Oživovateľ

Oživovateľ https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193582/ozivovatel-193582.jpg 4 214 62

Oživovatel série

1. díl

Oživovatelia majú schopnosť prebudiť nedávno zosnulých, aby vypovedali o svojej smrti. Dvanásť rokov po prvom úspešnom oživení ich verejnosť konečne ako-tak prijíma. Výpovede mŕtvych sa začínajú akceptovať v procesoch. Súdne oživovanie sa stáva bežnou súčasťou policajného vyšetrovania. V Spojených štátoch oživovatelia patria do právomoci Súdnej oživovateľskej služby. Jonah Miller je aj napriek svojej problematickej minulosti jedným z najlepších oživovateľov. Pri oživení obete brutálnej vraždy sa stretne s čímsi desivým. Niečo ho sleduje. Čaká. Striehne. Nadriadení ho uisťujú, že ide len o výplod jeho fantázie a dôsledok stresu. On sám o tom pochybuje. Potom zavraždia Daniela Harkera, novinára, ktorý ako prvý dostal oživenie do povedomia širokej verejnosti. Jonah sa chtiac-nechtiac zapája do vyšetrovania. Spolu s Harkerovou dcérou Annabel sa zúfalo pokúšajú odhaliť vinníkov a postaviť ich pred súd. Čoskoro sa im však postavia do cesty dávno zabudnuté pravdy. Spochybnia všetko, čo Jonah vyznáva, a hrozia zničením celého ľudstva, ak ich včas nezastaví...... celý text

Romány Thrillery Fantasy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Revival , 2013


více info...

Přidat komentář

.Tera.
27.03.2024 1 z 5

Nápad super, ale to je tak vše. Kniha není ani napínavá ani strašidelná. Snažila jsem se pokračovat ve čtení, ale musela jsem se vyloženě nutit a vždycky to dopadlo ztrátou pozornosti. Pořád dokola se popisují nepodstatné situace, děj se nikam neposouva a celkově mi asi autorův styl psaní moc nesedl. Škoda, protože z nápadu se toho dalo vytřískat hodně.

LucYfer666
19.03.2024 5 z 5

Vynikající nápad, skvělé zpracování, věrohodnost, hutnost a svižnost - vše ve velmi příjemné rovnováze. Přál bych si, aby autor napsal víc podobných knih.


ja.kordo
20.06.2023 3 z 5

Zaujímavé čítanie - taktiež dosť napínavé - ktoré v mojich očiach ťahá dole nie práve vydarený záver (ale tiež nie vyslovene zlý). Určite by som však odporučil, ak vás zaujala čo i len základná premisa, ktorá je podľa mňa dosť fascinujúca.

caldap
02.01.2022 4 z 5

Originální příběh, trošku déle mi trvalo než jsem knihu přečetla. Čekala jsem od knihy více.

Lokina
30.08.2020 4 z 5

Knihu jsem si kupovala nejen kvůli její obálce, protože v knihovně takovou knihu s děsivě krásným obalem nemám. Kniha mě oslovila svým tématem, oživování mrtvých znělo velmi dobře a já doufala v neobvyklý thriller okořeněný o nadpřirozeno a tajemno.
Začátek byl velice slibný, napínavý s kapkou hororové atmosféry. Zhruba před polovinou se příběh začal zpomalovat a některé pasáže mě nudily a nevěnovala jsem příběhu takovou pozornost. Závěrečné vyústění příběhu a jeho průběh mě bavil, ale myšlenka konce světa mě nijak nenadchla. Epilog mě zklamal jen tím, že mě navnadil na pokračování, kterého se asi nedočkáme.
Čekala jsem spíše duchařský thriller v noir stylu, ale i tak kniha nebyla špatná a autor
má u mě velké plus za kreativní téma.

Ráďa505
19.03.2020 3 z 5

Velice zajímavé a originální téma. První polovina knihy mě opravdu bavila a četla se dobře s očekáváním, co se z toho vyvine. Druhá polovina byla ale taková nepřehledná, zamotaná a "zrychlená"... Otevřený konec se dal předvídat.

ElaMi
13.02.2020 3 z 5

Dobra myslienka, pribeh prepracovany. Kniha ma bavila, trochu som musela nad nou rozmyslat, nebola to oddychovka, niektore pasaze by som skratila ale kniha bola v pohode a ku koncu by som len dodala ze by som chcela precitat druhu cast

smejkalova.m
21.09.2019 4 z 5

Hodně zajímavý námět. Dlouho mi ležela v knihovně, není to tak špatné jak jsem si myslela, že bude. Kniha má bezvadnou obálku, musí se nad čtením trochu přemýšlet ale jinak fajn. :)

NymphMaeve
23.10.2018 3 z 5

Velká očekávání, opravdu zajímavé téma a nápad. Trochu zklamání, příběh docela vágní, rozvláčný, přehršel nepotřebných postav, ale vcelku zajímavé pojetí. Konec (cca 150 stran) doporučuji přečíst najednou, nehrozí pak ztrácení se v ději. V začátku vypadá zápletka úplně jinak než kam se vyvine po polovině děje, nicméně dost oceňuji popisy situací a oživování samotného. Johan mi docela přirostl k srdci, v reálu bych ho ale ocenit neuměla. Hrozba apokalypsy je pak trochu klišé, které mi tam nepasovalo, ale autorovi se to nakonec vše podařilo do děje hladce začlenit a vše vysvětlit, částečně otevřený konec chápu vzhledem k tomu, že je toto první díl ze série. Nepodařilo se mi však zjistit, zda se další díly vůbec chystají vyjít. Uvidíme. Pokud vyjdou, určitě dám dalšímu dílu šanci.

trudoš
30.11.2017 3 z 5

Atmosférická detektivka okořeněná hororovým motivem oživování zavražděných, kteří pak vypovídají o pachatelích. Samotný nápad je neskutečně skvělý, přičemž Seth Patrick si hezky pohrál s detaily, takže to celé působí logicky a uvěřitelně. Oproti tomu zápletka podobnou prověrkou neprošla a v románu jakoby hrála vedlejší roli. Což je znát hlavně v první půli, protože jak román pěkně začne, ve chvíli, kdy dojde na uvedení do prostředí, autor se příliš soustředí na problematiku kolem polozombíků, než že by se dělo něco podstatného. Při zpětné rekapitulaci mi pak nejednou přišlo na mysl, jestli tak prostá osnova skutečně potřebovala celých čtyři sta stran. Podobně se to má i s postavami, suchými jak britský humor, jehož je ve vyprávění ostatně vůbec pomálu. Což je rozhodně škoda, takhle šílený námět by si nějaké to odlehčení v dialozích zasloužil.
Přesto musím ocenit autorovu imaginaci ohledně povolávání mrtvých. Výsledek je ovšem na horor příliš rozvláčný a na detektivku zas primitivní.

Petroff
30.08.2017 2 z 5

Hodně dobrej začátek, nijakej a nudnej prostředek a konec. Nedoporučuju. Ztráta času.

mrliš
30.06.2017 4 z 5

Kniha je pěkně napsaná ale přesto mám pocit, že tento originální námět není moc dobře využitý. Začátek, který nás uvede do procesů oživování je opravdu parádní, pak to začne sem tam pokulhávat. Co mi tam trochu vadilo? Místy až moc dotěrný parťák Never, který hlavní postavu Jonaha hlídal jako žárlivá ženská. Závěr mě trochu zklamal. Čekal jsem velkolepější zakončení. Ale jinak vřele doporučuji. Příběh je to zajímaví a stojí za přečtení.

Kerberos
19.06.2017 4 z 5

Zvláštní téma,ale líbilo se mi to.

petra4080
12.06.2017 3 z 5

První polovina knihy je naprosto úžasná, originální zápletka, krásně vykreslené postavy, příjemný spád. Bohužel v druhé části jsem se začala nehorázně nudit, dala by se zkrátit minimálně na polovinu.
Pokud měl autor v úmyslu vyvolat ve čtenáři hrůzu, tak se mu to naprosto nepovedlo.

Makoves
04.04.2017 3 z 5

Toto dílko je jako kobliha. Chcete-li se dostat k marmeládě, musíte se nejprve prokousat suchou hmotou. Ale nakonec uvidíte, že to za to stálo.

SeverusSnape
22.03.2017 4 z 5

Napínavý a strhující,mrazivý příběh s velmi zajímavým a zvláštním námětem

Majdule
24.02.2017 3 z 5

Můj první dojem z této knihy: znepokojivé! Scény s oživováním v sobě mají silný potenciál, vzbuzují strach i fascinaci. To, co cítíme v pozadí, přitahuje i děsí.
Příběh sám je poté zajímavý v obou liniích, jak v Jonahově, který se potkává s něčím, čemu nerozumí, tak Danielově a následně Annabelině, kteří jsou v ději "osobně" zainteresováni.
Autor má cit pro plynulost, takže kniha se navíc dobře čte. Největší slabinou tak paradoxně je to, co mi jí osobně umožnilo dočíst až do konce. Autor totiž po chvíli katarze, kdy vzbudí očekávání a strach, servíruje doslova velkorysé porce oddechových pasáží. Zachází pak do takových detailů, že ztratí švih a právě ono napětí a spád.
Příběh postupně nabude podoby konspirační teorie, na což ovšem já docela slyším, a po polovině zrychluje do skvěle gradovaného závěru, který navíc zcela otevřeně slibuje pokračování. To vše se přičítá autorovi k dobru. Škoda jen, že lépe nevyužil ten naznačený potenciál čtenáře chytit a vytáhnout na světlo skutečný děs.
70 %

jan0223
31.01.2017 3 z 5

Kniha se zajímavým námětem, ale bohužel mám pocit že se autor mnohdy zbytečně snaží příliš vystihnout prostředí, pocity a emoce a uniká mu čtivost a vtáhnutí čtenáře do komplexního děje a přípravy na děj budoucí, zbytečně se ale musí čtenář prokousávat nudnými pasážemi, které mohli být využity jinak a podpořit celkový děj a dojem. Ale jinak přes některé drobné nedostatky má kniha přímý děj směřující k překvapivému rozuzlení. Pro mě je to takový typ knihy který nenadchne ale ani neurazí a svého čtenáře si určitě najde. Rád jsem si ji přečetl, není to kniha ke které by jsem vrátil, leda až po hodně dlouhé době.
HA-RY

Daenerys
08.11.2016 1 z 5

Někdy uprostřed mě to začlo konečně trochu zajímat, ale zas to bohužel přešlo. Neseděl mi styl, špatně se mi to četlo, měla jsem pocit, že jsem pořád na místě, že otáčím stránky, ale popisuje se pořád ta samá věc. Je pravda, že začátek má v sobě docela potenciál a čtenář je trochu nucen pokračovat ve čtení v napětí, co se z toho teda vlastně vyklube - no a ona se vyklubala slátanina jak z béčkového filmu.

Shou
12.10.2016 4 z 5

Pre mňa to bola kniha zaujímavá.
Hlavná myšlienka oživovania mŕtvych mi prišla fascinujúca. Opisy pocitov pri oživovaní rozložených, dobitých alebo obhorených tiel boli zaujímavé a dosť podrboné. Postavy rôznorodé akurát možno zbytočne veľa. Čo ma ale najviac zaujalo bola racionalizácia. Ako autor do podrobna rozoberal a opisoval oživovanie mŕtvych z odborného hľadiska, akoby to bola tá najbežnejšia vec na svete.
Prevedenie bolo však slabšie. Je to autorova prvotina, čo mi prišlo aj dosť zrejmé. A koniec mi už prišiel príliš jednoduchý a nedomyslený.
Avšak celkový dojem na mňa kniha urobila dobrý.