Dobrý den, opičko

Dobrý den, opičko https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345813/mid_dobry-den-opicko-vesele-pohadky-o-s-NfL-345813.jpg 4 21 4

Opica Škorica série

1. díl >

Opice Skořice není obyčejná opička! Nejenže je to velká neposeda, což opice bývají, ale navíc je nepředstavitelně upovídaná. A tahle opice se jednoho dne zčistajasna objeví v pokoji holčičky Emilky a chová se hůř než opice! Emilka a její kamarádi Tyčka a Buchta se rozhodnou, že se s tím musí něco udělat! Vždyť by ji nemohli vzít ani na ulici nebo do školy. A tak ji postupně vysvětlí zásady slušného chování doma, na ulici, u počítače, ve škole i v restauraci. A o veselé příhody při tom vychovávání rozhodně není nouze.... celý text

Přidat komentář

Janizoun
25.08.2023 5 z 5

První díl této knížky, vyšel u nás doma ke čtení jako poslední, ale ulovila jsem ho a už máme tři tyto nádherné knížky.
Krásně, vtipně a názorně popsaná pravidla slušného chování, které se naše opička učí, by si leckdy měli přečíst i dospěláci ;-) Pro mé děti to nebylo moc čtení na dobrou noc, protože se tak řechtaly, že se celé rozdováděly :-) ( možná byla trochu chyba i na mé straně, protože při čtení měním hlasy podle postav a opičku Skořici jsem si "vychutnala" :-) )
Pokud hledáte opravdu krásné, vtipné, ale i poučné čtení pro děti, opice Skořice a její příběhy, podle mě, patří mezi tu nejlepší dětskou literaturu, co v této době je. Dáváme naší milované Skořici a jejím kamarádům nejvyšší hodnocení, právem si je zaslouží a všechny tři díly doporučujeme.

Úryvek s knihy:

Táta i máma mi dali pusu a já utíkal za opicí. A už tady bylo nedorozumění. Ze schodů jsem slyšel:
"Bábo, co se tady cpeš, já byla ve dveřích první!" Sousedka, paní Sojková dostala málem infarkt, když jí opice řekla bábo. Nelenila a hůlkou, o kterou se jinak při chůzi opírala, dala Skořici na zadek: "Já ti dám bábu, ty opice drzá."
"Aúúú, ona se tady pere!" žalovala Skořice.
" Neperu se, jenom jsem ji trochu plácla přes zadek," řekla paní Sojková.

zdenaR
20.07.2023 5 z 5

Moc hezky napsané příběhy opičky, která je poněkud nevychovaná.
Vtipné, veselé, poučné.


iLuciferie
26.06.2023 4 z 5

Příjemné, veselé příběhy, jejichž hlavní záměr poučit je zřejmý, avšak celkem překvapivě nerušivý.

martin_aston
04.09.2022 5 z 5

Poučné, zábavné. Základy správania hravou formou. Milujú naše deti aj my. Rovnako aj ďalšie diely.