Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové

Na život a na smrt – Román o Anně Boleynové https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204820/mid_ladies-in-waiting-na-zivot-a-na-smr-Ot3-204820.jpg 4 84 28

Dámy v očekávání série

1. díl >

Co byste obětovali pro své nejlepší přátele? Byli byste pro ně ochotni zemřít? Bestsellerová autorka obrátila svou pozornost k historickým románům a zaměřila se na období tudorovské Anglie. Příběh Anny Boleynové pojala zcela nově, totiž z pohledu Anniny dvorní dámy a nejbližší přítelkyně Meg. Román Na život a na smrt zachycuje blyštivý dvorský život, velikou lásku a zoufalý pád opuštěné královny i její souputnice – zapomenuté, a přesto předurčené k tomu, aby v našich srdcích zůstala navždy živá.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

To Die For: A Novel of Anne Boleyn , 2011


více info...

Přidat komentář

ReziEngli
26.08.2023 4 z 5

Poslední dobou začínám hltat knihy ohledně tudorovské éry, a proto sem nemohla vynechat ani další příběh o Anně Boleynové. Zde máme pohled na její příběh očima její přítelkyně a dvorní dámy Meg. Čtení mě bavilo, ačkoliv bych řekla, že vyprávění o Anně Boleynové z pera Alison Weir bylo mnohem lepší.

VendulaB
09.04.2021 4 z 5

Další kniha popisující život Anny Boleynové - tentokrát očima její přítelkyně a dvorní dámy. Jiná perspektiva vyprávění dává známému příběhu nový náboj, kniha se čte lehce, svižně, příjemně. Milý zážitek.


bergle
23.02.2021 4 z 5

Kniha se mi líbila už je z toho důvodu, že mám ráda historické romány a tento mě zavedl do roku 1536 do období Tudorovců a vypráví o Anně Boleynové z pohledu její nejlepší přítelkyně. Není to úplně kniha, kterou prostě neumíte odložit, ale je to taková ta oddechovka.

Dáda4
19.01.2021 5 z 5

Kniha se mi líbila, přinášela jiný pohled na Annu Boleynovou, a to očima její přítelkyně a snažila se naznačit, že není vše černo-bílé.

Arsi
11.11.2020 4 z 5

Pěkné čtení, příjemné oprášení anglické historie. Zajímavosti ze života Anny Boleynové a její dvorní dámy a kamarádky Meg. Bavilo mě to.

Noisette73
16.10.2020 2 z 5

Mně se to nelíbilo, něco co přečtete vážně jen jednou za život a rychle zapomenete.

Markett
29.01.2020 5 z 5

Moc hezká knížka, krásně se četla.
Anna Boleynová je velice zajímavá osobnost, a jsem ráda, když se mi dostane do ruky nějaká knížka o ní. A tahle rozhodně nezklamala... vyprávění z pohledu Anniny kamarádky Meg bylo velice pestré a zajímavé, bylo příjemné vnímat Annu očima její blízké osoby.
Knihu hodnotím velice kladně, moc se mi líbila. :)

Leonor
02.01.2020 5 z 5

Moc hezké čtení na dva dny vánočních prázdnin. Líbilo se mi vykreslení charakterů i uvěřitelnost Anniny povahy, myšlenek a motivů. Trochu mě zarazil rodokmen na začátku knihy, neboť na internetu jsem podle něj hodně věcí nemohla dohledat, ale to mi dojem nepokazilo. Naštěstí autorka sama v závěru mnohé vysvětluje.

tami1
17.10.2019 5 z 5

Moc hezky napsaný historický román, který popisuje vzestup i pád Anny Boleynové. Příběh vypráví její oddaná přítelkyně a dvorní dáma Meg Wyattová.

"Díky Tobě jsem po celou dobu stoupala vzhůru - nejprve jsi ze mě udělal markýzu, pak královnu a teď, když už žádná vyšší pocta nezbývá, nasazuješ mé nevině mučednickou korunu.
Tvoje milovaná manželka Anna"

iveta6676
01.05.2019 5 z 5

Krásné čtení

Peti
21.01.2019

Kniha o Anne Boleynové, druhé manželce Jindřicha VIII. Jelikož jsem právě dočetla Kateřinu Aragonskou, tak to bylo pro mě velice zajímavé čtení, jelikož jsem příběh Anny a její nástup na trůn zas viděla z jiné strany a doplnilo to i pár věcí o Kateřině.

aliisalounu
19.09.2018 5 z 5

Sice mi ze začátku chvíli trvalo, než jsem se začetla, ale pak jsem se nemohla odtrhnout. Zajímavě psaný příběh z pěkného, i když krutého prostředí. Bylo tam vše - historie, napětí i láska. Musím se poohlédnout i po dalších knížkách ze série, autorka píše opravdu čtivě.

NymphMaeve
18.07.2018 3 z 5

Kniha mě do poloviny nudila, pak ale nabrala obrátky a stala se docela čtivou. Mám za sebou nedávno knihu Alison Weir - Pád Anne Boleynové a moc se mi líbilo toto románové zpracování, které se ale v mnoha hlavních věcech drží fakt. Na konci jsem byla dojatá a proto takovéto hodnocení. Kdyby druhá polovina nebyla čtivější a lépe napsaná, nezasloužila by si to. Jako odpočinková kniha však určitě super volba.

speciale88
01.04.2018 5 z 5

Opět kniha o krutém osudu Anny. Anglie, intriky a krutost. Příběh se mi líbil už jen pro to, že byl napsán z pohledu jiné osoby než Anny. Zajímal mě osud Meg a tady je pěkně vykreslen až do konce. Knihu doporučuji čte se velmi lehce.

vvvecna
19.03.2018 4 z 5

Naprosto úžasná série knih o Tudorovském období,opravdu Doporučuji knihu těm kteří se zajímají o historické romány - čte se úplně sama.

knihovnička007
13.02.2018 5 z 5

Moc hezká kniha. Spoustu historických věcí, některé jsem předtím nevěděla. Moc hezky se četla.

gigi77
27.06.2017 3 z 5

Zajímavý příběh, jenž se moc neodchyluje od historických dat, což oceňuji. Ten příběh by si však zasloužil více propracovat. Četla jsem již pár knih o AB a několik najednou mám rozečteno. Od této knihy jsem čekala barvitý román, který otevře vaše srdce a dá proniknout emocím. To se však zcela nedostavilo. Chybí mi zde detaily, kterými by se dal příběh rozvinou do vyššího levelu a nabídnout čtenáři pachtícímu po této dynastii nový rozměr. Kniha nabízí pouze jednoduché plkání o tom samém dokola, co obsahuje spousta dalších knih stejné tématiky, mnohdy kvalitnějších. Proto hodnotím pouze třemi hvězdičkami.

Gity
18.06.2017 5 z 5

Historie Tudorovců, zejména vztahy Jindřicha VIII., mě už několik let zajímají, proto jsem se pustila i do této knížky. A nebyla jsem zklamaná. Bylo to moc příjemné a současně i napínavé čtení, stránky mizely jedna za druhou. Moc se mně líbily rodokmeny v úvodu knihy - pořád jsem se k nim vracela a "študovala", o kom konkrétním si v knížce právě čtu. Další věc, kterou oceňuji, je to, že autorka se snažila o věrný popis historických událostí a snažila se dle svých slov vyhýbat fikci. I když už mám o Anně Boleynové a tudorovském období dost knih načtených, dozvěděla jsem se z knížky spoustu věcí, které pro mě byly zajímavou novinkou (např. podrobnosti o tehdejší módě, zvyklostech v chování u dvora,...).

akrash
27.10.2016 5 z 5

Je nutno říci, že román není jen o Anně Boleynové, ale i o vypravěčce Meg. To mně ale vůbec nevadilo, knihu jsem přečetla během dvou dnů.

Lena79
01.10.2016 5 z 5

O Anně Boleynové jsem přečetla dost knih, proto si mohu dovolit říct, že tato kniha z pohledu její přítelkyně je vcelku dobrý počin. Příběh, ačkoli osud královny znám, se mi líbil.