Kohoutek má rád slepičku

Kohoutek má rád slepičku https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/262657/mid_kohoutek-ma-rad-slepicku-iDd-262657.jpg 4 6 3

Kykyryký! série

< 3. díl

Knížka Kykyryký: Kohoutek má rád slepičku volně navazuje na předchozí pohádkové knihy o kohoutkovi a slepičce Kykyryký! Kohoutek budí svět a Kykyryký: Kohoutek a jeho kamarády. I zde kohoutek brzy ráno svým kokrháním zahajuje den a hned poté se začnou odehrávat veselé příhody, na kterých má často ztřeštěnými nápady svůj podíl sám kohoutek. Znovu se zde setkáte s chytrou slepičkou a se zvířátky ze dvorku. Mnohé příhody o soužití kohoutka a slepičky se nápadně podobají lidskému soužití. Kohoutek si nakonec uvědomí, že bez slepičky by mu bylo na větě velmi smutno a že má svou slepičku rád a ona jeho.... celý text

Přidat komentář

Péťa Z.
14.07.2023 5 z 5

Otevřely jsme s dcerkou tuhle knížku, která se k nám dostala přes kamarádku, která má doma už odrostlého čtenáře, a hned první pohádkou si nás získala. Knížka se bezvadně čte a je zábavná.

logopedka
11.07.2019 5 z 5

Doma máme několik knih s příběhy o kohoutkovi a slepičce z pera Michala Černíka. Jedná se o kraťoučké příběhy s lehce pochopitelným obsahem. Věty mají jasnou strukturu a jsou krátké. Dobře se čtou. Bohatost slovníku předčila má očekávání.

Hlavní postavy příběhů, kohoutek a slepička, mi připomínají jinou známou dvojici, Pata a Mata. Kohoutek je bohém, který chrlí, a vzápětí i zkouší realizovat, nápady typu "mission impossible". Má však ohromné štěstí, jelikož po jeho boku věrně kráčí slepička, která stojí pařátky na zemi podstatně pevněji než kohoutek. Kromě pár vyškubnutých peříček a naraženého zobáčku na děti v knize žádná zvěrstva a hrůzy nečekají. Čtením před spaním si na bujarou noc nezaděláte.

Příběhy o kohoutkovi a slepičce jsou dle mého názoru vhodné i pro malé děti kolem 3,5 - 4 let. Jsou krátké = děti mají větší šanci udržet pozornost po celou dobu příběhu. Tím však netvrdím, že předčítač nemůže v průběhu čtení jedné pohádky několikrát usnout. Vím, o čem mluvím. :-)

Kohoutek má rád slepičku, slepička má ráda kohoutka a malé děti mají rády jejich příběhy.


JiNowatka
24.01.2017

Třetí díl, ale nejlepší. Máme ho přečtený asi 4krát dokola.