Kdysi dávno v budoucnu (37 povídek)

Kdysi dávno v budoucnu (37 povídek) https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432442/bmid_kdysi-davno-v-budoucnu-Hti-432442.jpg 5 5 3

DRUHÉ ROZŠÍŘENÉ VYDÁNÍ OBSAHUJE NĚKOLIK NOVÝCH POVÍDEK. Soubor povídek obsahuje jak příběhy vycházející z běžných mezilidských vztahů, tak i hluboce filozofické až duchovní povídky s nádechem východního pojetí světa. V díle se můžete pozastavit nad věčnými otázkami týkajícími se života a smrti, anebo vnímat zrcadlení klasických vlastností lidí.... celý text

Přidat komentář

Knishtagram
09.05.2021 4 z 5

Dlouho jsem přemýšlel a vymýšlel, jak nejlépe popsat to, co ve mně sbírka krátkých filozofických povídek zanechala. Ať už napíšu cokoli, nebude to mít takovou hloubku, jako je kniha sama. Z každé povídky si odnesete nějaké životní moudro a rozhodně to není čtení na jeden zátah. Knížka je navíc doplněná o krásné ilustrace, nad kterými se určitě taky pozastavíte. Děkuji autorovi především za milé duševní obohacení.

Niki.R
23.02.2021 5 z 5

Kdysi dávno v budoucnu je jednou z těch knih, které ve čtenáři zanechají hluboký dojem a pak na ně myslí ještě dlouho po jejich dočtení. Jedná se o soubor třiceti sedmi povídek, které se věnují tématům jako je například smysl existence, život a smrt, lidské nitro nebo lidská společnost obecně. U podobných povídkových knih je často problém kolísavá kvalita jednotlivých dílek, ale musím říct, že v tomto případě je každá z povídek skvělá. K tomu přidejte ještě příjemný, poetický styl psaní a máte knihu, na kterou jen tak nezapomenete.
Tuto knihu doporučuju čtenářům, kterým nevadí při čtení zpomalit, přemýšlet o textu a případně si ho přečíst víckrát. Já osobně jsem četla knihu už třikrát a určitě se k ní ještě vrátím, čtení této knihy pro mě bylo jako pohlazení po duši a dlouho na mě žádná takhle nezapůsobila.
Některé povídky jsou doplněny o nádherné ilustrace.
,,Dnešní doba ničí klid a uzavírá srdce, ale kniha - dobrá kniha - ta srdce otevírá a klid navozuje."


MMacicekk
13.06.2020 4 z 5

Jako celek knížku hodnotím velmi kladně a nadprůměrně. Čtenáři, kteří rádi filozofují a k východnímu učení se přiklánějí, budou z této knížky nadšeni a vychutnají si ji plnými doušky. Je však třeba při jejím čtení zpomalit, soustředit se na obsah a konec povídky nechat doznít. Je možné, že se vám nepodaří její myšlenku či pointu zachytit napoprvé, v tom případě doporučuji si ji přečíst ještě jednou.