Příliš mnoho strašidel

Příliš mnoho strašidel https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56919/prilis-mnoho-strasidel-56919.jpg 3 22 4

Zuzana Wilder série

< 7. díl >

Čeho je moc, toho je příliš, říkávala babička malé Zuzaně. A ta se v sedmém příběhu detektivní série z Kanárských ostrovů přesvědčí o tom, že staré české přísloví stále platí.

Přidat komentář

FlLys
11.07.2019 1 z 5

Detektivka? Spíš bych to nazvala román pro ženy, vražda se tam sice stala, ale k žádnému vyšetřování nedošlo. A jakou roli tam hrál strašidelný dům, který si hlavní hrdinka koupila? A vyhnala z něj strašidla?

Iki1
28.02.2019 1 z 5

Edice Původní česká detektivka má určitý standard, který pravda není příliš vysoký. Sem tam ho některá z knih převýší. Toto dílko tuto edici sráží naopak hodně dolů. S detektivkou nemá naprosto nic společného. Autorka svou hlavní postavu Zuzanu Wilder posílá střídavě do Čech a na Kanárské ostrovy bez sebemenšího plánu, co by tu mohla činit. Naprosto živelně se tak odvíjí příběh, kterému navíc chybí alespoň základní dějový konstrukt. Aby autorka knihu oživila, najdeme tu alespoň strašidla. Ani ta do děje nezasahují, takže z něj spíš čouhají jako sláma z bot. V knize tedy najdeme dějové střípky sesypané na hromádku, naprosto nedržící pohromadě a ani na poslední stránce není jasné, co to mělo znamenat. Snad že vydavatelství ze zoufalství tlačilo na autorku, aby rychle dodala jakýs takýs rukopis.


čef
31.12.2018 3 z 5

Kniha je plná duchaplných a vtipných rozhovorů, ale pro čtenáře detektivek jako já, je to jako házet perly sviním. My očekáváme něco mrtvého někde na začátku a ne jako zde, až za půlkou knihy. Pak bychom rádi viděli nějaké pátrání a ne plky, plky, plk a najednou je konec. Asi jsem do moderní detektivky ještě nedorostl. Anebo, že by to byl klasický konverzační ženský románek? Tak to ti nevím, asi jsem úplně vedle sebe(je sice Silvestr, ale přísámbohu, ještě jsem nic nepil - běžím to napravit).

bbara155
27.06.2013 3 z 5

Od téhle knihy jsem čekala trochu víc. Prostředí pro mě cizí a postavy nepříliš sympatické. Vraždy se jaksi vyřeší samy od sebe a napětí téměř žádné. Nejlíp by se to dalo vyjádřit jako vlažný detektivní román.