Království lhářů

Království lhářů https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460878/bmid_kralovstvi-lharu-LC5-460878.jpg 4 26 9

Království lhářů série

1. díl >

Michael Kingman vyrůstal s cejchem syna zrádce a vraha prince. Vysmíván a opovrhován v sobě dusí nenávist k vládcům svého města a snaží se všemi prostředky ochránit zbytky své rodiny. Když dostane nabídku stát se společníkem urozeného výstředního šlechtice, musí překonat své předsudky. Odměnou totiž nebudou pouze peníze a příslib výuky magie. Především je to šance znovu se dostat ke královskému dvoru. Protože právě tam se pohybují lidé, kteří znají pravdu o tom, co se před lety skutečně stalo. Jenže právě tito lidé také chtějí Michaela vidět poníženého… nebo rovnou mrtvého. Zatímco se král zoufale snaží zabránit pouličním nepokojům stát se skutečnou občanskou válkou, Michael nastupuje svou cestu za vykoupením. A pokud při tom rozvrátí celou zemi? Tak ať, pokud si pomsta podá ruce se spravedlností pro jeho otce… Strhující debut o zradě, povinnostech a poutech, které nepřerve ani smrt.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Kingdom of Liars , 2020


více info...

Přidat komentář

M.C.SMITH
10.10.2023 4 z 5

Vůbec jsem nečekala, že mne tato kniha takto chytne.
Četla se svižně, děj krásně ubíhal a já jsem ji slupla jako malinu.
Kniha si rozhodně zaslouží, abyste jí dali šanci.
Pro mne to byla paráda.

Fidibus
02.06.2023 4 z 5

(SPOILER) Po jisté váhavosti někde v půlce se mi kniha líbila. Jde o fantazii na téma lhaní, viny a její přenositelnosti a také rodiny s její soudržností. Michael totiž přežívá, stejně jako sourozenci, s cejchem syna princovraha a snaží se zajistit, jak to tehdy bylo. Postupně zjišťuje, že svět kolem něj je plný lží a těch, kteří se ho snaží zneužít, včetně rebelů. Sám potřebuje dospět a uvědomit si, co vlastně chce, také najít své magické schopnosti. Je donucen zúčastnit se Nekonečného valčíku, přehlídky elity, a vybojovat si tam své právo. Nakonec se mu podaří setkat s králem, ten se ovšem před ním zabije a Michael se stává královrahem. Naštěstí se za něj nakonec postaví rodina spolu s matkou, kterou svou snahou vzkřísil, a Stína, se kterým se celou dobu potýká. I když zklamal své přátele, povedlo se mu to částečně odčinit a pak se mu to vrací.
Zajímavá myšlenka magie se smyšlenkami a zapomínáním a celkově dobré téma, kdo jak se dokáže čemu poddat či přizpůsobit, nebo naopak odolávat. Jsem zvědavá na další díl.
Škoda, že epilog hned odhalí dost z pointy...


Laerry
30.03.2023 5 z 5

Naprosto skvělá knížka, jejíž hodnocení výmluvně ilustruje fakt, že zdejší hodnocení jsou více než zkreslená a vůbec neodpovídají reálné kvalitě publikace (aneb masově populární béčkové braky mají 80 - 90% zcela neopodstatněně, zatímco kvalitní fantasy s originálním světem a úžasnými charaktery se choulí na okraji zájmu...).

CalwenRamones
18.10.2022 5 z 5

Tak tato kniha mě velmi bavila nechápu proč má tak nízké hodnocení.. rozhodně měla zajímavou zápletku i hlavní postavy a další díly si určitě přečtu :)

ctenar2846
05.03.2022 3 z 5

Na jednu stranu mě bavilo rozkrývat sítě pletich mocných a hledat pravdu v zapomnění. Na tu druhou co se týče používání magie v tomto světě dlouho jsem tápal, jak to vlastně funguje. Mám dočteno a i tak přiznávám, že jsem to všechno pořád asi úplně nepochopil. Přišlo mi to místy takové zmatené. Pro méně náročné čtenáře je to super, ale já nemohu dát víc než tři hvězdy. Pokud čtu opravdu dobrou knihu, odkládám ji s tím že se k ní jednoho dne až mé vzpomínky na ni vyblednou vrátím... tady to ale neudělám.

Shaxx
16.02.2022 3 z 5

Četla jsem v AJ... a asi takhle. Kdyby někdo knihu použil jako alkoholovou zábavu, kdy pokaždé, když padne slovo legacy, by se musel vypít jeden panák, na konci knihy by byli účastníci vskutku veselí a v náladě :)

cathyblack
29.01.2022 3 z 5

Takove neškodící počteni, vhodnejsi pro mladsi nebo starsi nenarocne ctenare. Ocenuji napad s mesicem a druhem magie. Tak tesne pred polovinou knihy, se pribeh fajn rozjizdi. Na prvotinu to nebylo spatne, ale cekala jsem trosku zakernejsi intriky, dospelejsi hrdiny a nejaky strhujici zaver, ktery anotace slibovala se taky nekonal. Ale jak rikam, nenarocnemu ctenari kniha urcite udela potesenicko :) Krasna obalka, to se musi nechat.

Korsika
23.01.2022 2 z 5

4*
Knihu bych volila pro čtenáře YA fantasy - chlapce od 13 do 15 let. Děj pro ně bude napínavý, krve je tam přiměřeně, bojové scény jsou mírné a největším erotickým prvkem je pohlazení po zádech, takže se rodiče ani u 13 letých čtenářů nemají čeho bát. Navíc děj nejvíce připomíná detektivní vyšetřování se spoustou podezřelých a trochou magie, takže je to ideální přemostění z dětských dobrodružných knih.

2*
Dospělé čtenáře ale kniha pravděpodobně nenadchne. Přirovnala bych ji k domečku z karet. Autor začne rychle stavět jednu kartu na druhou a vy si v první třetině začne říkat, že domeček asi stojí na bažině, ale čekáte. Postupně se domeček čím dál víc otřásá v základech a vy stále čekáte, že je někdo zpevní. No … a na konci se domeček prostě zhroutí.

Knize bohužel škodí překlad a překlepy. Překlad je místy dost krkolomný a je z něho cítit anglický slovosled. Z novotvarů se mi líbil jen “lunopád“. Další slova jsou zase použita zcela nelogicky (např. být zapomenutý znamená v knize ztratit myšlenky).

DreamerX9
17.12.2021 4 z 5

Za mě příjemné překvapení. Zaujal mě obal ale vnitřek byl lepší. Zajímavé propojení a začátek vlastně začíná koncem a příběh Michaela Kingamana mě bavil děj je podtržený humorem a fantasy nápady od Lunopádu po Smyšlenky :)

Autorovy další knížky

Nick Martell
kanadská
2021  71%Království lhářů
2023  76%Královna dvou tváří

Kniha Království lhářů je v

Právě čtených1x
Přečtených22x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce63x
Chystám se číst66x
Chci si koupit15x
dalších seznamech2x