Konyvran 3: Plameny

Konyvran 3: Plameny https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56391/konyvran-plameny-56391.jpg 4 48 9

Konyvran série

< 3. díl

Kouzelník se v lecčems podobá zloději. Když má rychlé ruce, dokáže nechat mizet věci. Dokonce dokáže nechat zmizet i sám sebe. Když se ale proti němu postaví veliké zlo, a Arhionvar je zlo skoro nepřekonatelné, kouzelník musí napnout všechny síly, aby zachránil město, ve kterém žije. Z Wellmetu zase mizí magie a Konyvran navíc musí čelit obrovskému draku, chrlícímu plameny...... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Junior (ČR)
Originální název:

The Magic Thief: Founds , 2008


více info...

Přidat komentář

Braenn
19.03.2023 4 z 5

Není to trilogie! Zrada! Má to čtyři díly a jednu povídku, které nebyly přeloženy.
Ale k věci.
Trojka je horší než první díl, to rozhodně, ale výrazně lepší než druhý. Konyvran opět řeší cizí magii ve Wellmetu, nachází svůj nový locus magicalicus, bojuje se svou rolí vyhnance... Získávám z knih pocit, že kdykoliv hrdina vytáhne z města paty, výrazně to oslabuje děj. Vážně, byla by to výborná kniha, držet se jen městské fantasy. Tady tomu ale vyloženě škodí takové ty "aha!" momenty, které vám přijdou, že jsou "aha" jen proto, že se autorka kapitolu před zápletkou podrbala na hlavě a řekla si "čím to oživím?" Ale i tak, bylo by to na čtyři hvězdy, nebýt toho rozpačitého konce (SPOIL!) s obětí neobětí, jehož smysl, důvod a návaznost jsem osobně nepochopila, a který mi přišel zbytečný. Smutná je také kvalita překladu, která čím dál víc pokulhává a objevují se dokonce i překlepy a vynechaná slova. Co už. Celá série je coby úvod do fantasy pro děti velmi příjemnou četbou. A rozhodně obsahově kvalitnější, než většina "fantasy" pro puberťáky.
P.S. Proč nevydali další dva díly v češtině? :(
P.P.S. Co si člověk neudělá, tak nemá. Přeložila jsem pro své děti zbylé dva díly, vlastně je to jeden díl a jedna povídka, pokud to mám brát podle délky příběhu. Povídka Řádný čaroděj je z pohledu učedníka z jiného města, který jde hledat pomoc, ale představuje si "slavného Konyvrana" poněkud jinak. Je to takové... krátké a milé. Kniha Domov pak navazuje tam, kde trojka skončila, a je to výrazně ku prospěchu věci. Kvalitou, řekla bych, dosahuje opět jedničky, protože se vrátila k starému dobrému městskému fantasy a řeší problémy Wellmetu: někdo krade locusy mágů, po Konovi někdo jde a dvě nově spojené magie spolu nevychází. Obecně mi přijde vyzrálejší, i když Konovy zkratkovité způsoby řešení jsou stále na facku a rozhodně se neumí poučit z chyb. Řečeno slovy dračáku, inteligenci boostil až moc, ale moudrost nechal v červených číslech. Nicméně děcka jsou nadšená. Konec, opět, poněkud nesmyslný. Ale co.
Jo a posílám jednu imaginární facku všem vydavatelstvím, která začnou vydávat úspěšnou sérii a někde na půl cesty si to rozmyslí. A jestli to někdo dočetl až sem a napíše mi SZ, mohu mu za odměnu poslat onen překlad zbylých dílů. :)

Alethea_k
10.03.2021 4 z 5

Na odreagování skvělá pohádka s trochou magie. Jako dítě bych tuto trilogii milovala. Ale už tam ty nedokonalosti vidím. Jak v korekturách, tak v jednoduchosti a nelogičnosti. Což dětem nevadí samozřejmě :)


Jarmila97
04.06.2018 5 z 5

Všechny 3 knihy byly naprosto úchvatné jen mi chybí čtvrtá kniha protože konec mi přišel celkem otevřený což nemám moc ráda jinak jsou všechny díly naprosto skvěle:)

brčko-A
24.09.2014 5 z 5

Super kniha,taky chci mít dráčka ...

knihomol007
28.05.2014 5 z 5

Velmi povedená kniha.

eletrika03
07.04.2014 4 z 5

Zatím jsem četla 2 a 3 ale byli všechny dobré

anibeni
04.01.2014 5 z 5

Pěkná trilogie, druhý a třetí díl se mi líbily o něco víc než ten první... Mělo to nečekaný konec... Nicméně jsem strávila krásné 2 dny čtením této trilogie..

estelina2300
25.10.2013 4 z 5

Dobrá kniha a smutný konec.

holman
07.07.2013 4 z 5

Sice není tak dobrý jako první díl ale dobrá kniha.

Autorovy další knížky

Sarah Prineas
americká
2008  88%Konyvran 1: Čarodějův zloděj
2010  86%Konyvran 3: Plameny
2009  87%Konyvran 2: Stíny
2018  82%Kamenné srdce