, která ve svém deníku zachycuje události z let 1990 - 1991. Tato kniha odkrývá vnitřní svět šestnáctileté dívky, která se najednou ocitla tváří v tvář smrti. To ji donutilo přehodnotit svůj život a hledat odpovědí na věčné otázky: "V čem spočívá smysl života? Kdo doopravdy jsem? Proč je většina lidí na světě věřících? Vždyť když věří, znamená to, že v něco doufají. Jakým způsobem dosahují velcí své vnitřní nesmrtelnosti? Co se skrývá za pochopením podstaty člověka?" Nespoutaná energie vnitřního hledání ji přivede k setkání se zvláštním, velmi vzdělaným mužem, mistrem východních bojových umění a velmi tajemnou osobou - Senseiem. Senseiův neobvyklý pohled na svět, který proniká až do samotné hloubky duše, jeho fascinující filozofie a znalosti o světě a o člověku, dynamické bojové umění a moudrost v každodenních situacích, alternativní medicína, starobylé duchovní praktiky (včetně účinné techniky k ovládnutí negativních myšlenek), projevy fenomenálních lidských schopností. To všechno a mnoho dalšího hrdinka pozná, když se seznámí se světem Senseie. Nejdůležitější je ale to, že najde odpovědi na své hlavní vnitřní otázky a na základě své vlastní zkušenosti pozná, že je lidem darována shora nejmocnější tvořivá síla - síla víry a lásky.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Ibis
Originální název:

Sensej. Iskonnyj Šambaly , 2005


více info...

Přidat komentář

jana1306
25.07.2021 5 z 5

Knihu mi doporučil bratranec a také mi jí hned půjčil. Mile mě překvapilo, že je psaná jako příběh ne jen "suchá teorie".
Už při čtení jsem pocítila obrovskou vděčnost, že někdo dokáže velmi srozumitelně popsat to, co každý v sobě hledá - lásku.
Kniha ve mě vyvolala touhu po vědění, učení a hledání sama sebe.
Jdu pokračovat dalším dílem a rozhodně se k celé sérii budu vracet, protože při čtení opakovaně vždy najdu jiné informace, názory, které mě na poprvé minuly.

Bafy
05.03.2021 5 z 5

"Lidé umí číst knihy v mnoha jazycích, ale neumí číst knihu vlastního života "
Myslím že k této knize je zbytečné cokoli dodávat boť každý si ke svému poznání musí dozrát.....


knihyKeMne
12.03.2020 5 z 5

A tohle bylo co? :-O

Kniha působí jako autobiografie, zápisky 16leté dívky o jejím hledání smyslu života, který nalezla díky svému učiteli bojových umění.

Zpočátku to bylo těžké se naladit. Bojová umění není můj koníček a vtípky, kterými se baví ruská mládež, mi připadaly trochu jako ztráta času.

Ale pak to přišlo. Osobnost Senseie začala působit i na mě a kniha ve mně začala cosi vyvolávat. Nečekaně. Se zaujetím jsem pak už četla dál, a předchozí výhrady najednou přestaly působit rušivě.

Kniha je o hledání. Nejen autorčině, ale i dalších osob, které za Senseiem přicházejí. A on nikoho neodmítne a trpělivě vysvětluje a rozdává lásku a uzdravení duše i těla.

Senseiova slova jsou mnohdy příliš složitá, technicky vědecká, ale v zásadě nejsou v rozporu s tím, co už vím. Až na jistou kontroverznost ve výkladu zmrtvýchvstání Krista.

A tak oproti dojmu z prvních stran nakonec knihu doporučuju. Všem hledajícím. A jdu do dalších dílů.

roman44
30.01.2020 5 z 5

Toto je prvá kniha od Anastasie Novych, ktorú som čítal. Zo začiatku som mal čudný pocit, ktorý ma odhováral od čítania, ale po nejakom čase som to nejako prekonal a čítal. Od začiatku knihy ma zaujalo, ako hlavná hrdinka hľadá Pravdu - čo je zmysel života, čo poznali proroci, aký bol ich vnútorný svet. Počas čítania som akoby tiež s autorkou hľadal tieto odpovede, vnútorne ma zaujímalo to isté ako autorku. Samotná postava Sensei, akoby bol cítiť v mojom vnútri, neviem, ako to lepšie popísať. Tie múdra, ktoré sú v knihe uvedené ... až som sa čudoval, že z jednej strany je to literatúra, ale z druhej strany, ako to mohol jeden človek napísať - teda vymyslieť? Niečo za tým bolo :) Toľko múdrosti, príbehov, podobenstiev s hlbokým zmyslom... možno som nepochopil všetko, ale cítim, že pri každom prečítaní po určitom čase objavujem hlbší zmysel, ktorý je v tejto knihe vložený.
Najviac ma však zaujala debata Senseia s chlapcom, ktorý sa ho pýta na svoje vnútorné otázky o Bohu, o Duši, o zmysle života atď. Pri čítaní som doslova cítil ten príval Lásky vnútri, a obrovskú vďačnosť za to, že vôbec niečo také existuje, táto kniha, tá možnosť sa k nej dostať atď. Neviem to správne opísať :)

Po prečítaní jednotky som hneď pokračoval s ďalšími knihami zo série. Nasledujúce knihy Sensei 2, 3 a 4 na seba naväzujú.
Odporúčam s obrovskou vďačnosťou, že som sa k tejto knihe mohol dostať :)

Ohajdová
11.12.2019 5 z 5

Všetky knihy od Anastasii Nových sú úžasné a zmenili my život. Nielenže pomáhajú pochopiť v nás skryté hĺbky, ktoré nechápeme, či sa jedná o pocity z myslenia, alebo našich činov. Nielenže vysvetlí mnoho, pri tom dnešnom chaose a ubehanom živote, keď po dlhom a náročnom dni, vyčerpaný, nedokážeme zabrániť myšlenkám, aby utíchli,takže vám nedovolia späť a oddychovať. Koho za to a nahromadené nešťastie obviniť?
V týchto knihách je pravda? Čomu mám veriť?
Aj mňe sa táto otázka zjavila, lenže pocity vo vnútri nedovolili si ju už ani povšimnúť. Stačí sa porozhliadnúť okolo seba a sledovať, čo sa deje. A ak si prečítal aspoň jednu knihu, cítiš a vieš že v nej je pravda. Vrele doporučujem každému.

VODASTANA
16.10.2018

Sensei ze Šambaly, to je skutečkně Igor Michailovič Danilov,ten lékař z Kyjeva

peju
15.08.2017 5 z 5

Užasná kniha, vlastně série, kterou cítíte duší a jasně tak poznáváte hluboká moudra, která se přímo dotýkají vašeho srdce.
Vzhledem k hloubce knihy a jasné identifikaci skutečné pravdy to sice není podstatné, ale pokud by někoho zajímalo, tak jako mě, tak i postava senseie je dle mého názoru skutečná a jedná se o akademického profesora I. M. Danilova, který má více než dvacetileté zkušenosti s neinvazivními metodami léčení páteře a je majitelem mnoha lékařských patentů. Sám také knihy píše a kromě značných odborných znalostí disponuje též obrovskou duchovní moudrostí......

stellaria
03.12.2016 5 z 5

Jedna z kníh, ktoré vám môžu zmeniť život alebo ovplyvnia celý váš ďalší život...pre každého, kto chce so sebou pracovať v duchovnom zmysle. Nie je z kníh, ktoré si stačí raz prečítať, ale z tých, ku ktorým sa opakovane vraciame, nielen pre útechu a podporu, no zakaždým tam objavíme niečo "nové" resp. tým, ako sa posúvame vo vývoji, získavame pochopenie, poznanie a objavujeme nové súvislosti vo vzťahu k sebe, k Bohu (niekomu je možno bližší výraz Zdroju, Najvyššej inteligencii a pod.), k svetu (nielen fyzickému), k blízkym, ale aj k ľudom, ktorých tzv. "nemusíme". Vrelo odporúčam.

KetrinZel
23.03.2014

Moc se mi líbila. Je plná moudrostí, informací a seznamuje a nekriticky srovnává různá učení, víry a hlavní životní filosofie.

venulka.b
19.05.2013 5 z 5

Kniha Sensei ze Šambaly se mi dostala do rukou víceméně náhodou, paní v knihovně mi ji doporučila jako velmi zajimavé a inspirující čtení a vzhledem k tomu, že zná můj čtecí vkus, myslela si, že by se mi kniha mohla líbit. A měla pravdu. Kniha mi dala spoustu námětů k zamyšlení a rad, podle kterých se řídit, aby člověk našel smysl života a odpověď na spoustu otázek, které trápí téměř každého z nás.
Není to kniha o Bohu. Je to o té "vyšší" moci. Každý jí nazývá jinak. Každopádně asi nejdůležitější myšlenka, co se v knize vyskytuje je: věřit.
Takže pokud jste četli třeba knihu Tajemství od Rhondy Byrne, určitě se vám i tato kniha bude dobře číst.

Autorovy další knížky

2014  63%AllatRa
2012  91%Sensei ze Šambaly I
2014  96%Ezoosmóza
2013  93%Sensei ze Šambaly IV
2012  93%Sensei ze Šambaly III