Kdo pustil ty bohy?!

Kdo pustil ty bohy?! https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/352650/bmid_kdo-pustil-ty-bohy-8Dx-352650.jpg 3 23 9

Olympané v současném světě internetu, mobilů, tabletů a komerce. Začátek bestsellerové série vedle které bledne i Percy Jackson. Elliot Hooper si přeje jediné: klidný život pro sebe a svou nemocnou mámu. Když ale do jejich chlívku spadne jako blesk z čistého nebe divná holka se stříbrnými vlasy, která o sobě tvrdí, že je nesmrtelná a že je Panna – ano, jedno ze znamení zvěrokruhu osobně –, jeho touha po klidu je rozmetána na kusy podobně jako halda hnoje, na které dívka neobratně přistála. Panna má na zemi tajné poslání. Jeho nedílnou součástí je NAPROSTÝ ZÁKAZ komunikace se smrtelníky. Takže co si počít s Elliotem? Nejlepší asi bude, když ho na misi vezme s sebou. Jenže celkem„banální“ poslání se zvrtne a stane se z něj úkol takřka nesplnitelný. Klidně si troufněme říci NADLIDSKÝ. Panně a Elliotovi se totiž podaří vypustit na svobodu krále všech démonů Thanata, který byl dva tisíce let uvězněn pod kameny Stonehenge. Protože ho sami nedokážou zastavit, nezbude jim nic jiného než vyhledat pomoc Dia a dalších olympských bohů. Ti si však užívají zasloužený důchod a vůbec nemají radost z toho, že je někdo tahá do služby…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Who let the Gods out?! , 2014


více info...

Přidat komentář

Becca_books
30.12.2023

Knihu jsme četli ve škole se třeťáky v angličtině. Mělo to být propojení se starověkým Řeckem. Příběh byl zajímavý, vtipný, četlo se to moc dobře a děti to bavilo. Občas tam byly kraviny, ale dětem to přišlo vtipné. Máme doma ještě druhý díl v češtině tak si ho asi přečtu i jen tak sama pro sebe :)

ElikaS
21.06.2020 2 z 5

Knížka v anotaci odkazuje na Percyho Jacksona, no tomu nesahá ani po kotníky. Mám moc ráda fantazy knížky s tématikou mytologie, ale tohle bylo hodně slabé, při tom pár dobrých momentů to mělo, ale ty přebijou ostatní nesmysly, které se v knížce dějí, vadili mi bohové, kteří byli vylíčeni jako absolutně neschopní a nejvíc ze všeho asi ninja královna. Za mě nedoporučuji, ale dětem se to třeba bude líbit.


Eliza20
27.02.2020 3 z 5

Tato knižní série se chvástá, že vedle ní bledne i Percy Jackson. To je pěkný nesmysl, kniha je totiž na čtení sice velice příjemná, ale zároveň dokáže být místy velice směšná a to ne tím dobrým způsobem. V průběhu četby mi začalo dost vadit, jak jsou zde bohové vyobrazováni jako naprosto neschopní a nedůstojní ňoumové, kteří sice dříve bojovali s démony, ale teď si z nějakého důvodu ani nezvládnou poradit se čtyřmi obyčejnými strážníky. Kdyby to byla parodie, brala bych to. Ale kniha své čtenáře přímo vyzývá ke srovnávání s Percy Jacksonem. Riordan totiž vykouzlil naprosto fantastický a do detailu vypiplaný svět, kde je kromě spousty nervydrásajících pasáží, také mnoho vtipných scén. A nikdy se nemusel uchýlit k takovému zesměšňování, jako tady Mary Maz Evans.

Medasek
16.02.2020 4 z 5

Bylo to docela dobré. Hodně mi to připomínalo Percyho Jacksona. Skvělá oddechovka. Jediná škoda, že postavy jsou v podstatě všechny stejné. Kromě konce knihy mi přišli téměř jako jedna osoba.
Trochu SPOILER!!!
Jako vážně ta scéna s královnou! Jako co to mělo bejt. Když jsem to četla měla jsem chuť knihu přestat číst. Taková věc prostě byla blbost. To autor vážně nevychytal. Kniha tím u mě hodně ztratila na reálnosti, jestli se chápeme.

Veruu95
30.09.2019 3 z 5

Bylo to fajn, bylo to vtipné, ale spíše pro mladší děti. Do druhého dílu se zatím pouštět nebudu.

Eliska700
05.08.2019 4 z 5

Až při čtení jsem zjistila, že tato kniha je pro mladší věkovou skupinu. Kdybych byla mladší, tak by se mi určitě moc líbila a tak knihu ohodnotím s pohledu mého mladšího já. :D

Fantasysvet
24.11.2018 3 z 5

Prvý diel z rozsiahlej knižnej série Bohovia vôbec nie sú zlí ponúka možnosť vstúpiť do sveta gréckych bohov „inak“. Má jednoduchú dejovú líniu, záver sa dá predvídať rovnako ako konanie samotných postáv. Vzhľadom na to, pre aký konkrétny typ čitateľa je séria určená, nie je sa vlastne čomu čudovať. Všetko dokopy, až na niekoľko nezrovnalostí, funguje pomerne dobre. Príbeh odsýpa, dialógy sú dynamické, úvahy hlavných hrdinov hravé a úsmevné, rovnako ako ich skutky. Občas sa stane, že natrafíte na trošku infantilnú pasáž, ale prekážať to bude viac-menej vám – dospelým. Čo ale táto časť zatiaľ nedokázala, je presvedčiť nás, čitateľov fantastických knižných sérií, že je svet Elliota Hoopera aspoň trošku iný ako ten Riordanov. Aj keď prísť dnes s podobným nápadom, aký mal kedysi Riordan, si žiada veľa odvahy a premýšľania nad tým, ako rovnakú tému uchopiť odlišne, nereálne to nie je. Bohužiaľ, Elliot Hooper so svojím dobrodružstvom viac-menej za Percym Jacksonom zaostáva, a to hlavne v spracovaní pálčivých tém, ktoré sú v Riordanovom podaní naozaj akútne, idú do hĺbky, časom sú spracované tak, ako je to v našom svete, bohužiaľ, bežné. Autor im jednoducho venuje svoje čas a priestor, ktoré im v knihách vyčlenil. Maz Evansová im zatiaľ venovala iba svoj čas, nie priestor, takže im chýba iskra a väčšia motivácia vytĺcť z načatej témy oveľa, oveľa viac.

Keďže Bohovia vôbec nie sú zlí sa zatiaľ na našom trhu iba rozhliadajú a vydavateľstvo Slovart má pre nás pripravené aj pokračovania, minimálne ja som zvedavá na to, ako sa nahryznuté dobrodružstvo dvanásťročného smrteľníka v rukách bohov aj Zverokruhu bude ďalej odvíjať. Maz Evansová, koniec-koncov, nezačala rozprávať zlý príbeh. V preklade Kataríny Rybkovej je svieži, dobre detský, zaujímavo hravý. A hoci má ako väčšina debutov svoje muchy, budete sa k tomuto príbehu chcieť vrátiť, pretože nájsť odpovede na otázky (Kam Elliota jeho osud vlastne zaveje? Dospeje? Pomôže bohom? Zmení sa zvrchovaná vláda Zverokruhu vôbec? Dokáže nás Maz Evansová ešte viac rozcítiť tým, že nám vyrozpráva ďalšie smutné detské príbehy, ktorými nás kedysi oslovila napríklad aj taká Lucy Maud Montgomeryová?), je niečo, čo si jednoducho nemôžete nechať ujsť!

berka4151
29.03.2018 3 z 5

Mladší děti to bude určitě bavit, ti starší si užijí spousty záchvatů smíchu.

mia.com
21.03.2018 5 z 5

Ačkoliv nejsem cílovka, Elliotův svět plný bohů, jsem si neskonale oblíbila! Parádní postavy, superní svět, svižný příběh. Určitě sáhnu po dalších dílech!

Štítky knihy

pro chlapce

Autorovy další knížky

2017  70%Kdo pustil ty bohy?!
2018  74%Kdo vydrží bydlet s bohy?
2020  60%Bohovia a démoni

Kniha Kdo pustil ty bohy?! je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených2x
Knihotéce22x
Chystám se číst15x
Chci si koupit5x