Keď srdce zavolá

Keď srdce zavolá https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446924/bmid_ked-srdce-zavola-D1j-446924.jpg 4 31 10

Janette Okeová v knihe Keď srdce zavolá, ponúka nadčasový romantický príbeh plný dobrodružstva. Ani vynikajúce vzdelanie a výchova nepripravili Elizabeth na život na dosiaľ neosídlenom území západnej Kanady... Elizabeth Thatcherová je húževnatá a vzdelaná krásna mladá žena. Keď si nájde miesto učiteľky v škole na úpätí kanadskej časti Skalnatých vrchov, úplne ju zaskočia nehostinné podmienky, v ktorých sa ocitne. Napriek tomu je odhodlaná uspieť v neľahkej úlohe zapadnúť medzi miestnych a formovať srdcia a mysle svojich žiakov. S rovnakou zanovitosťou si drží odstup od všetkých mužov. Až kým nestretne Wynna Delaneyho, člena Kráľovskej kanadskej jazdnej polície...... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Kumran
Originální název:

When calls the heart , 1983


více info...

Přidat komentář

LenkaKa
25.01.2024 4 z 5

Když člověk leží s virozou, tak pohodové čtení. Na mě trochu moc "sladké", ale časem si přečtu další díly, až se zase budu potřebovat odreagovat.

kurama45
24.11.2023 3 z 5

Čítať Okeovú je ako upiecť si svoj obľúbený koláčik. Áno, už ste ho ochutnali stokrát, áno, nikdy sa nevyrovná profesionálnym maškrtám, áno, mohli by ste čas využiť produktívnejšie, ale keď ono to tak dobre chutí a niekedy človek skrátka nepotrebuje uvelebiť v dánskej cenami ovenčenej dizajnérskej stoličke, ale vo svojom starom ošúchanom obľúbenom kresle.


Ivetaa
21.09.2023 5 z 5

Přečteny tři díly a doporučuji. Skvěle popsaná doba, sympatické postavy.

Kokoska92
03.09.2023 5 z 5

Místo, kde přijde člověk na svět, nemá vliv na to, kým ten člověk je.

Poklidné a pohodové čtení vyprávějící o osídlování Ameriky. Když je všechno kolem mě zamlžené a v mé mysli zuří boj, knížky Janette Okeové jsou pro mě jistotou, která mě vždycky potěší a vrátí mi pokoj. Mladá učitelka Elizabeth pro mě byla velkou inspirací i vzorem.

Majka1979
25.02.2023 5 z 5

Prvá časť série je za mnou. Príbeh mladej učiteľky a jej rodiny. Ona sa rozhodne odcestovať od svojej rodiny, hoci si to dovtedy nevedela predstaviť. Ale chce ísť k svojmu bratovi, ktorý jej sľubuje, že tam bude môcť vykonávať svoje učiteľské povolanie. A sľubuje pomoc od jedného jeho priateľa. Čo ak práve ten jeho priateľ je tým, kto jej tieto plány trošku zmarí a pošle ju niekam, kam by nikto iný nešiel? Čo ak práve tam je to pre ňu to pravé? Nikto neverí, že tam vydrží, dokonca aj priateľ jej brata je tým prekvapený. Ako sa mladá žena vysporiada s novým prostredím a s tým, že bude žiť sama? Bez rodiny a priateľov? Na mieste, odkiaľ sa nemá sama ako dostať do mesta?
Všetko bude záležať len od toho, ako sa ona a obyvatelia tejto mini dedinky zžijú.
Vrelo odporúčam prečítať. Je tam veľmi veľa zaujímavých dialógov, zábavných historiek, ale aj veľmi veľa scén, pri ktorých sa človek nevie dočkať, ako to dopadne :)
Takto u mňa vyzerá skvelá kniha :)

ivca7818
31.10.2022 5 z 5

Na knižní podobu svého oblíbeného kanadského seriálu, pojmenovaného podle prvního dílu své předlohy, When Calls the Heart, jsem se těšila a kniha mne nezklamala. Musím však upozornit ty, kteří by se chtěli na seriál podívat, že se od knižní předlohy značně liší. Hlavní hrdinka se i v seriálu jmenuje Elizabeth Tatcherova, která jede učit do venkovské školy na západě, ale v seriálu je to takové trdlo nemající potuchy o skutečném životě a děti, které má na starosti, jsou potomky zdejších horníků. Knižní předloha byla taková milá, příjemná a oddechová jednohubka, kterou rozhodně doporučuji :)

evineckY
24.06.2022 5 z 5

Nádherný román o začátku osídlování Ameriky.
Je nádherný v tom, že krom jednoho medvěda (:-) se tam neděje žádné násilí.
Spisovatelka krásně popisuje přírodu a laskavé soužití lidí v (skoro) divočině.
Stojí určitě ta přečtení.

martineknatasa
20.06.2022 5 z 5

Kniha je to pěkná, kdo si ji přečte, tak určitě nebude zklamán. Těším se na další díl, díly. Doporučuji.

Domca1
05.08.2021 5 z 5

Priznám sa, že voči tejto knihe som mala určité predsudky a bála som sa, že zablúdim do vôd brakovej červenej knižnice. O to väčšie a príjemnejšie prekvapenie ma však čakalo. Keď srdce zavolá je mimoriadne príjemný a ľahko čitateľný román s pohodovou komornou atmosférou amerického vidieka 19. (resp. začiatku 20.) storočia. Predstavte si mix Doktorky Quinnovej a Anny zo Zeleného domu a máte to tu. V rámci žánru oddychoviek pre mňa absolútny ideál, takto si predstavujem knihu na chladné jesenné a zimné večery, ku ktorej si pripravím šálku horúceho čaju a môžem vychutnávať. Veľmi sa teším na druhý diel.

P. S.: Jediné, čo môžem vytknúť je gýčový a presladený záver. Aj keď ten sa dal očakávať a dojem z knihy ako takej mi nepokazil.

pip11
29.01.2021 4 z 5

Píše se rok 1910 a Elizabeth odjíždí z Toronta na západ do Calgary za svým bratrem a jeho rodinou. Odtud zakrátko také odjíždí a začíná učit v drsné kanadské divočině děti místních farmářů a sžívá se s místním prostředím. Pěkný, lehký a oddechový příběh plný přírody a lidské pospolitosti.