Pátrání

Pátrání https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143048/bmid_patrani-vL5-143048.jpg 3 39 9

Špicberky série

< 2. díl

V hlavním městě Špicberků panuje v období polární noci zdánlivý klid. Pod rouškou tmy se tu však dějí mnohé nepravosti: pašování alkoholu, vybíjení sobích stád, manželské hádky a nevěra… Dokonce i v místní školce se dějí podivné věci. Děti se ztrácejí a zase objevují a personál školky marně pátrá, kam mizejí. Jednoho dne dojde k tomu, čeho se všichni obávali – pětiletá holčička Ella zmizí, ale zpět už se nevrátí. Začíná zoufalé hledání – v mrazu a tmě polární noci nemá Ella velkou šanci na přežití. Její stopy vedou do hlubin uzavřených a velmi nebezpečných důlních šachet. Knut Fjeld a jeho kolegové z hejtmanství nasadí všechny síly, aby holčičku našli, než bude pozdě...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Motto
Originální název:

Kullunge , 1987


více info...

Přidat komentář

santa1212
23.05.2021 5 z 5

Velmi dobrá detektivka. Nádherně vykreslená atmosféra severu, zajímavý a napínavý příběh. Za me mnohem lepší hodnocení než je tu od ostatních.

RomanDušek
12.10.2020 1 z 5

Z mého pohledu v knize bylo málo napětí. Sice, jak zmiňují čtenáři přede mnou, je zde pěkně popsána severská příroda a život lidí.
Přiznám se, že jsem od knihy čekal trochu více.


Sabina335
07.04.2020 5 z 5

Zajímavý námět: děti ve školce si jen tak zmizí a zase se objeví, až jednoho dne se nevrátí pětiletá Ella. Rozjede se po ní pátrání. Kde Ella celou dobu je a co se s ní stalo? Dozvíte se po přečtení knihy, která podle mě za přečtení stojí.

Anita8
17.08.2019 3 z 5

Viac ako pátranie ( asi v polke knihy sa dozviete čo sa vlastne stalo) má bavili opisy prírody a miestneho života . Ale celkovo fajn napísané.

MarianP
30.08.2018 4 z 5

Úplné prekvapenie. Hľadanie je skvelá severská detektívka, takmer úplne podľa môjho gusta. Nechýba úžasné prostredie Špicbergov, skvelá mrazivá atmosféra, temné bane, stratené dievča, pátranie a podobne. Táto kniha si určite zaslúži lepšie hodnotenie a výraznejšiu pozornosť. Práve severské detektívky z vidieskeho prostredia majú omnoho väčšie čaro ako tie z veľkých miest. To, čo mnohých nebaví (opisy krajiny, prostredia, detaily..) nadobúdajú v tejto knihe nový rozmer a sú nevyhnutným doplnkom k opísaniu severskej, mrazivej, temnej atmosféry....

vincek1
10.11.2016 3 z 5

Kniha mi do dvou třetin připadala nudná a až poté se trochu rozjela. Že by se jednalo o detektivku, kde je potřeba dedukce, tak dle mého ani náhodou. Sice závěr byl svižný, ale spíše díky náhodě, což by se podle mého v dobré detektivce stát nemělo. Je to můj subjektivní názor, možná se někomu kniha bude líbit.

ivzu77
29.09.2016 3 z 5

Detektivní příběh dobrý. Autorčin popis norské krajiny v době polární noci je úctyhodný. A život norských horníků černého uhlí, popis pracovišť, strojů, prostředí uvnitř hory, špíny, prachu a nebezpečí, tak ten byl v knize popsán dokonale. Život lidí v malém městečku, školka, milenci, pašeráci, horníci, detektivové a hejtmanka. Ztracená holčička. Nehody, náhody, hledání, záchrana....

Evik30
15.03.2016 3 z 5

Pro mě docela zajímavá knížka. Teda z pohledu toho že jsem se něco dozvěděla o hornících. Jinak to bylo spíše než detektivka dobrodružné čtení. Ale jo stálo to za přečtení.

kratochwilova
19.02.2016 2 z 5

Bylo to dost promyšlené a propracované, ale nevím proč, pro mě nuda, musela jsem hodně přeskakovat, střídali se prostě pěkné a napínavé části s nudnými a zbytečnými....