Nosím v sebe mnohé jazvy

Nosím v sebe mnohé jazvy https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91858/bmid_milan-knazko-nosim-v-sebe-mnohe-jaz-U6q-91858.jpg 5 8 2

Rozhovory Milana Kňažka s Jánom Štrasserom.

Biografie a memoáry
Vydáno: , Forza Music
Originální název:

Nosím v sebe mnohé jazvy , 2010


více info...

Přidat komentář

Caput
02.08.2023 3 z 5

Prednedávnom som si uvedomil, že vyšla snáď už dvadsiata Štrasserova kniha rozhovorov so známymi slovenskými osobnosťami, takže som bral ako "povinnosť" si aspoň jeden z nich prečítať. Vybral som si rozhovor s M. Kňažkom (jeden z tých starších) a pravdupovediac ostal som dosť sklamaný. V rozhovore sa síce spomenú všetky "dôležité" (najmä politické) udalosti, no na môj vkus bol vedený príliš po povrchu a málo do hĺbky. Na druhú stranu uznávam, že to mohlo byť aj zámerom rozhovoru a profilom respondenta, ktorý o zákulisí politiky alebo o niektorých citlivých témach nechcel všetko prezradiť (čo je škoda). A tak hoci má knižka názov "Nosím v sebe mnohé jazvy", čitateľ sa o tých "jazvách" veľa nedozvie. Iné Štrasserove rozhovory snáď o respondentoch prezradia viac. 

sakro
07.02.2023 5 z 5

Dlouho jsem se odhodlával k přečtení, protože jsem považoval pana Kňažka za trošku rozporuplnou postavu (nikoliv jako herce, ale jako politika). Byla to však chyba. Od přečtení první stránky už jsem se v podstatě nemohl odtrhnout. Spousta zajímavých životních vzpomínek a také životní moudrosti, pokání a pokory v příjemném vyprávění dvou blízkých mužů. Rozhodně doporučuji k přečtení. Nesmí to však být čtení povrchní.


Štítky knihy

rozhovory herci

Autoři knihy

Ján Štrasser
slovenská, 1946
Milan Kňažko
slovenská, 1945