Honba za Hemingwayem

Honba za Hemingwayem https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95840/honba-za-hemingwayem-95840.jpg 3 17 8

DD McGilová série

< 2. díl

Kufřík s částí Hemingwayova díla zmizel už za autorova mládí a již nikdy se neobjevil. Nebo ano? Profesor David Barnes si to rozhodně myslí a má proč. Poštou mu totiž přišel balík s rukopisy, které vypadají jako pravé. Chystá se dražba, jenže ještě dřív dojde k vraždě. Svérázná vyšetřovatelka pojistných událostí DD McGilová má ovšem neuvěřitelnou smůlu. Skutečnost, že David byl jejím milencem, ji nejen katapultuje rovnou do víru událostí, ale udělá z ní i hlavní podezřelou. To by ovšem nesměla být DD se svými netradičními metodami, aby si neporadila jak s policisty, tak se skutečným pachatelem.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Hunting For Hemingway , 2010


více info...

Přidat komentář

Mánička178
29.09.2023 3 z 5

Díky této detektivce, kterou jsem dostala darem, a bylo mi líto ji nepřečíst, jsem se dozvěděla o tom, že Hemingway přišel o nějaké rukopisy, což podnítilo mou další zvědavost na tohoto autora :D Nicméně: detektivka na mě působila tak nějak hodně americky. Krásná hlavní hrdinka se zálibou ve vysokých podpatcích, spousta mrtvých okolo, milostný poměr, další spousta náhod okolo, vzdálená tetička ze zámoří, a potom ještě až neuvěřitelné množství mužů kolem hlavní hrdinky... Ale jinak to šlo :)

Ulala
08.08.2020 4 z 5

Ale jo, na víkendové čtení dobré. Určitě si od této autorky ještě něco přečtu.


menalinda
20.02.2018

To by bylo radosti na světě,kdyby se rukopisy našly.Svěží a ryche přečteno.Knížka je útlá,za odpoledne přečteno. 3*

babicka_amalka
07.02.2017 5 z 5

vtipné, svižné, oddychové - dobře se čte, na prázdniny ideální;

Lenny33
15.07.2014 3 z 5

Obsahuje spoilery. Jestli to u této knihy vůbec vadí...

Uff. Tahle kniha byla něco. Vlastně nebyla nijak špatná, až na to, že naprosto postrádala myšlenku, pointu, prostě cokoliv.
Celé mi to přišlo jako patlanina, kterou autorka napsala rychle během přestávky na oběd. Čtenáře zarazí už jen to, že si autorka nedokázala vymyslet slušný příběh o tom, jak se k Hemingwayovým spisům David dostal a tak tam chrstla naprostou frašku, že mu je prostě někdo poslal poštou! Bože! Když jsem si to přečetla, zhnuseně jsem si odfrkla, nad tím, že nedokázala vymyslet autorka nic duchaplnějšího a měla chuť knihu vyhodit z okna. A tímto stylem pokračovala celá kniha. Když už něco vypadalo slibně, jako by autorka nevěděla jak dál a šoupla do knihy další naprosto neoriginální "klišé" scénu.
Navíc mi vše přišlo napsáno, tak nějak jednoduše. Někdy mě zdlouhavé popisy v knihách štvou, ale zde mi nějaká ta "omáčka" okolo, strašně chyběla. Jako by mi někdo vytrhl každou druhou stranu.
A mě to strašně mrzelo, protože kdyby ta kniha měla nápad, tak je super. Rozhodně styl psaní mi seděl a kniha se četla rychle.
Hodnotím 2,5*. Kniha se četla dobře, ale ten děj!?!

VeronikaT
29.04.2013 5 z 5

Příběh je velmi čtivý, samotná spojitost s Hemingwayem pro mě byla velkým lákadlem. Hodn semi líbí propojení příběhu s citáty :-) Detektivka na jedničku. Výborná postava Mitche.

bookcase
01.02.2012 5 z 5

Moje oblíbená DD zase pátrá...detektivky s ní se mi moc líbí, je to napínavé a zároveň vtipné čtení.

Jiitush
08.01.2012 2 z 5

Samotný příběh sám o sobě není špatný, ale já zkrátka nedokázala autorce uvěřit, že je to pravda, že by se to všechno mohlo skutečně stát. Možná za to může samotná hlavní hrdinka, za jejíž detektivní vybavení by se nemusel stydět ani Sherlock Holmes - kapesní detektor lži, program Cell SPy Pro, který svému majiteli umožňuje odposlouchávat jakýkoli telefonní hovor, aniž by o tom dotyčný věděl, detektor rádiových přenosů, minikamera a univerzální klíč, které otevře jakékoli dveře. A to je to, prosím, jen vyšetřovatelka pojistných událostí…

Štítky knihy

detektivní a krimi romány spisovatelé rukopisy

Autorovy další knížky

2011  70%Poklad Skotské dračice
2011  65%Honba za Hemingwayem