Rivalky u dvora Tudorovců

Rivalky u dvora Tudorovců https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335489/bmid_rivalky-u-dvora-tudorovcu-JTi-335489.jpg 4 15 3

Tudor Court série

< 2. díl >

Historický román z prostředí anglického královského dvora 16. století je plný intrik a emocí. Budoucnost Alžběty Staffordové, dvorní dámy královny Kateřiny a zároveň dcery vévody z Buckinghamu, se zdá zcela jasná. Když však její otec slíbí, že ji dá za manželku Thomasovi Howardovi, třetímu vévodovi z Norfolku, bystrá a kurážná dívka je nucena obětovat všechny své sny a konat povinnost. Kupodivu zjišťuje, že ke svému mocnému manželovi cítí nebývalou vášeň. A když si její muž najde milenku, je odhodlaná bojovat za svou lásku i čest… Naivní a přístupnou Bess Hollandovou dokáže vévoda z Norfolku snadno okouzlit, její oddanost odměňuje dary a obdivem. Bess a Alžběta celá léta soupeří o jeho city. Obě však mohou jen přihlížet vášni, jíž se nemůže postavit žádná jiná: Norfolkově posedlosti dostat jméno Howardů do královského rodokmenu. V době, kdy vycházejí najevo jeho intriky – vedoucí mimo jiné i k spornému manželství jeho neteře Anny Boleynové s králem Jindřichem VIII., je oddanost obou žen podrobena zkoušce. V době nemilosrdných poprav nezůstane nepotrestána žádná prospěchářská snaha a Alžběta i Bess budou muset překonat snad ještě hrozivější sílu, než je popravčí sekera.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Oldag
Originální název:

Rivals in the Tudor Court , 2011


více info...

Přidat komentář

Markett
10.07.2022 5 z 5

Je to už docela dlouho, co jsem četla předchozí díl, který se mi moc líbil, a když jsem konečně sáhla po tom dalším, doufala jsem, že bude stejně dobrý jako ten první. A upřímně řečeno, tenhle díl mi přišel o něco lepší.
Moc se mi líbilo, že autorka vyprávěla příběh z pohledů tří hlavních postav - Thomas, Alžběta a Bess, díky tomu bylo možné sledovat pohled každého zvlášť. Knížka se krásně četla, příběh plynul jedna radost. Myslím, že je to opravdu dobré čtení, pokud někoho baví Tudorovci, určitě takhle knížka moc potěší každého čtenáře.
Jediná věc, že které jsem tak nadšená nebyla, tak je obálka, ta se opravdu nepovedla, ale tady se rozhodne nevyplatí hodnotit knihu dle obálky, protože příběh za přečtení rozhodně stojí.

knihovnička007
24.11.2020 5 z 5

Pokud si odmyslíte naprosto příšernou obálku, dostanete nádherný příběh. Příběh o třetím vévodovi z Norfolku a jeho životě. Moc se mi líbilo číst vývoj té postavy. Od mladické nevinnosti, přes bolesti života po zatrpklého starého chlapa, který jde kvůli moci přes mrtvoly. A to doslova. Život se s Thomasem nemazlil, on zatrpkl a našel svůj smysl života v boji o moc, intrikaření a práci pro krále. Ať to znamenalo cokoliv.
Pro mne opravdu úžasné čtení. Nevadilo mi, že jste se nic nového vlastně nedozvěděla, ale líbilo se mi, že je na stejnou věc nahlíženo z více pohledů a to miluju. Neměl to nikdo jednoduché... Jak Alžběta, tak Bess a ani Thomas. Dokáže si někdo v dnešní době představit, že by v jedné rodině přišel o šest dětí a bál se k dětem přilnout, když zase umřou? Občas hodně smutné čtení...
Určitě doporučuji k přečtení!! Spoustu důležitých historických událostí, krásně a srozumitelně napsáno i pro ty, kteří o Tudorovcích (zatím) moc nevěděli.


orinka3
29.12.2017 5 z 5

Výborně napsaná kniha. Z pohledu hlavních postav románu se dostáváme přímo do centra dění v době Jindřicha VIII. A vidíme, co s člověkem dělá touha po moci, sledujeme jeho cestu do pekel. Thomas jde opravdu přes mrtvoly a všecko si omluví. Stejně dobře je vykreslena postava jeho manželky i konkubíny, všechny postavy jsou zpracovány pečlivě a živě. Autorka nenapsala líbivý a plytký příběh z doby Tudorovců, ale velmi solidní dílo.

Štítky knihy

Jindřich VIII. Tudor, král, 1491-1547

Autorovy další knížky

D. L. Bogdan
americká, 1978
2011  87%Tajemství tudorského dvora
2018  80%Zapomenutá královna
2017  84%Rivalky u dvora Tudorovců

Kniha Rivalky u dvora Tudorovců je v

Přečtených21x
Doporučených2x
Knihotéce71x
Chystám se číst14x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x