Kočky & bezkočky

Kočky & bezkočky https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167125/bmid_kocky-a-bezkocky-Atl-167125.jpg 3 5 2

Julie S. Sacherová má jeden nepřehlédnutelný dar. Umí si dělat legraci sama ze sebe. Vybavena darem ironie a sebeironie nešetří nikoho. Mnohé jí bylo dopřáno, lze-li za dar považovat například dvě manželství, emigraci, návrat zpátky a život s kočkami. Životu nečelila, jen ho docela obyčejně žila. Přiznává se k tomu, snad nepřímo, v citaci slov jedné své kamarádky: "Holka, všecko na světě jsou jen různý chemický procesy, který ještě neumíme ovlivnit, a kolikrát o nich předem ani nevíme." Julie S. Sacherová netouží po tom, aby ty chemické procesy uměla vysvětlit. Baví ji však zaznamenávat je a její povídková knížka Kočky & bezkočky to dokazuje.... celý text

Přidat komentář

medvedice3
30.03.2016 3 z 5

Životní osudy autorčiných předků jsou obrazem evropské historie nejen přelomu 19. a 20. století, ale celého 20. století. Jak píše Lenka4 - jsou velice nevšední a zajímavé.

Lenka4
09.12.2014 3 z 5

Překotný, košatý a místy chaotický a nepřehledný styl vyprávění působí rušivě při čtení historek a příběhů, které by samy o sobě vydaly na román. Především životní osudy autorčiných předků, které jsou velice nevšední a zajímavé.


Autorovy knížky

2000  56%Kočky & bezkočky

Kniha Kočky & bezkočky je v

Přečtených8x
Knihotéce4x
Chystám se číst2x
Chci si koupit1x